Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Barkócziné Juditnak élvezet a főzés

A férjétől tanult meg főzni a vásárhelyi Barkóczi Jánosné, aki szakácstudományát azóta is folyamatosan fejleszti. Fia szakácsként dolgozott, nyolcadikos lánya is ezt vagy a cukrászpályát akarja választani. Felhívásunk után rögtön postára adta receptjét, hogy részt vehessen játékunkban.
Barkóczi Jánosné a konyhában. Kedvence a rakott karfiol, s ezt nemcsak enni, de főzni is nagyon szereti. Az ételek előkészítése okozza számára a legnagyobb örömöt. Fotó: Tésik Attila
Kőművesmester férjétől tanult meg főzni a vásárhelyi Barkóczi Jánosné Judit, aki kiskorától intézetben nevelkedett. Azóta a rokonoktól lesi el a különféle finomságok elkészítésének módját, s receptjét. Kedvence a rakott karfiol, s ezt nemcsak enni, de főzni is nagyon szereti.

Számára az ételek előkészítése okozza a legnagyobb örömöt. A hagymapucolást azonban ő is meg-megsiratja. Süteményeket is gyakran kerülnek ki a konyhájából. Maga nem nagyon szereti azokat, ám nem kell félni, a család, főleg lánya, Brigitta Judit, egy falatot sem hagy a nyalánkságokból. A most nyolcadikos Brigi cukrász- vagy szakácspályára készül, s nagy szorgalommal forgatja a konyhában a fakanalat, sürgölődik a tűzhely előtt.

A családfő kedvence pedig a nagy szemű babbal készült oldalas és a körömpaprikás, melyet régebben maga is el-elkészített.

Barkóczi Jánosné a legtöbb receptet húgától leste el, aki leginkább szakácskönyvek segítségével bővíti folyamatosan gasztronómiai tudományát. A családban amúgy még egy szakács van, fiuk János Zsolt is ezt a szakmát tanulta ki, dolgozott is benne négy évig, de ma már más foglalkozást űz. A finom ételeket persze ő is nagyon-nagyon szereti. Ez lehet az oka annak is, hogy egy pillanatig sem gondolkodott, küldjön-e receptet felhívásunkra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már gyűlnek a térségfejlesztési ötletek

Folyamatosan érkeznek az érdeklődők lapunk és a Life III. konzorcium által meghirdetett… Tovább olvasom