Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Baráti találkozó a Csendes-óceánon

A Csendes-óceánon találkozott két magyar, Föld körüli úton lévő hajós csütörtök este.

Méder Áron egymaga indult útnak tavaly szeptemberben Carina 19-es típusú (és azonos nevű) hajójával. Szabó Géza egy évvel korábban kezdte el Föld körüli útját Rotor nevű kétárbocos vitorlásával, amelyet egy időre Venezuelában hagyott, ő pedig egy másik hajóval Európába utazott. Idén tavasszal bontott újra vitorlát feleségével együtt.

A két hajós a Panama-csatornánál már találkozott, de nem egy időben keltek át. Méder Áron április 25-én, Szabó Géza két héttel korábban indult, mindketten több mint egy hónapja a Csendes-óceánon vannak.

- Mikor közel érkeztünk egymáshoz mindnyájunkon boldogság lett úrrá. Mi örültünk, hogy végre megtaláltuk, ő pedig úgy tűnt, örült az első emberi lényeknek, akiket 37 napi folyamatos út után először meglátott - írta hajónaplójában Szabó Géza, akinek a bejegyzései a www.rotorman.hu című honlapon olvashatók.

Méder István, Áron édesapja az MTI-nek elmondta: Szabó Géza egyik vitorláját leengedve hajózik Áron mellett, hogy azonos ritmusban haladjanak. A két hajós a Galápagos-szigetek felé tart, várhatóan június 4-én, hétfőn érnek oda, s áthaladnak az Egyenlítőn is.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatni nem mindig arany

A férj hallgatagsága, szófukarsága a legzavaróbb, sőt legbosszantóbb a német feleségek számára… Tovább olvasom