Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Beismerte a gyilkosságot Szita Bence mostohája

Teljes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett P. Erika. A nő elmesélte, mi történt a kezdetektől, egészen a bűncselekmény végéig.
Részletes beismerő vallomást tett kedden P. Erika, a kaposvári gyermekgyilkosság egyik gyanúsítottja, a megölt 11 éves fiú nevelőapjának volt élettársa - tájékoztatott Berlik Zoltán, a 47 éves nő kirendelt ügyvédje.

 
Megfenyegették P. Erika lányát és unokáját, elköltöztek

Megfenyegették P. Erika lányát és unokáját, ezért elköltöztek Kaposvárról - írta kedd délután a kapos.hu. A hírportálnak erről a gyilkossággal gyanúsított 47 éves nő édesanyja beszélt.

P. Erikát a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy két hajléktalannal együtt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel meggyilkolta a múlt hétfőn eltűnt és szombaton holtan megtalált 11 éves, felsőmocsoládi Szita Bencét, volt élettársának nevelt fiát.
   
A nő anyja a kapos.hu-nak elmondta, hogy a lánya Bencét is úgy szerette, mint a saját fiát.
   
"Amióta elvitték a lányomat, azóta nem tudok semmit. Annyit tudok, amennyit a televíziókban hallok. Semmi előjelét nem láttam ennek, hogy mi fog történni, nem látszott rajta semmi" - mondta az asszony.
   
A helyi televízió felkereste Bence édesanyját, aki a portálon megjelent hír szerint "teljesen összeomlott".
   
Ő azt mondta: "nem tudom elmondani mit érzek, (...) olvasom, hallom, hogy kínlódott, szenvedett. Megbízott abban a nőben, elment vele mosolyogva, csacsogva, ahogy szokott, és megölte, megölette".
   
A kapos.hu arról is beszámolt, hogy kedd este ismét megemlékezést tartanak azon a játszótéren, ahonnan az első hírek szerint eltűnt Szita Bence. Gyertyagyújtással adóznak a kisfiú emlékének, és gyűjtést szerveznek Bence családjának.

A nőt a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy két hajléktalannal együtt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel meggyilkolta a múlt hétfőn eltűnt és szombaton holtan megtalált 11 éves, felsőmocsoládi Szita Bencét, volt élettársa nevelt fiát.

Berlik Zoltán ügyvéd elmondta: a kihallgatás előtt elbeszélgetett a védencével, aki ezt követően teljes körű, részletes beismerő vallomást tett.

Az ügyvéd közölte, hogy P. Erika a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett, de Berlik Zoltán arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a nő az esetleges felbujtói szerepét ismerte be, vagy azt, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Berlik Zoltán arra a kérdésre, hogy kirendelt ügyvédként továbbra is ő látja-e el a gyanúsított védelmét, vagy - mint korábban felvetődött - fogadott ügyvéd védi majd P. Erikát, azt mondta: a gyanúsítottnak nincs elég pénze, hogy ügyvédet fogadjon, de "nem is találna senkit, aki elvállalná".

"Én magam sem vállalnám" - mondta, hozzátéve: kirendelt ügyvédként azonban kötelessége a legjobb tudása szerint ellátni a feladatát.

P. Erika ügyvédje délelőtt, még a kihallgatás megkezdése előtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy védence eddig nem tett vallomást, és következetes tagadta a bűncselekmény elkövetését. Azt mondta, nagyon szerette a kisfiút, soha nem tudott volna ártani neki, és nagyon sajnálja, ami vele történt - idézte akkor a gyanúsított által elmondottakat Berlik Zoltán.

A nyomozás menetéről szólva az ügyvéd közölte: a keddre tervezett helyszíni kihallgatás elmaradt, a kihallgatások folytatódnak. Hozzátette: elrendelték az igazságügyi elmeszakértői vizsgálatot is.

P. Erikát és két kaposvári hajléktalant, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet a Kaposvári Törvényszék vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba.

