Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Barroso: aki halálbüntetést akar, távozzon az EU-ból

Az Európai Bizottság előző elnöke azt mondta: az Európai Unióban nem lehetséges a halálbüntetés visszaállítása, aki pedig ilyet akar, annak távoznia kell az EU-ból.
Exkluzív interjút adott az ATV-nek José Manuel Barroso, az Európai Bizottság előző elnöke. A jelenleg az Egyesült Államokban tanító portugál politikus kijelentette: az Európai Unióban nem lehetséges a halálbüntetés visszaállítása.

Ugyan Orbán Viktor azt mondta, napirenden kell tartani a témáról való vitát, Barosso szerint a vita már rég lezárult és ezzel minden tagállam tisztában van, sőt, már tagjelöltként végiggondolhatta ezt.

"Egyértelmű mind a jogi, mind a politikai konszenzus arról, hogy az Unióban ez tilos, hogy a visszaállítása egész egyszerűen nem lehetséges. Persze ha egy tagállam mégis be akarja vezetni, megteheti. De ebben az esetben távozzon az Unióból" - fogalmazott Barroso.

Azzal kapcsolatban, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyíltan kimondta: ő maga a halálbüntetés híve, Barroso azt mondta: hiba ilyet mondani.

A teljes beszélgetést vasárnap este sugározzák.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap már a világörökségi területeken sem nyithatnak ki az üzletek

Ezzel egyidőben viszont hatályba lép a mentesítés az automatából történő értékesítésre, vagyis… Tovább olvasom