Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Békés megye közútjai rosszabbak az országos átlagnál

Békés megye alsóbb rendű útjai rosszabbak az országos átlagnál, a megye közúthálózatának negyven százalékán, mintegy hatszáz kilométeren különböző szintű, azonnali beavatkozásra lenne szükség - mondta Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatóságának vezetője pénteken, a Békés Megyei Közgyűlés közmeghallgatással egybekötött ülésén.
Virág Mihály beszámolójában elmondta: Békés megyében a közutak hosszúsága összesen 1465 kilométer, a 20 évnél öregebb burkolatok aránya közelíti az úthálózat hatvan százalékát. A közútkezelő mérései alapján 2012-ben 978 kilométer útszakasz kapott nem megfelelő, vagy rossz minősítést, arányuk eléri a két harmadot.

Az igazgató ismertette a jelenleg zajló és tervezett útfejlesztéseket. Elmondta, hogy a Regionális Operatív Program (ROP) közúti közösségi közlekedésfejlesztési alapjából felújították és november 9-én átadták Dél-Békésben az Orosháza-Tótkomlós út 14 kilométeres szakaszát, és az Orosháza-Kaszaper közötti részt a Nagybánhegyes leágazással együtt 18 kilométeres hosszúságban. A Vésztő és Doboz közötti út hat kilométeres szakaszon, a bélmegyeri és a tarhosi elágazás között kétrétegű aszfaltburkolatot kap, folynak a kivitelezések, hasonlóképpen a Gyula és Elek közötti út, hat kilométer hosszúságban.

Virág Mihály szólt arról, hogy kivitelezési forrásra vár a Szeghalom Vésztő között egy 7,8 kilométeres szakasz felújítása, és Dévaványa Gyomaendrőd között egy további 5,6 kilométeres rész.

Az igazgató jelezte: 2013-14 között állami költségvetési forrásból országos közút-felújítási program készül. A Békés megyei igazgatóság elkészítette javaslatát a közutak szükséges felújításáról, az, hogy ebből mennyit lehet felújítani, a ténylegesen rendelkezésre álló forrásoktól függ.

A következő években a Magyar Közút tervezi a főúthálózaton az egyes hidak felújítását is, a tervek között szerepel Békés megyében a 47-es főút részét képező szeghalmi és körösladányi híd felújítása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyenlegjavítás 90 milliárdos csomaggal

A bankadót véglegesítik, megadóztatják a közművezetékeket, és a szerencsejátékokból is több jut az államnak. Tovább olvasom