Piros Attila, Somogy megyei rendőrfőkapitány szombaton, a kisfiú holttestének megtalálása napján tartott sajtótájékoztatón azt mondta: előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett a Kaposváron eltűnt 11 éves fiú. A bejelentő nő félrevezette a hatóságot, a fiú már hétfő éjjel halott volt, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését.

 
Szombaton temetik Kaposváron Szita Bencét

Szombat délután Kaposváron, a Keleti temetőben vesznek végső búcsút Szita Bencétől, a múlt hétfőn eltűnt, majd szombaton holtan megtalált 11 éves felsőmocsoládi kisfiútól.

Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek kedd este azt is elmondta, mivel a kisfiú családja arról tájékoztatta őket, hogy nagyon sokan jelezték részvételi szándékukat, arra kérték a rendőrséget, hogy legyenek a segítségükre a forgalomirányításban.

Hozzátette: a temető parkolójában száz autónak tudnak helyet biztosítani. A sírkertbe három bejáraton is be lehet majd menni. Az ügyvezető szerint legkevesebb ezren vesznek majd részt a temetésen, ezért minden kollégája ott lesz, hogy segítsen.

Arról, hogy miként végeztek kisfiúval, a főkapitány kegyeleti okokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. Az elkövetés eszközeit - ásó, kés - is megtalálták, de mint mondta: "nincs az a jel, ami mellett a televízió képernyőjén elviselhető lenne az elkövetés módja".

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: négy-hat hónap alatt lezárulhat a nyomozás, majd egy hónapig tart, amíg vádat emelnek, és utána újabb egy hónap, amíg kitűzik a tárgyalást. Úgy véli, jövő júniusban elsőfokú ítélet születhet a gyilkosság ügyében.

Korábban:

Berlik Zoltán ügyvéd a kilenc órakor megkezdett rendőrségi kihallgatás előtt az MTI-nek azt mondta: P. Erika eddig nem tett vallomást. Annyit mondott, hogy nagyon szerette a kisfiút, soha nem tudott volna ártani neki, és nagyon sajnálja, ami vele történt.

Hozzátette: védence nincs jó állapotban, le van sújtva, és nem érti az ellene felhozott vádakat.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett, a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott P. Erikát átszállították a rendőrség fogdájába, ahol egyedül van elzárva.

Az MTI értesülése szerint a rendőrség kedden helyszíni kihallgatást is tervez. Ezzel kapcsolatosan az ügyvéd azt mondta: tudomása szerint is ez lesz a nyomozás menete, de ez még változhat, lehet, hogy a rendőrség másként dönt.

A kisfiú meggyilkolásával P. Erikát és két kaposvári hajléktalant, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítják. A Kaposvári Törvényszék vasárnap a két férfit is előzetes letartóztatásba helyezte.

