Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Behavazott tobozdíszek

Mindössze néhány toboz és hóspray szükséges ezekhez a hangulatos asztal- és szobadíszekhez.

Variációk egy témára: villámgyorsan elkészíthetők ezek a téli tobozdíszek, amelekből jut az ünnepi asztalra és az ablakba egyaránt.   

Hozzávalók: közepes vagy nagyméretű tobozok, hóspray, üzenettartó csipesz, szatén- vagy organzaszalagok.

Elkészítés: Gyűjtsünk a családi kiránduláson - vagy vásároljunk virágüzletben - közepes- vagy nagyméretű tobozokat. Hóspray-vel fújjunk rájuk néhányat, hogy ne legyenek teljesen fehérek, de azért hólepte hatást keltsenek.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

Vásároljunk több méter fehér vagy pasztellszínű szaténszalagot és fektessük az asztalra és vágjuk méretre, úgy, hogy mindkét oldalon kb. 30 centi hosszan lelógjon.  Ragasztópisztollyal vagy pillanatragasztóval rögzítsünk egy-egy "havas" tobozt a szalagok mindkét végére. 
Több ilyen asztaldíszt egymás mellé téve különleges hangulatú ünnepi asztalt kapunk. A terítőn keresztben végigfutó szalagok ráadásul a vendégeket, a tálalást sem zavarják.

Ugyanezzel a megoldással az ablakba is felakaszthatunk néhány tobozt. Akkor a leghangulatosabb, ha véletlenszerűen, eltérő magasságba lógatjuk fel őket, de kipróbálhatjuk azt is, hogy egy vonalban, sorban függjenek a díszek. A szalagok szabad végét egy-egy rajzszöggel rögzíthetjük az ablakpárkányhoz. Tipp: egy-egy egészen vékony szaténszalagon vagy

vékony ezüstdróton a tobozok közé fellógathatunk egy-egy apró ezüstcsengettyűt is.
  
Hasonlóan "behavazott" tobozok és egy-egy készen kapható üzenettartó csipesz segítségével ugyanilyen stílusú ültetőkártyákat is készíthetünk. A csipeszt ragasztópisztollyal rögzítsük a tobozhoz. Ennél a darabnál a tobozok kiválasztásakor figyelnünk kell arra, hogy a toboz stabilan álljon az asztalon. Az ünnepi vacsora elmúltával a csipeszes tobozt kedves emlékként mindenki hazaviheti és a továbbiakban üzenet- vagy fényképtartónak használhatja. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VI. Győri Téli Fesztivál

Tovább olvasom