Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Barátra lelt Szegeden a Hegylakó

Egyszerűségével és kedvességével elvarázsolta a szegedieket Christopher Lambert. De a 48 éves világsztárt is elvarázsolta Szeged. Nagyon jól érezte magát filmbeli partnere, Bicskey Lukács szülővárosában: még előre eltervezett programját is felborította, csak hogy tovább maradhasson. Bár korábban kijelentette: nem nyilatkozik senkinek, lapunknak mégis exkluzív interjút adott.
Túró Rudit nem, ropit azonban reklámozhatnának a magyarok a Hegylakó sztárjával. Fotó: Segesvári Csaba
– Olvastam önről, hogy imádja a ropit. Ismeri a másik magyar különlegességet, a Túró Rudit?

– Túró Rudi? Nem. Mi az?

– Édes túró csokimázzal bevonva.

– Nem igazán szeretem a cukros, édes dolgokat. Csak a sósat. Mint a ropi. De ha gondolja, megkóstolhatom... Jesszus, ez szörnyű! Azt hiszem, maradok a ropinál.

– E megrázkódtatás után inkább beszéljünk új filmjéről. A harag napjának Szegeden tartották a világpremierjét, itt azonban csak pár percre nézett bele a vetítésbe. Mit gondol, hányszor nézi majd meg elejétől a végéig?
– Talán egyszer.

– Csak?

– Igen. Ennyi szerintem elég, hogy beszélni tudjak róla.

– Ezek szerint nem szereti visszanézni magát a filmvásznon?

– Nem, egy csöppet sem. Szerintem ugyanis az a fazon valaki teljesen más, mint én.

– Ön milyen? Mindig olyan vidám, mosolygós, viccelődő ember, mint amilyennek itt, Szegeden láthattuk?

– Azt hiszem, általában igen. Alapvetően nagyon optimista vagyok. De természetesen szoktam szomorú is lenni. Ez azért van, mert néhány dolog nagyon nem működik jól a világban, és ez elkeserít. De úgy gondolom, a szomorúság alapvetően nem rossz dolog. Tudni kell ugyanis szomorúnak lenni ahhoz, hogy megtanuljunk örülni. Szóval igen. Néha szomorú is vagyok.

– Ön szerint mekkora siker lesz A harag napja?

– Nem azért játszom egy filmben, mert azt remélem, hogy nagy siker lesz. Az már csak a show része, ami nem is igazán érdekel. Ha elvállalok egy szerepet, az azért van, mert élvezem azt a munkát. Egyébként pedig sosem lehet előre megmondani, mi lesz siker és mi nem. Néha veszítünk, néha nyerünk.

Magyar kapocs

Christopher Lambert nem először járt Magyarországon, ám hét eleji látogatásakor sem győzte hangsúlyozni: mennyire örül, hogy itt lehet. Családi szálak is kötik országunkhoz: a háború után édesanyja hét évig itt élt. „Annyi szépet hallottam tőle Magyarországról, hogy már első alkalommal is örömmel és kíváncsisággal telve jöttem ide – mondta. – Most már elmondhatom: teljes mértékben egyetértek édesanyámmal, aki folyamatosan áradozott erről a helyről. Valóban csodás ország az önöké!"

– Milyen volt a magyar színészekkel együtt dolgozni?

– Úgy gondolom, ha valaki igazán tud játszani, mindegy, milyen nyelven beszél. Bicskey Lukács és Oroszlán Szonja is olyan művész, akinek a szíve beszél. Ez nagyon ritka kincs, viszont éppen elég. Csodálatos színészeik vannak önöknek, magyaroknak, úgyhogy ünnepelniük kell őket.

– A szegedi származású Bicskey Lukács kedvéért jött Szegedre, és közös programjaikon is úgy tűnt, kifejezetten jóban vannak egymással. Nevezhető barátságnak, ami a közös munka során kialakult önök között?

– Nagyon kevés igazi barátom van. De ha arra gondol, hogy olyan ember-e, akivel jól, szívből tudtam együtt dolgozni, akkor a válaszom: igen. Munka közben nehéz barátokra lelni, de azt hiszem, ha több időt töltenénk együtt, valószínűleg még ennél is jobb kapcsolatba kerülnénk egymással. Nagyon tiszta, jó embernek tartom ugyanis. És még tanulni is tudtam tőle.

– Egyetlen órát hord, és az sem az éppen aktuális, helyi időt mutatja. Melyik városhoz igazította?

– Los Angeleshez. Mindig azt az időt látom, amelyben a lányom él. Így egy kicsit én is abban élek.

– Milyen gyakran látja őt?

– Nagyon gyakran. Amint tudok, megyek, repülök hozzá. Ő a legkedvesebb dolog számomra a világon. Eleanor Jasmine az egyetlen gyermekem, nem is szeretnék már többet. Őt viszont nagyon akartam – nem magam miatt, hanem azért, hogy ő legyen. Neki bármit képes lennék megadni. Még az életemet is, gondolkodás nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom