Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Bejegyezték a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot

A párt 16 perccel az előtt kapta meg az értesítést, hogy lejárt az idő, amely a választásokon való induláshoz szükséges aláírások összegyűjtésére áll rendelkezésre.
Mindezt bejegyzésükben - csatolva a végzést - a következőképpen kommentálták: "na, hurrá, végre bejegyeztek minket. Szerencsére pont időben, hiszen ma 4-ig lehet még aláírásokat gyűjteni az önkormányzati választásra. 16 perc alatt simán összegyűjtjük!"

A Kúria még június 24-én döntött arról felülvizsgálati kérelem nyomán, hogy nincs törvényes akadálya az MKKP bejegyzésének. Ugyanis, az indoklás szerint a humor és szatíra mégoly erőteljes alkalmazása sem lehet ezt kizáró ok, figyelemmel a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos alapelvére.

Ezzel a Kúria hatályon kívül helyezte a bejegyzési kérelem elutasításáról szóló jogerős végzést és az elsőfokú bíróságot új eljárásra és új határozat hozatalára utasította azzal, hogy a bejegyzésnek nincs törvényes akadálya.

Az első fokú bíróság korábban azt állapította meg, hogy a párt elnevezése nem felel meg a névvalódisági és névszabatossági követelményeknek, "viccpártként" a meghirdetett célok komolytalanok, nem felelnek meg a párttörvény preambulumában rögzített általános követelményeknek.

Az MKKP fellebbezett a döntés ellen, de a másodfokú bíróság helybenhagyta az elutasító végzést, annak indokait pedig helytállónak minősítette. Az MKKP ezt követően fordult a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel, amelyben kérte a jogerős végzés hatályon kívül helyezését és a bejegyzés elrendelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc évet kapott a gyilkos fiatalkorú

R. Dávid azért kezdte el ütlegelni áldozatát, mert az nem adott neki cigarettát. A férfi egy… Tovább olvasom