Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Bándy Kata-gyilkosság: lezárták a nyomozást

P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztás bűntettével gyanúsítja a rendőrség.
Vádemelési javaslattal továbbította a Baranya Megyei Főügyészségnek Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának aktáit a rendőrség. P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztás bűntettével gyanúsítják - erősítette meg a gyanúsított kirendelt ügyvédje szombaton az MTI információját.

Sólymos Sára elmondta: a rendőrség a napokban zárta le a nyomozást, az iratismertetést december 19-én tartották Pécsett. Ezen P. László is részt vett, akit hamarosan visszaszállítanak a fővárosi Kozma utcai börtönbe, ahol egy korábban kiszabott jogerős büntetését tölti. Az ügyvéd hozzátette: a vádemelési javaslat az eredeti gyanúsításnak megfelelő. Sólymos Sára szerint miután kiemelt ügyről van szó, várhatóan rövid időn belül elkészül a vádirat, és már február végén megtarthatják az első tárgyalást.

Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a Délibáb utcában, egy bokros területen. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították az idegenkezűséget, és a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés miatt rendelték el. Július 14-ére azonosították a gyanúsítottat P. László személyében. Egy napon át üldözték, majd július 15-én fogták el. Július 17-én P. László a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott hétórás kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Másnap a Pécsi Városi Bíróság aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Dakos József, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője július 21-én tartott sajtótájékoztatóján közölte: a férfi egyedül követte el tettét.

A gyanúsított azt mondta, hogy szintetikus kábítószert fogyasztott a tett éjszakáján, és a drogra alkoholt ivott - közölte akkor Dakos József.

Augusztusban az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők egyértelműen megállapították, hogy P. László "semmiféle beszámítási képességkorlátozásban nem szenved, semmilyen módon nem korlátozott a cselekmény társadalomra való veszélyességének felismerésében, teljes mértékben beszámítható". A szakértők bódult állapotot sem állapították meg, szerintük kábítószer- vagy italfogyasztás sem befolyásolta beszámítási képességét.

Olvasóink írták

 • 20. wendytesztaburger 2013. január 01. 21:06
  „némileg egyet értek veled, de ha megnézed a ksh adatait az életellenes cselekményekkel kapcsolatosan, akkor az tisztán látszik, hogy mióta eltörölték a halálbüntetést, nem nőtt meg az ilyen bűntettek száma, nem is csökkent, az tény. személyes véleményem szerint, ha már a halálbüntetés szükségességét nézzük, ott kellene kezdeni, hogy amikor volt, nem volt visszatartó ereje. ennek pedig az az oka, hogy a végrehajtása nem kapott nyilvánosságot. ha az emberek látják, a nép látja, hogy mit kap az, aki ilyet tesz, akkor már lehet visszatartó ereje, és ezek az agynak nem nevezhető csökevénnyel rendelkező egyének is elgondolkodnak talán, hogy megéri-e. persze a múltból rengeteg ellenpélda van. volt pl. olyan eset, hogy a tolvajt akasztották, elszakadt a kötél, az emberek ezt isteni kegyelemnek vélték, ezért elengedték a delikvenst, akinek a bitófáról lekerülve az első dolga az volt, hogy a csodáskodó emberek zömét kizsebelte ott helyben. persze ez merőben más eset, de a visszatartó erő léte - nem léte itt is szemléltetve van.”
 • 19. ntomasz 2012. december 31. 18:02
  „"16. wendytesztaburger 2012.12.30. 17:34
  ntomasz, nem szeretnék okoskodni, jogi dolgokat pedzegetni, de bosszantó, hogy egyesek már most megmondják, hogy mennyit fog kapni és előre fel vannak háborodva. javaslom a btk emberölés tényállásnak minősített eseteinek megtekintését, mivel a törvény a minősített eset esetén a tíz évet legenyhébb büntetési tételként említi, kaphat húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztést is."

  Egy probléma van csak: sajnos Magyarországon a törvények csak tájékoztató jellegűek, betartásuk/betartatásuk nem kötelező. Értem én, hogy a Btk. így meg úgy, de ezeket az ügyvédek semmibe veszik, és ki fogják hozni áldazotként a bűnöst. Ez probléma. Méghozzá nagy. A halálbüntetés pedig a megoldás lenne. A halálbüntetés elítélése pedig nem az egyetlen hibája lenne az alkotmánybíróságnak. Ettől az még nem lesz alkotmányellenes, csak, mert ők azt mondják. Erről a népnek kellene döntenie és nem néhány bírónak/nagyokosnak, akik még nem vesztettek el senkit sem gyilkosság/emberölés miatt.”
 • 18. zeta62 2012. december 30. 19:33
  „16. wendytesztaburger 2012.12.30. 17:34

  "p. lászló nem érdemel hosszú évekig olyan körülményeket, amelyek között most él a kozma utcában."

