Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Bárki kérhet nyaralós képet Orbán Viktortól

A miniszterelnök lánya az internetre felkerült, a családi nyaralásokról készült képek miatt tesz feljelentést. A miniszterelnök szerint kár fényképet lopni, ő szívesen ad bárkinek.
A kormányfő legidősebb lánya jogi lépéseket tesz, mert jogsértő módon személyes, a családi nyaralásairól készült képek kerültek ki az internetre. Orbán Ráhel ezt pénteken közölte az MTI-vel.

Közleményében azt írta: az eset több súlyos bűncselekmény gyanúját veti fel, a szükséges jogi lépéseket haladéktalanul megteszi.

"A képek bármilyen jellegű felhasználása jogi eljárásokat von maga után" - tette hozzá Orbán Ráhel.

Az MTI megkeresésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt közölte: "a miniszterelnöknek az az álláspontja, hogy kár fényképeket lopkodni; aki kíváncsi a családi nyaralásukra és arról fényképet kér, szívesen ad bárkinek, nem kell ellopni".

Arra nem utalt, hogy pontosan milyen képekre gondolt, de a közelmúltban csak a 444.hu adott ki anyagot Orbán Ráhel és svájci iskolatársainak budapesti kirándulásáról.

Fizetett a közleményért


A miniszterelnök lánya a Magyar Távirati Irodán keresztül tette közzé közleményét. Az MTI-OTS (Üzleti Sajtószolgálat) hivatalosan "üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli", de ennek megszabott ára van - írja a HVG.

Az MTI honlapja szerint 600 leütésig (szóközökkel együtt) a sajtóközleményeket 11 ezer forintért teszik közzé, Orbán Ráhel közleménye pedig szóközökkel együtt 269 karakterből állt,vagyis elvileg ennyit kellett, hogy fizessen a hírügynökség szolgáltatásáért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a Dobogókői Sícentrum

A centrum péntek délben nyílt meg a síelők előtt, miután 20-25 centiméter hó esett a felvonós… Tovább olvasom