Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Bébilélegeztető-adomány

Győr-Moson-Sopron - Százötvenezer forint értékű, a csecsemők és a gyermekek sürgősségi ellátásakor, újraélesztésekor életmentő szerepű lélegeztetést segítő készüléket adományozott egy győri székhelyű alapítvány a mosonmagyaróvári kórház gyermekosztályának.

A Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány a szakemberek továbbképzései, a szülőket tájékoztató rendezvények szervezése mellett évek óta pénzt gyűjt azért, hogy a súlyosan beteg gyermekek ellátását műszervásárlással segítse. Mivel a civil szervezet tagjai közül többen maguk is a megyei kórház orvosai, több adományuk Győrbe, a gyermekaneszteziológiai és intenzív terápiás osztályra került. De nem csak ide, most a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban adott át dr. Horváth Eszter alapítványi elnök Ambu ballonokat és maszkokat különböző méretekben, így azok a csecsemőkortól a serdülőkorig alkalmazhatók. Akár újraélesztésükkor, akár akut sürgősségi esetekben lélegeztetésük miatt lehet rá szükség és nem mindegy, mekkora a térfogata a ballonnak, mekkora a maszk, hogyan alkalmazkodnak ezek az eszközök a gyermekek korához, tüdejük kapacitásához, arcuk méretéhez.

– Ugyan volt már ilyen eszközünk, de modernebb, újabb változatot kaptunk most. Súlyos állapotban a légzési elégtelenséget ezzel könnyebb rendezni, mint a régi, már elhasználódott készülékkel. Ezért nagyon hálás vagyok az alapítványnak, akik készségesek voltak, amikor megkerestem őket a kéréssel – mondta el dr. Bereczky Judit osztályvezető. A győri Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány számlaszáma: 10960008-00000011-42980001. Adószáma: 18535806-1-08.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan lejár a parlagfűirtás türelmi ideje

Győr-Moson-Sopron - Egy hetük van még az ingatlantulajdonosoknak, gazdáknak, hogy területeiken… Tovább olvasom