Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Befejezés előtt áll a Mal kiszakadt vörösiszap tározójának helyreállítása

Befejezés előtt áll a Magyar Aluminiumtermelő és Kereskedelmi Zrt. (Mal) kiszakadt vörösiszap tárolójának helyreállítása; a Veszprémi Bányakapitányság még két tárolót erősíttet meg a Mal költségére és veszélyére – tájékoztatta a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Veszprémi Bányakapitányságának vezetője az MTI-t csütörtökön.
Káldi Zoltán elmondta: a Mal saját költségére az idén kezdte meg a 2010-ben kiszakadt X-es vörösiszap tároló helyreállítását, ezzel a munkával hamarosan végeznek.

A bányakapitányság korábban előírta a VIII-as és a IX-es tároló megerősítését is, utóbbit például idén februárig kellett volna végrehajtani, amit a Mal forráshiányra hivatkozva, illetve a megindult felszámolási eljárás miatt nem tudott teljesíteni – tette hozzá a bányakapitány.

Erre tekintettel rendelte el a bányakapitányság a határozatban foglaltak végrehajtását a Mal költségére - magyarázta Káldi Zoltán.

Tájékoztatása szerint a VIII-as tároló megerősítésénél a munkák közel felét elvégezték, míg a IX-es tároló megerősítésére a következő hetekben írják ki a közbeszerzési eljárást.

A beruházás forrása az 1237/2013. (IV.23.) kormányhatározatban a Malt terhelő hatósági kötelezések végrehajtására biztosított 1,5 milliárd forintos összeg – mondta Káldi Zoltán.

Szólt arról is, hogy a Mal engedélyt kapott a X/a tároló bezárására: ez a munka október 16-án (ha az időjárás engedi) elkezdődik, a Mal saját költségére.

Olvasóink írták

  • 1. dödike 2013. október 11. 09:30
    „És mi van az emberek által adományozott forintokkal?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Bajnai Gordon kormányzása idején semmit nem tett a fiatalokért

Ezzel szemben csak a munkahelyvédelmi akcióval 150 ezer fiatal munkavállalását segítette elő a kormány - hívta fel a figyelmet a Fidesz szóvivője. Tovább olvasom