Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Bejegyezték, de idén még nem lehet szavazni a Kétfarkú Kutya Pártra

A pártot az önkormányzati választásra való aláírásgyűjtés lezárása előtt néhány órával jegyezték be, így esélyük sem volt arra, hogy összegyűjtsék a szükséges ajánlásokat.
Az önkormányzati választásra való aláírásgyűjtés lezárása előtt néhány órával jegyezte be a bíróság a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot - írja a nol.hu.

Az MKKP-nak így nem volt esélye arra, hogy induljon az őszi választáson, ahogy a Fővárosi Törvényszék egy korábbi döntése miatt arra se, hogy a tavaszi országgyűlési választáson.

A Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben megtagadta a Kétfarkú Kutya Párt bejegyzését, mivel úgy vélték, hogy a nevük nem megfelelő, és a viccpártként megfogalmazott célok nem elég komolyak. A párt fellebbezett, de a Fővárosi Ítélőtábla sem adott helyt kérésüket.

Ekkor került az ügyük a Kúria elé, ami új eljárásra utasította az elsőfokú bíróságot és kötelezte arra, hogy jegyezze be a pártot. Ez történt meg hétfőn.

"Azért várhattak volna még pár hónapot, akkor nem nézne ki ilyen hülyén az ügy" - kommentálta a döntést Kovács Gergő, a párt elnöke.

Az elnök szerint az, hogy a pártot az aláírásgyűjtés lezárása előtt jegyezték be, nem vet jó fényt a demokrácia állapotára. Pedig mindenképpen szerettek volna indulni az önkormányzati választásokon, "már pusztán kiváncsiságból is".

Kovács szerint korábban már elkezdték az országos szervezet kiépítését, főleg a vidéki nagyvárosban, ezt fogják most tovább vinni, hiszen van rá négy évük, már "ha lesznek egyáltalán még választások 2018-ban".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes biciklis térkép készült a budapestieknek

A Cartographia új, ingyenes, kisalakú papírtérképe a főváros ajánlott és kiépített… Tovább olvasom