Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Békés tiltakozás a rendőri brutalitás ellen Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely - Csendben, békésen zajlott az a felvonulás, amelyet a rendőri brualitást elítélő szukolók szerveztek. A menet a polgármesteri hivatal elől indult és a DAC-stadionig tartott, ahol a 250 fős csoport mécseseket gyújtott, tiltakozásul a hétvégi mérkőzésen történtek ellen. Videó.

Dunaszerdahely határában rendőri ellenőrzésbe futottunk bele. Az egyenruhások azonban csak a személyit, forgalmit, jogosítványt kértek, az autót nem vizsgálták át, a csomagtartóba sem néztek be.

A kb. 200 fős tömeg a polgármesteri hivatal előtt, az '56-os emlékműnél gyüekezett. Ekkor került elő egy szlovák nyelvű,  "Elég a rendőri brutalitásból!" feliratú transzparens. A sárga-kékbe öltözött DAC-drukkerek, a Magyarországról érkezett szurkolók, és a helyi, erőszakot elítélő emberek ezt feszítették ki. Perceken át dolgoztak a fotósok, a különböző tévécsatornák operatőrei.

Fotó: H. Baranyai Edina


A menet ezután indult el a DAC-stadionhoz. Út közben többen is csatlakoztak a csendben tiltakozókhoz, akik abba a szektorba vonultak, ahova a szombati mérkőzésen berontottak a rendőrök, és ütötték-vágták a nézőket.

A csoport tagjai mécseseket, gyertyákat gyújtottak, és perceken át néma csendben álltak, a szovák és magyar nyelvű, " Elég a rendőri brutalitásból!" és a "Krisztián, veled vagyunk!" feliratú transzparensekkel.

Utóbbi üzenet annak a fiatal szurkolónak szólt, aki súlyos sérüléseket szenvedett amikor a kommandósok megverték. A tömeghez közbena DAC több játékosa is csatlakozott.


Rendőrök nem voltak a stadion környékén, a demonstráció békésen zajlott és így is fejeződött be.

A tüntetők csendben megvárták, amígy besötétedett, és lassan, kisebb csoportokban elhagyták a lelátót.

További képekért kattintson ide! - Fotó: H. Baranyai Edina


Korábban:

A dunaszerdahelyi szurkolók november 4-én, kedden csendes demonstrációt szerveznek a szombati DAC-SLOVAN mérkőzésen történtek miatt - értesült a Független Hírügynökség. A találkozó 16 órakor a városháza melletti 1956-os emlékműnél lesz - közölte az Új Szóval a szervezők egyike, Karaffa Attila.

A menet ezt követően a Fő utcán keresztül a stadion felé vonul.

„A szervezők kérnek mindenkit, hozzanak magukkal gyertyát vagy mécsest, amelyet majd abba a szektorba helyezhetnek el, ahová szombaton minden ok nélkül benyomultak a csuklyás kommandósok, és - nem kímélve senkit sem - elkezdték ütni a szurkolókat" - áll a kezdeményezők által kiadott közleményben. A nyilatkozat szerint „a menet néma tiltakozás lesz, ezért a szervezők kérnek mindenkit, hogy semmi mást ne hozzanak magukkal csak gyertyát vagy mécsest". - adta hírül az ujszo.sk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorina születése: `férjem zokogott, azt mondta: nincs arca`

Szentes - Rendellenességét megszületéséig nem diagnosztizálták, a zárójelentésben pedig fiúként könyvelték el. – A szülés nem ment teljesen simán, a köldökzsinór ugyanis rövid volt – mesélte könnyes szemmel az anya. Tovább olvasom