Sajtóértesülések szerint a kisfiút azért ölték meg, mert a nő őt okolta a nevelőapával való kapcsolatának megromlásával, ezért 200 ezer forintért felbérelte a két férfit.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Barka 2012. november 07. 22:56
  „Azon felül, hogy mélységesen elítélem a gyerek gyilkosokat, megvetem a vér szerinti anyát is! Milyen nő lehet - most ugyan összeomlott - , ha egy olyan férfinak ítélte oda a gyámhatóság a kisfiút, akihez vér szerint nem kötődik.
  Esetleg, ha nem ehhez a mostohához ment volna az őszi szünetben a Bence, hanem az "édesanyjához", akkor nem történhetett volna meg a tragédia. De hát ő most sem volt sehol, mint bármikor máskor a gyermekei életében.
  Ő is egy szemét nő, vannak sajnos szép számmal ilyenek! /ezt nőként írtam le./
  A nevelőapa, a Bence féltestvérének édesapja egy becsületre méltó EMBER, őszinte részvétem neki. Neki biztos jobban fog fájni a Bence elvesztése, mint az "anyjának".”
 • 36. Madarász 2012. november 07. 19:55
  „Aranyközépút! Én azt is el tudom képzelni, hogy a saját gyerekeivel sem bánik kesztyűs kézzel egy ilyen.”
 • 35. orbison 2012. november 07. 19:45
  „Aranyközépút:
  Az őrült nő családja nem feltétlenül tehet a dologról, azért ne akarj visszamenni az ókorba.”
 • 34. soproni 2012. november 07. 19:29
  „33. AranyKözépút! Az előbbi egy más által írt vélemény,amivel én is egyetértek,ezért osztottam meg veletek. "Bűn nem tehet jóvá semmilyen bűnt. És senki sem lehet olyan, mint amilyenek ezek..." Akik bosszút forralnak azok ellen,akik semmiről sem tehetnek,azok szintén bűnössé válnak.”
 • 33. AranyKözépút 2012. november 07. 19:16
  „nem értek egyet sopronival. Szenved a kisfiú családja is, a szerettei, szenvedjenek a nőé is.”
 • 32. soproni 2012. november 07. 18:26
  „Egy közösségi oldalon így vélekedett valaki:
  "Napok óta nem tudok szabadulni egy képtől. Bence tekintetétől. Kell lennie egy pillanatnak, amikor a társadalom azt mondja: állj, eddig és ne tovább! Szerintem eljött ez a pillanat!
  Tudom, hogy sokakban iszonyatos düh forr. Bennem is. Ugyanakkor olvasva a beszámolókat, amelyek arról szólnak, hogy életveszélyesen fenyegetik a gyilkossá lett mostoha családját, anyját, gyerekeit, azt kell írnom: NE TEGYÉK!
  Ők nem tehetnek ennek az aljas gyilkosnak a tettéről.
  Bűn nem tehet jóvá semmilyen bűnt. És senki sem lehet olyan, mint amilyenek ezek...
  Istenem, van-e a bűnnek mélysége? Mit szenvedhetett ez a kisgyerek. Isten nyugosztalja..."”
 • 31. Lekvároskotlóbőr 2012. november 07. 18:16
  „NE Halálbüntetés legyen.Ki kell engedni.Szombat este mondjuk 19.30 kor a városháza előtt a téren.
  Meghirdetni, youtube, híradó, hadmennyen....
  Én tuti ott lennék.Se lusta nem vagyok, se szadista de ebbe bármikor benne lennék.
  Ezt nagyon nehéz felfogni hogy egy gyerekkel hogy lehet ilyent tenni.
  Bírók!Fegyőrök!Rendőrök!MOST KELL BIZONYÍTANI!!!!
  (Már jobban ne szégyenítsétek meg magatokat)
  Példát kell(ene) statuálni !!! És szembesíteni az embereket azzal hogy MINDENKI így jár aki tilosban toporog!!
  Akárhonnan nézem a vadásznak jó esélyei voltak, de sajnos nem tudhatta hogy mi megy ott:(
  Volt csúzlija, szerintem talál olyan helyet ahol sok a vaddisznó , meg azért félkómában még 2 térdlövés között simán 10 perc alatt ki tudta volna zsigerelni.
  Nem úszítani akarok senkit de már tényleg kezd félelmetes lenni ez a "ország"

