Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Bankjegycsere: csak utazással vagy postán

Olvasói kérésre jártunk utána, hol, hogyan lehet a hiányos, esetleg kimosott papírpénzt becserélni. A Magyar Nemzeti Bank sajtószóvivőjének, Missura Gábornak válasza szerint a sérült forintbankjegyek beváltásával csak az MNB foglalkozik, ezzel kapcsolatban honlapján (www.mnb.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők: a főoldalon a „Bankjegy és érme”, majd a „Pénztári információk”, a „Pénztárszolgálat”, az „Üzleti feltételek a Magyar Nemzeti Bank által készpénzben végzett műveletekre vonatkozóan” feliratokra kattintva.

A Magyar Nemzeti Bank a forintbankjegyek és -érmék címletváltását, a csonka forintbankjegyek térítését, a hamisgyanús bankjegyek és érmék szakértői vizsgálatát munkanapokon 8-tól 13 óráig Budapesten (V. Hold utca 7.), Debrecenben (Hatvan utca 15.) és Székesfehérváron (Psz utca 11.) végzi, emissziós szolgáltatások szervezeti egységeiben. Erről telefonon az MNB információs vonalán, az 1/428-2752-es számon lehet érdeklődni.
Az MNB Győri Regionális Emissziós Központja március 31-ig működött. Azóta az ország nyugati és keleti régiójában egy-egy központ fogadja a lakosság megkereséseit. Azok a megyénkbeliek, akiknek ilyen gondjuk van, például a mosógépben véletlenül bent maradt és a mosás során megsérült csonka bankjegyet be szeretnék cserélni, mert azt a boltokban, a bankokban már nem fogadják el, postán is intézhetik ügyüket. Értéklevélben elküldhetik azt a nemzeti banknak. Amennyiben az ilyen módon beküldött csonka bankje-

gyért ellenérték téríthető, azt a bank – az ügyfél kifizetésre vonatkozó rendelkezésének megfelelően – postai úton vagy átutalással juttatja el a feladónak. Csak a postaköltség terheli az ügyfelet, az MNB különdíjat nem számít fel. Hogy pontosan milyen sérülések esetén vállalja még a bank a cserét, arról a www.mnb.hu honlapon az „Üzleti feltételek” címszó alatti rész 11. oldalán lehet olvasni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri álom, győri valóság

A Kisalföld október 11-i száma közölt interjút Révi Zsolt főépítésszel „Győri… Tovább olvasom