Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Bazi nagy magyar lagzik

A győri esküvői kiállításon utánanéztünk a legújabb trendeknek. Csak a fantázia és a pénz szabhat határt.

– Ma már nem lehet olyat kitalálni egy esküvőre, amit ne valósítanának meg – összegezte a látottakat Serfőzőné Tóth Andrea, a győri esküvői kiállítás  egyik szervezője, aki nem csak „hivatalból" naprakész, hiszen tavaly augusztusban szervezte meg lánya esküvőjét.

Mint mondja, a fiatalok egyre jobban odafigyelnek a részletekre, a választék pedig akkora, hogy nem is lehet nem odafigyelni az újdonságokra. Lássunk egy kis ízelítőt a legújabb trendekből!

Ajándék a násznépnek is

A legújabb divat, hogy az ifjú pár megajándékozza a vendégeket valamilyen jelképes aprósággal. Catherine Zeta-
Jones és Michael Douglas lagziján egy-egy arany rózsabrossal térhettek haza a meghívottak, az átlagembereknek azonban nagy örömet okoz egy-egy pici emléktárgy is. A szokás korántsem új keletű: már az ókori görögök és rómaiak is úgy tartották, hogy a vendégek megajándékozása szerencsét hoz a házasságra. Ők öt szem mandulát csomagoltak be, amelyek a sikeres élet öt alappillérét – a szeretetet, a jólétet, a boldogságot, a termékenységet és a hűséget – jelképezték. Ma újra divatba jött, hogy öt mandulát csomagolnak egy apró díszdobozba vagy feldíszített díszzacskóba, mellékelve egy emlékkártyát, de ha személyesebb apróságra vágyunk, meglephetjük rokonainkat, ismerőseinket egy-egy miniatűr képkerettel is, benne az ifjú pár fotójával, amely évek múlva is felidézi a házasságkötés szép emlékét. Divat még a díszgyertya vagy -mécses ajándékozása is. Az apró ajándékok darabja – tartalomtól és csomagolástól függően – 250–1000 forintba kerül.

Meghívó karikatúrával

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a házasulandók az esküvői meghívóra is. A hagyományos, fehér papíron, aranybetűkkel írott változat lassan kezd visszaszorulni, s teret nyernek a speciális papírok és különleges díszítőanyagok. Egészen kifinomult hatást kelt például az áttetsző pauszpapírra nyomtatott kép vagy szöveg, amely alól felsejlik az alatta lévő réteg, de a merített és újrahasznosított papírból készült meghívók is népszerűek. Új színt jelentenek a palettán a vidám, karikatúrával díszített meghívók, amelyek kidolgozásukban semmivel sem maradnak el elegánsabb társaiktól.

Gyöngyvirág decemberben

Bár az emberek többsége még fél a szokványostól eltérő virágkomopzícióktól, egyre többen választanak egyedi, például stilizált csokrot. Igazi különlegesség például a földig érő, akár kétméteres, „uszályos" menyasszonyi csokor, amely nagyszerűen kiegészíti az egyszerű szabású, letisztult ruhákat.
Ami a színeket illeti, a tiszta fehér rózsacsokor valószínűleg soha nem megy ki a divatból, de hódít a halványkék és a rózsaszín is, szintén fehérrel kombinálva. A klasszikus rózsa és az egyre népszerűbb, egzotikus orchidea mellett a tavaszi virágok – tulipán, jácint, gyöngyvirág – viszik a prímet, igaz, utóbbiak a főszezonon kívül alaposan megdobhatják az esküvői költségvetést, egy télen elkészített gyöngyvirág-csokor például akár 25 ezer forintba is kerülhet. Bármilyen csokrot választunk, a legfontosabb, hogy passzoljon az egyéniségünkhöz, és persze a menyasszonyi ruha stílusához, éppen ezért a jobb virágszalonokban nem felejtenek el rákérdezni, milyen ruhakölteményben áll az oltár elé a menyasszony.

Torta ezüsttel, arannyal

Ahogy az öltözködésben, az esküvői asztalon is nyomot hagy a divat, legalábbis ami az édességeket illeti. A tavalyi év slágere az élővirágos díszítés volt, a jó ízlés határain belül maradva; egyre kevesebb ugyanis a kirívó, agyondíszített torta. A hagyományos fehér máz mellett hódítanak a pasztellszínek, a barackszín, a rózsaszín, vagy az ekrü – különösen elegáns, ha a marcipándíszítés is azonos árnyalatú rajta –, s van, hogy egy-egy tortán 2-3 szín is megjelenik. Ízre ugyan nem, de látványban mindenképpen különleges az arany vagy ezüst díszítés, az idei év slágerei pedig a különleges, kézzel festett torták lehetnek, amelyek hasonló technikával készülnek, mint a hollóházi porcelánok. Ez persze csak a külcsín; ízre a feketeerdő-, a melba-, az Eszterházy- és a különböző joghurtos torták a nyerők, a klasszikus csokitorta ideje lejárt.

Lufihegyek

Aki látott már romantikus amerikai filmet, tudja, hogy kevés dolog tudja úgy feldobni egy esküvő helyszínét, mint többszáz színes lufi. Ezt a fajta dekorációt egyre többen keresik, az ezzel foglalkozó legnagyobb megyei cég 6-8 helyszínt is feldíszít egy hétvégén. 4-500 lufi már látványos hatást kelt, ennek ára körülbelül 30 ezer forint. A speciális anyagból készült dekorációs léggömböket kívánság szerinti – leggyakrabban szív-, oszlop- vagy gömb – alakzatba kötik, egy-egy nagyobb figurához 180-200 darabot használva fel. S bár azt hinnénk, a piros a legnépszerűbb szín, ez ma már nem igaz; néhány évvel ezelőtt ugyan mág hódított a szerelem színe, mára azonban átvette a helyét a bordó, a barack, az ekrü és a fehér. A lufikat levegővel töltik, rendelhetünk azonban héliumos gömböket is – ezeket sokszor az asztali dekorációhoz kérik –, de volt olyan pár, amely ezer darab, héliummal töltött lufiból kért baldachinszerű, lebegő „lufipárnát" a násznép feje fölé.         

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most érdemes aranyba fektetni

Piaci szakértők szerint a következő időszakban is vonzó célpont lehet a biztonságos befektetési… Tovább olvasom