Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Befejezték az aratást

Egy hete az országban mindenhol végeztek a gazdálkodók a nyári betakarítással, 1,92 millió hektárról összesen 6,2 millió tonna gabonát hordtak a magtárakba – tájékoztatta az MTI-t Benedek Fülöp, az agrártárca szakállamtitkára.
Egy hete az országban mindenhol végeztek a gazdálkodók a nyári betakarítással, 1,92 millió hektárról összesen 6,2 millió tonna gabonát hordtak a magtárakba – tájékoztatta az MTI-t Benedek Fülöp, az agrártárca szakállamtitkára. Elmondta: őszi búzából 1,12 millió hektárról vitték magtárba a termést. Országosan hektáronként átlagosan 3,6 tonna volt a terméshozam, összesen 4 millió 9 ezer tonna őszi búzát takarítottak be. Ez csak gyenge közepes terméseredménynek számít, viszont az idei búza minősége kiváló. Mindez azt jelenti, hogy a betakarított termés legalább 80 százaléka étkezési vagy úgynevezett javító minőségű.

Őszi árpát 187 ezer hektáron vetettek, a termésmennyiség elérte a 688 ezer tonnát, ami 3,67 tonnás termésátlagot jelent hektáronként. A tavaszi árpa termésátlaga 2,58 tonna volt hektáronként, ez 142 ezer hektárról összesen 366 ezer tonna termést jelent.

A kukoricát várhatóan 1 millió hektárról takarítják be az idén, előreláthatólag 4 tonnás hektáronkénti termésátlaggal, ami 4 millió tonnás termést jelent. Az augusztusi időjárás azonban még változtathat a terméseredményen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ételmérgezés történt a Hungaroringen

15 ember került a budapesti Szent László kórházba. A kórház ügyeletes orvosa elmondta, hogy… Tovább olvasom