Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Bárddal és késsel ölte meg a nagyszüleit, legalább 35 évig börtönben marad

A Debreceni Ítélőtábla Elek Balázs vezette tanácsa hétfőn helybenhagyta a Debreceni Törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetést elrendelő első fokú ítéletét, ami így jogerőre emelkedett a nagyszüleit megölő férfivel szemben - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.
Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék márciusban K. Cs. vádlottat emberölés bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott legkorábban 35 év után bocsátható feltételes szabadságra. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2015 áprilisában elhatározta, hogy sejtése szerint jelentős összegű megtakarítással rendelkező nagyszüleitől mindenáron pénzt fog szerezni. Ezért magához vett egy húsvágó bárdot, és elindult Hosszúpályiba, nagyszülei lakására, ahol 70 ezer forintot kért kölcsön a nagyanyjától, aki elzárkózott a kérés teljesítésétől. 

A vádlott emiatt rendkívül indulatos lett, és amikor az idős asszony kifelé indult a szobából, karjánál fogva visszarántotta, majd a húsvágó bárddal nagy erővel fejen ütötte. A kiabálásra a szobába érkező nagyapa kérdőre vonta a vádlottat, aki a nála lévő bárddal őt is nagy erővel arcon ütötte. 

K. Cs. ezután a sértettek szobájában pénz után kutatott. Hallotta, hogy a nagyszülei még élnek, visszament a szobába és a sértetteket a húsvágó bárddal tovább bántalmazta. A konyhában magához vett egy kést, amivel minkét sértett nyakát is megszúrta. 

Miután meggyőződött arról, hogy a sértettek elhunytak, újra pénzt keresett a lakásban. Végül magához vett 126 ezer forintot, két vékony aranyláncot, egy pár arany fülbevaló, és visszautazott Debrecenbe. A pénzből meghívta a családját vacsorázni, a barátnőjének pedig ajándékokat vásárolt. Másnap a vádlott családja a nagyszülőkhöz utazott, ők  értesítették a rendőrséget. A vádlottat, aki részletes beismerő vallomást tett, még aznap őrizetbe vették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázda a menekülteket rugdosó operatőr a törvényszék szerint is

Garázda a menekülteket rugdosó operatőr a törvényszék szerint is
László Petra nem jelent meg a tárgyaláson. Tovább olvasom