Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Bartók-fesztivál: zene, tánc, irodalom

A kortárs művészeti alkotások, előadások bemutatását tűzte célul a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ az idei Bartók-fesztivál programjában.
A szeptember 26. és október 4. között zajló fesztivál eseményeit tegnap ismertették. A program gerincét, híven a névadóhoz, a zene adja, de a képzőművészetnek, az irodalomnak és a táncnak is szántak egy-egy napot.

A fesztivál első napján délután Aknay János festőművész képeit tárják a nagyközönség elé a művelődési központban, este Medveczky Ádám vezényletével a Győri Filharmonikus Zenekar ad koncertet. Másnap este a Közép-Európa Táncszínház fődíjas műsorát (IX. Alternatív Színházi Szemle), a Ketten – Orfeusz tekintete című darabot adja elő Ladányi Andrea és Horváth Csaba.

Szeptember 29-én a Műhely folyóirat Bartók és a költészet címmel rendez beszélgetést, ugyanekkor mutatja be a Muzsikás együttes Bartók- és Kodály-estjét Sebestyén Mártával. A Rómer-ház szeptember 30-ára a 2003-as Mediawave nagy felfedezettjét, a szabadkai Paniks együttest hívta vissza a Bartók-fesztiválra, fellépésük előtt Bartókkal kapcsolatos filmeket tekinthet meg a közönség.

A zenei világnap alkalmával, október elsején tartandó ünnepi hangversenyt a kortársaknak szentelik: mai magyar szerzők műveit mutatják be. Ezt követi másodikán egy félnapos, élőzenével illusztrált szakmai konferencia könyvbemutatóval. A Honvéd Táncszínház Ki népei vagytok? című néptáncszvitjét október 4-én a Hegedős együttes kíséri.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövidebb hitelbírálatot sürget a lakásügyi albizottság

A parlament lakásügyi albizottsága azt sürgeti, hogy rövidebb legyen a hitelbírálat, csökkenjen a… Tovább olvasom