Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Békesi: ha nincs hitelmegállapodás Magyarország nem húzza ki 2014-ig

Ha nem sikerül megállapodni a Nemzetközi Valutaalappal a hitelmegállapodásról, akkor Magyarország nem húzza ki 2014-ig a választásokig.
Ha nem sikerül megállapodni a Nemzetközi Valutaalappal a hitelmegállapodásról, akkor Magyarország nem húzza ki 2014-ig a választásokig, amire az Orbán-rezsim játszik, de ezt az évet minden bizonnyal, talán még 2013-at is meg lehet úszni - mondta Békesi László, volt pénzügyminiszter a Népszava szombati számában közölt interjúban.

A konvergenciaprogram céljáról a volt pénzügyminiszter azt mondta: fő célja, hogy megmentse Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás szankcióitól. Békesi László szerint a programban kormány belátja, hogy a következő két évben a potenciális gazdasági növekedés legfeljebb két százalék körül alakul a korábban várt 4-5 százalék helyett.

Az egykulcsos adó bevezetése arra az illúzióra épült, hogy ezzel plusz nettó jövedelemforráshoz juttatják a felső réteget, amely majd részben vásárlásaival a fogyasztást növeli, részben beruház, részben a vállalkozások feltőkésítésével fog hozzájárulni a gazdaság növekedéséhez, ami később az adócsökkentés miatti kieső bevételeket pótolni fogja - magyarázta a korábbi pénzügyminiszter.

Békesi szerint nyilvánvaló, hogy ez így nem működik. Ugyanakkor a kieső bevételeket valamiből pótolni kell, mert ellenkező esetben tovább nő az adósság és a deficit.

Lényegében ennek az alapjaiban elhibázott gazdaságpolitikának a toldozgatása-foltozgatása zajlott az elmúlt két esztendőben, aminek az a következménye, hogy az Orbán-kormány a saját maga által kitűzött látványos gazdasági célokat nemcsak hogy nem tudta teljesíteni, de mindegyiktől lényegesen elmaradt - fogalmazott a volt pénzügyminiszter.

Olvasóink írták

 • 6. gjozsi88 2012. április 30. 13:03
  „Valaki!
  Azt azért nem mondanám, ugyanis minden adatuk jobb volt mint a maiaknak!
  Csak egy példa!
  Azt a rengeteg adósságot, melynek egy jó része csak előkerült a 2004-es csatlakozás után a fideszes állami garanciák és a FHB bujtatott adósságai révén, 175 bázis CDS feláron finanszirozták, átlag 5,5% kamaton!
  Ugyan ezt az Orbán 710 bázison sem tudta és 10,5% állampapir hozamon.......gyengébbek kedvéért, ezek a számok, az IMF fegyverletétel okán jöttek vissza a 500-600 bázis közé és 8-9%-ra, .......azaz messze rosszabb a teljesítmény!!!!
  A különbség a két kormány közti hitelesség!!!!
  Hát nem a szociknak kell szégyenkezniük!!!!!”
 • 5. machers 2012. április 30. 09:15
  „3.Valaki 2012.04.29. 09:09
  4.Patriot 2012.04.29. 09:26
  A cikk hírértéke nem Békesi személye! A lényeg orbánék kétéves regnálásáról és a kilátásokról szól. Ahhoz viszont még nem szóltatok hozzá!?”
 • 4. Patriot 2012. április 29. 09:26
  „Többször is bizonyíthatott volna, nem sikerült neki. Vagy megbukott, vagy elhajtotta az aktuális kormányfő.
  Örök ígéret, üres és semmitmondó alak.”
 • 3. Valaki 2012. április 29. 09:09
  „Jaj, ezek a cucilista szagértők! Amikor lehetőségük volt a nagyon okos döntésekre, semmi okos nem jutott eszükbe! hi hi hi...”
 • 2. Primax 2012. április 28. 22:28
  „1. sabika !
  " Lényegében ennek az alapjaiban elhibázott gazdaságpolitikának a toldozgatása-foltozgatása zajlott az elmúlt két esztendőben, aminek az a következménye, hogy az Orbán-kormány a saját maga által kitűzött látványos gazdasági célokat nemcsak hogy nem tudta teljesíteni, de mindegyiktől lényegesen elmaradt - fogalmazott a volt pénzügyminiszter."
  Mi ebben a vicces ?
  Igaza van.
  Sajnos.”
 • 1. sabika 2012. április 28. 17:17
  „vicces vagy békefi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legnagyobb adóhátralék 2,6 milliárd forint

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2012 első negyedévében 100 adózónál állapított meg jelentős… Tovább olvasom