Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Bécs: útlezárások évadja

Az útjavítások, -lezárások, tartós dugók korszaka hamarosan beköszönt Bécsben is, sőt vannak olyan nagyobb korszerűsítések, amelyek előbb kezdődnek és tovább tartanak, mint a nyaralási idény.

Az idei szezon minden eddigi rekordot megdönt: Bécs utcáinak 2800 kilométeres összhosszán 12 ezer helyen számíthatnak az autósok kisebb-nagyobb lezárásra, terelésre. Százhatvan a hosszabb időre szóló nagyprojektek száma, és 15 helyen kezdődött meg olyan nagyobb szabású építkezés, amely garantálja a forgalmi dugót, lépésben haladást. Idén első ízben fordul elő, hogy a városba bevezető fontos pontok közül egy időben többet is érint a forgalomelterelés vagy -korlátozás.
 
Az A4-esről, a keleti autópályáról júliustól éppen a városközpont felé vezető leágazást javítják, s ahogyan a Práter-kijáratnál is, egy sávra szűkül a forgalom. Az egyébként is neuralgikusnak számító A2-esen, a Graz felé vezető szakaszon 900 métert érint a felújítás ott, ahol az A23-as csatlakozik a déli autópályához, e viszonylag rövid szakasz kiesése azonban minden napszakban torlódást okoz. A másik oldalon, a központ irányában öt hétig kénytelenek nélkülözni az autósok az Altmannsdorf-lejáratnál az egyik sávot. Ugyancsak a déli autópálya már bécsi szakaszán, a Landstrasse leágazásnál „áthidalják" a felújítási munkát: a négysávos „flyover" elkészültéig ez az építkezés lesz majd az akadály. A kedvelt fürdőhelyekhez, a holt Duna-ághoz és a Duna-szigethez vezető – 1980-ban épült – Reichsbrücke teljes felújításra szorul, és erre két nyár rámegy, hiszen csak 2005 decemberére készül el. Egyszerre egy-egy sáv lesz járható: ez nem elegendő a folyamatos közlekedéshez. A felsorolás hosszú. A listából a turistákat a Schwarzenberg tér építkezése érinti a legérzékenyebben, amiért sovány vigasz, hogy 2004 májusára megújul a tér, a szökőkút – hátterében a szovjet hősi emlékművel – új díszkivilágítást kap, és az eddigi összevisszaság helyett a villamosokat áttekinthetően és esztétikusan vezetik át. Az ár: idén május végétől teljes lezárás, kínkeserves terelésekkel, amelyek miatt a Ringen nyilván csak lépésben lehet majd haladni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma este zárul a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Kossuth-díjjal idén kitüntetett zeneszerzőnk, a 80 éves Ligeti György előtt tiszteleg a Budapesti… Tovább olvasom