  Sajnálom a Kis srácot :(”
 • 30. soproni 2012. november 07. 18:13
  „Olvassátok el amit belinkeltem a 22.-nél. Egy börtönőr elmondja,hogy mivel keserítik meg az ilyen bűnözök életét a rácsok mögött.Természetesen ennél többet érdemelnek,de lehet,hogy meg is kapják.”
 • 29. AranyKözépút 2012. november 07. 17:24
  „Nekem nem kellene egy gyilkos szerve. Sok horror film szólt erről. Én azt mondom, hogy akkor jöjjön létre Recsken egy , a régit időző, rendkívül szigorú munkatábor. Koedukált legyen. Ne legyen fűtés. (Faludy György is kibírta , pedig ő semmit nem követett el, mégis ott volt.) Hogy mit csináljanak? Olyan munkát, amit mások nem vállalnak el, akár mert egészségre ártalmas. Mások is kénytelen elvégezni, igaz ők pénzért....
  Kaja a végzett munka függvényében. Hús havi egyszer.....stb. stb.”
 • 28. Pretorianus 2012. november 07. 16:29
  „Ekkora egy taplóságot!
  A tv2 mokkája hetedikén kvízjátékot csinált a kisfiú halálából... A főnyeremény egy welness hétvége... Hát ennél már nincs lejjebb...”
 • 27. Pretorianus 2012. november 07. 15:58
  „23. Tündenéne 2012.11.07. 14:08
  És minden bizonnyal élni is fognak vele... De tudod mit, nem bánom!”
 • 26. egyhozzászóló 2012. november 07. 15:50
  „Én már fel is keltem! Számíthatsz rám!”
 • 25. zeta62 2012. november 07. 15:34
  „6. maraton 2012.11.06. 23:19

  "zeta62, le vagy maradva, ez évekkel ezelőtt megtörtént, de valamilyen indokkal elutasították, ezért a parlament nem is tárgyalta..."

  A formai okok miatt elutasított kezdeményezés bármikor megismételhető. Lenne. De ahhoz fel kellene kelni a fotelből...”
 • 24. egyhozzászóló 2012. november 07. 15:10
  „Nem kellene várni az ítéletre jövő év júniusáig. Ki kellene engedni az elkövetőket egy előre kihirdetett időpontban az előzetesből, hogy szembesüljenek a rokonokkal, ismerősökkel és a nép haragjával. Arab országokban ez működik...”
 • 23. Tündenéne 2012. november 07. 14:08
  „19. Pretorianus 2012.11.07. 11:03

  Igen, tudom, volt szerencsém pár hónapig ott dolgozni, de azt is tudom, hogy mindenre van mód :)”
 • 22. soproni 2012. november 07. 12:42
  „"Mi vár a börtönben a szó szerint kivégzett 11 éves kisfiú, Szita Bence gyilkosaira? " Így legyen!!!! http://www.kaposvariujsag.hu/kaposvar/hir/helyi-hireink/ez-var-rajuk-a-bortonben-a-fegyencek-is-ruhellik-a-gyerekgyilkosokat?fb_action_ids=419273721460448&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22419273721460448%22%3A244502079009065%7D&action_type_map=%7B%22419273721460448%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D”
 • 21. verembele 2012. november 07. 11:31
  „Csókolom modik..10x elküldöm megjelenik? Vagy "summer" elvtárs tiltja a Szólásszabadságot..törvénybe ütköző.
  Tisztelettel:
  Eme "szőrnyű helyen" nagy igazságot olvastam..eszembe nem jutott volna...pirospont feltalálónknak...
  Én mindig a kényszermunkát hangoztatom, de az fel sem merült, hogy ezeket a "TETVEKET" darbjaikra szedve, donorként újrahasznosíthatni lehetne..
  Csak jussunk el már végre idáig..
  Üdv.”
 • 20. feryke74 2012. november 07. 11:06
  „Beásnám a kisfiú sírja mellé nyakig a <moderálva> !”
 • 19. Pretorianus 2012. november 07. 11:03
  „18. Tündenéne 2012.11.07. 10:48
  Pontosan azért, mert gyermekgyilkos, elkülönítve fogják tartani, ne szedjék atomjaira a többiek a börtönben....
  Maximum beteszik egy ugyanilyen gyalázatos cafka mellé...”
 • 18. Tündenéne 2012. november 07. 10:48
  „Ne aggódjatok, az ilyeneket a börtönökben is nagyon "szeretik". Nem jósolok nekik bent nagy karriert.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasútőrök kapták el a betörőket a Nyugatinál

Betörőket fogtak szerda hajnalban a MÁV vasútőrei a Nyugati pályaudvari aluljáróban lévő egyik üzletnél. Tovább olvasom