Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Belső utazás gondolataink között

„Belső utazással" igyekszik segíteni a rászorulókon egy szegedi orvos-természetgyógyász. A módszer egy amerikai szerző saját, fantasztikus gyógyulásáról szóló könyvében foglaltakon alapszik. A könyv megjelenése óta világszerte sokan próbálnak a leírt módszerekkel tenni egészségükért.
Segít, ha a lelki konfliktusokat elrendezzük magunkban. Illusztráció: MTI
A „belső utazás" olyan módszer, amivel az ember elősegítheti saját gyógyulását – mondja dr. Fazakas Éva, szegedi orvos-természetgyógyász. Az eljárás – melynek egyes elemeit elfogadja a hagyományos orvoslás, más elemeivel kapcsolatban szkeptikus – létrehozója az amerikai Brandon Bays, akinek 39 éves korában a méhében kosárlabda nagyságú miómát diagnosztizáltak, és azonnal el is akarták távolítani. Brandon kérte az orvosokat, kapjon haladékot, hogy megpróbálja saját módszereivel meggyógyítani magát.

Konfliktusok és a mióma

„Lemerült önmagába", mintegy belső utazást tett a lélek belső bugyraiban, és sikerült kapcsolatba kerülnie réges-régen eltemetett, gyerekkori emlékeivel, akkori – meg nem oldott, le nem zárt, s így továbbra is benne munkálkodó, a testre negatívan ható, miómát előidéző – konfliktusokkal. Miután ezeket, immár felnőttként, sikeresen elrendezte-megoldotta önmagában, és egyszersmind megbocsátott a benne szereplőknek, méhében zsugorodni kezdett a daganat – s alig több, mint hat héttel később, műtét és orvosságok nélkül, eltűnt. Brandon ennek a fantasztikus élménynek az alapján írta meg Belső utazás című kötetét, mely nálunk is nagy siker lett, és erről kapta elnevezését a módszer.

Pozitív és negatív gondolatok

A könyvben foglaltak nyomán világszerte sokan igyekeznek javítani egészségi állapotukon. – A módszer elősegíti: az emberek ne érezzék magukat tehetetlennek maguk, illetve hozzátartozóik betegségei kapcsán – mondja az orvos-természetgyógyász. Hozzátéve: ez a módszer nem helyettesítheti az orvosi kezelést, de hozzájárulhat annak erősítéséhez – így mintegy „több szinten" folyik munka az egészség visszanyeréséért.

A „belső utazás" egyik alapja a pszichoneuro-immunológia: érzéseink, gondolataink hatást gyakorolnak testi működésünkre is. Pozitív gondolatok hatására úgynevezett boldogsághormonok szabadulnak föl a szervezetben, melyek hatnak a közérzetünkre, segítik szerveink működését. Ennek fordítottja is igaz, a negatív gondolatok csökkentik az immunrendszer működésének hatékonyságát. Ezt a hagyományos orvoslás is elfogadja.

Felszabaduló blokkolt energiák

Amit nem fogad el, de az alternatív gyógyászat bizonyos területe foglalkozik vele, az a dolog „energetikai része". Régi, elfelejtett, földolgozatlan konfliktusok, a sértettség, megbántottság sok energiát von el az embertől. Ha képesek vagyunk a megbocsátásra, a blokkolt energiák fölszabadulnak, s ez elősegíti a gyógyulást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adna kedvezményt győrieknek itteni szolgáltatásokra?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, adna kedvezményt győrieknek itteni… Tovább olvasom