Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Bankautomatát Kismegyerre!

„ Győrben vannak olyan városrészek, amelyekben még nincsen bankautomata. A kismegyerieknek minimum két kilométert kell gyalogolni vagy utazni ezért Szabadhegyre, pedig Kismegyer lakossága megközelíti a kétezer főt, amihez hozzáadható a helyi munkahelyeken dolgozók létszáma is.”

– Egyelőre nem tudni, bekerül-e a pénzintézet jövő évi ATM-fejlesztési tervébe, de reális esély van rá, hogy Kismegyerre vagy közvetlen közelébe bankautomatát telepítsünk – mondta el érdeklődésünkre Mészáros József, az OTP győri igazgatóságának vezetője. Az igazgató leginkább a Győrből kivezető főút mellé tartja lehetségesnek az automata kihelyezését, hogy azt a Győr közeli falvak városon áthaladó lakói is igénybe tudják venni.
Az, hogy a jövő évben pontosan hova helyez ki új ATM-et a bank, az év második felében derül ki. Idén három új bankautomatát telepítenek, Gyárvárosba, Szabadhegyre és Bácsára, utóbbit egy-két hónapon belül üzembe helyezik. Arra egyébként, hogy hova helyezhető új ATM, nincsenek merev szabályok, a lényeg, hogy egész nap forgalmas helyre kerüljön, általában egy-egy üzlet, bevásárlóközpont mellé. Egy-egy automata telepítése több mint ötmillió forintba kerül, üzemeltetése havonta százezer forintos nagyságrendű összeg, így a banknak akkor éri meg a kihelyezése, ha havonta 2–3 ezer tranzakciót bonyolít. A telepítés így is hosszadalmas, egyrészt a megfelelő hely és partner – bolt vagy üzletlánc – megtalálása miatt, másrészt, mert a kihelyezés építésiengedély-köteles.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom