Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán Még több cikk.

Befejeződött a töltés megerősítése Edelényben

Befejeződött a töltés megerősítése Edelényben; bár lassan, de apad a Bódva vízszintje. Az önkéntesek, az ország számos helyéről érkező segítők nagy része hazaindult.

A település Borsod nevű városrészében több százan rakták még péntek délután is a homokzsákot a folyó töltésének mentén; a bordás megtámasztások megerősítéséhez illesztették a vízzel töltött savtartályokat. Ezek együttesen biztosítják a megfelelő stabilitást a Bódva magas árvize miatt az átázott gátaknak.

A védelmi bizottság pénteken úgy döntött: a következő napokra - a hétvégi ünnepi időszakban egészen keddig - ügyeletet, folyamatos, 24 órás figyelőszolgálatot tart fenn, illetve mintegy 200 fős készenléti egység vigyáz majd az árvízi biztonságra.

Molnár Oszkár, a település független polgármestere az MTI-nek a helyszínen azt mondta: elkezdődik az árvíz által érintett utcák fertőtlenítése, szombaton kiosztják a szükséges fertőtlenítőszereket.
Arról is beszámolt, hogy a folyó vízszintje a legutóbbi adatok alapján óránként fél centimétert csökken.

Szendrőben is apad a folyó, péntek délután 260 centiméter alatti vízállást mértek, ez 31 centiméteres csökkenést jelent a tetőzéshez képest. A rakacai víztározóban is csökkent a víz mennyisége.

A településen a töltés megerősítése mindenhol befejeződött, 20-25 ember figyeli a csurgásokat, a szivárgásokat - mondta Szaniszló János szendrői független polgármester. Azokon a területeken, ahol már levonult az ár, megkezdték a fertőtlenítést.

Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője közölte: egy időben 540 kilométeres szakaszon védekeznek a gátak mentén Észak-Magyarországon.

Olvasóink írták

  • 2. Reális 2010. május 22. 08:08
    „Meg a gátakon hősiesen dolgozókat meglopó cigányokról se ártott volna írni!”
  • 1. k2968 2010. május 21. 22:23
    „Talán ha pár szóval megemlítették volna az ország más pontjáról érkezőkről hogy a nemzeti oldal szimpatizánsai és egy betiltott szervezet volt tagjai voltak.......talán még tisztelném is a cikk íróját.Ha már a polgármester politikai hovatartozását kihangsúlyozta .”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázolt egy gyereket a szentendrei HÉV

Halálra gázolt egy általános iskolás kislányt a szentendrei HÉV a csillaghegyi megállóban péntek… Tovább olvasom