Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Barokk esküvő, korhű ruhakölteményekben

Igazi vásári forgataggá alakult át három napra a kisalföldi megyeszékhely. A rendezvény fénypontja kétségkívül a tegnap esti Széchenyi téri barokk esküvő volt. Dobosoktól, zászlóforgatóktól, ceremóniamestertől volt hangos péntek este a győri Belváros.

Kattitntson a képekre >>
A barokk hétvége első napján a kiválasztott menyasszonyt, a 21 éves Tari Ibolyát köszöntötte fáklyák fényében gyönyörű szerenád. Szombattól árusokkal és nézelődőkkel telt meg a Széchenyi tér és környéke, majd megelevenedett a Bátor-kő, a bakonyi vár vidám története. A színes programsorozat részeként bábosok kedveskedtek műsoraikkal a gyerekeknek.

A kakaskukoréló verseny, táncház, barokk ügyességi torna sem hiányzott az idei repertoárból. A legtöbb nézőt tegnap este háromnegyed hétre vonzotta a Széchenyi tér. Ekkor kezdődött ugyanis a látványos barokk esküvő. Tari Ibolya és a 25 esztendős Boros Tamás korhű jelmezben fogadott örök hűséget egymásnak. A fiatalok 5 és fél éve ismerkedtek meg, diákszerelem az övék, amiből házasság lett. A jegyespár mindig különleges esküvőre vágyott, így nagyon boldogok voltak, hogy teljesült az álmuk.

Villogtak a vakuk

E jeles nap alkalmából nemcsak ők, hanem szüleik is korhű jelmezekbe öltöztek. A menyasszonynak egyébként idén új ruhát varrattak, a párnak meg kellett tanulnia egy rövid szöveget, illetve a táncrendet is megismerték. A ceremónia nem csupán számukra, és hozzátartozóiknak marad emlékezetes, hiszen a népes násznépből – melyet a győriek alkottak – folyamatosan villogtak rájuk a fényképezőgépek vakui.
A gyerekek körében a „legnépszerűbbek" a pár hintóját bevezető lovak voltak, melyek békésen tűrték a melegben a legapróbbak szűnni nem akaró simogatását.

A látványos ceremónia végén galambok is felröppentek, jelképezve ezzel a két fiatal boldogságát. Az esküvőt követően barokk táncház kezdődött, a lépéseket Ruppert Lászlótól sajátíthatták el az érdeklődők. A különleges hétvége este nyolc órától magyar táncházzal zárult, ahol is a Pántlika együttes szolgáltatta a talpalávalót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom