Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Befagyasztották: nem változik a távhőszolgáltatás ára

A távhőszolgáltatásban továbbra is a jelenlegi, 2011. március 31-i szinten befagyasztott árakat kell alkalmazni.
Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár bejelentette, hogy a napokban elfogadott távhőtörvény módosítás alapján elfogadott miniszteri díjrendelet szerint a lakossági felhasználóknak és a külön kezelt intézményeknek nyújtott távhőszolgáltatásban továbbra is a jelenlegi, 2011. március 31-i szinten befagyasztott árakat kell alkalmazni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

A fejlesztési tárca közleménye ismerteti: a Széll Kálmán Tervben foglalt célokkal összhangban az érintett kör számára így továbbra sem változik a távhőszolgáltatás ára. A közlemény emlékeztet: a kormány alapvető célkitűzései közé tartozik, hogy a lakosság terheinek további növekedését megakadályozza a jelenlegi szétszabdalt, átláthatatlan, pazarló és a fogyasztókat indokolatlan költségekkel terhelő távhőszolgáltatási rendszer gyökeres átalakításával.

A távhőszolgáltatás a jövőben az ország minden részén központilag meghatározott egységes díjszerkezettel és árképzési elvekkel, de az indokolt költségeknek megfelelően, eltérő díjtételekkel és támogatásokkal működhet. Az állam erős szerepvállalása a fogyasztók érdekeinek hatékony megjelenítését teszi lehetővé - hangsúlyozza az NFM közleménye. A Magyar Energia Hivatal, mint szabályozó hatóság továbbra is figyelemmel kíséri a távhőtermelők tevékenységét annak érdekében, hogy biztosítsa a bevezetett hőoldali támogatás szabályszerű felhasználását – mondta a közlemény szerint Bencsik János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halott csecsemőt találtak Ibrányban

Halott csecsemőt találtak a rendőrök Ibrányban egy 21 éves ibrányi nő otthonában. Tovább olvasom