Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Bankkártyával is lehet fizetni a buszjegyért

A Sopron–Budapest autóbuszjárat tapasztalatai alapján a Volánbusz Zrt. újabb vonalakon is bevezeti a bankkártyás fizetési lehetőséget. A Kisalföld Volán viszont nem tervez hasonló lépést.
Tegnapi lapszámunkban Jegyvásárlás: kinél kell lennie aprópénznek? címmel beszámoltunk róla, az autóbusz-vezetők nem kötelezhetők a pénzváltásra. Ennek értelmében a menetjegy árának megfelelő címletű összeggel kell fizetni. A kellemetlenségeket szüntetheti meg némiképp a Volánbusz Zrt. új szolgáltatása.
– A bankkártyás, azaz készpénzkímélő és gyors fizetési lehetőséget örömmel fogadta az utazóközönség – mondta el érdeklődésünkre Budai László, a Volánbusz Zrt. értékesítési irodájának vezetője. – Az eddigi két próbajáraton – Sopron–Budapest, illetve Orosháza–Budapest – fokozatosan ismerték meg és kezdték el használni az új fizetési módot. Ez esetben a buszsofőr mellett eltöltött idő a készpénzeshez képest nem hosszabb. A több mint féléves forgalmi adatok alapján elmondható, a járatokon a kártyahasználat száma – a tavaszi-nyári szezonális eltérések miatt – igen eltérő képet mutat, átlagosan mintegy 5–6 utas élt e lehetőséggel.
A Volánbusz Zrt. Sopron–Budapest járatán idén januárban vezették be kísérleti jelleggel a bankkártyával való fizetési lehetőséget. A próbaidőszak letelt és a tapasztalatokat is kiértékelték.
Mint megtudtuk, az autóbuszokon a jelenleg hazánkban érvényben lévő összes bankkártyával lehet fizetni. A Sopronból Budapestre tartó utasok az összes megállóhelyen használhatják a plasztikkártyát. Fontos továbbá, a vásárlót semmilyen pluszköltség nem terheli. A Sopron–Budapest vonalon tapasztaltak alapján a társaság azt tervezi, hogy néhány héten belül további terminálokat telepít.
A Kisalföld Volán Zrt.-nél nincs napirenden a bankkártyás fizetés bevezetése. Mint megtudtuk, a társaság járművei főként rövid útvonalakat tesznek meg, sok megállóval. Ezeken a vonalakon a menetdíj legnagyobb tétele is néhány száz, esetleg ezer forint. Ekkora összegnél viszont nem érdemes bankkártyával fizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőlőt, édesem!

A nap-érlelte szőlő segítségével könnyen és gyorsan megszabadulhat súlyfeleslegétől. Tovább olvasom