  Ebben igazad van! Pontosan olyan körülményeket érdemelne, mint Kata!
  Undorító, amikor a bűnöző jogait emlegetik, és semmibe veszik az áldozatét. A tettes önmagát helyezi a törvényen kívűlre, utána se akarjon törvényi védelmet!!!”
 • 17. wendytesztaburger 2012. december 30. 18:35
  „*az meg a másik, hogy mivel a minősített emberölés mellett a kifosztás is szerepel, ezért halmazati büntetést fog kapni, melynek jogpolitikai célja az, hogy az elkövető súlyosabb büntetést kaphasson. tehát a tíz év elképzelhetetlen.”
 • 16. wendytesztaburger 2012. december 30. 17:34
  „ntomasz, nem szeretnék okoskodni, jogi dolgokat pedzegetni, de bosszantó, hogy egyesek már most megmondják, hogy mennyit fog kapni és előre fel vannak háborodva. javaslom a btk emberölés tényállásnak minősített eseteinek megtekintését, mivel a törvény a minősített eset esetén a tíz évet legenyhébb büntetési tételként említi, kaphat húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztést is. tudjuk, hogy a súlyos büntetések sem hozzák vissza az áldozatot, de nem az ókorban élünk, nem hammurapi törvényei szerint élünk. a halálbüntetést az alkotmánybíróság nem ok nélkül nyilvánította alkotmányellenesnek, az erről szóló határozatában és a különvéleményekben ezt megfelelően indokolják. a halálbüntetés megítélése amúgy is rendkívül kényes kérdés, még egy büntetőjogban jártas embernek is. ettől függetlenül p. lászló nem érdemel hosszú évekig olyan körülményeket, amelyek között most él a kozma utcában.”
 • 15. ntomasz 2012. december 30. 13:58
  „9. drKotász 2012.12.29. 19:40
  és
  10. Nosavin 2012.12.29. 21:06

  Igazatok van, valóban nincs Btk-s és egyéb jogi ismeretem. Fura mód, mégis nekem lesz igazam. Tegyük hozzá, hogy sajnos... :(”
 • 14. ntomasz 2012. december 30. 13:56
  „"11. wendytesztaburger 2012.12.30. 08:46
  ha pedig kapna 10 évet, mint itt valaki írta, jó magaviselettel sem szabadulhatna 5 év után, mert egyrészt fegyházban kell letöltenie a büntetését, másrészt kedvezménnyel is csak a büntetése háromnegyedének kitöltése után szabadulhat."

  Látod, ez itt a probléma. Megölt valakit, és csak 10 évet kapna. És ez a másik probléma, a feltételes mód. Gyilkosságért halálbüntetésnek kéne járnia. És pont. Itt semmiféle emberségi vagy emberjogi dolgot nem kell megfontolni. Fejbe kell lőni és pont. Ha mégis emberségi vagy emberjogi dolgot hozna elő valaki, akkor azt ne a bűnös szemszögéből tegye, hanem a áldozatéból, akit visszahozni már sajnos nem lehet... Ráadásul a halálbüntetés talán némi visszatartó erőt is eredményezne...”
 • 13. Sünöcske 2012. december 30. 13:32
  „7. p.panamera 2012.12.29. 19:14

  Ha tényleg kiengedik 5 év alatt, (amit nem bírok elképzelni),
  akkor esküszöm megszervezem, és összedobunk neki annyi pénzt, amiből tudunk venni a bíró gyereke, unokája szomszédjában egy lakást, házat!
  Rettegjen a bíró!”
 • 12. zeta62 2012. december 30. 10:48
  „8. vera2012 2012.12.29. 19:29

  Kenedi akkor lett "halott", amikor vissza akarta venni a FED irányítását a magánszemélyektől (rothschild).
  Egyes vélemények szerint már a Titanic is amiatt süllyedt el.”
 • 11. wendytesztaburger 2012. december 30. 08:46
  „10. Nosavin: ha alkoholos befolyásoltság alatt okozol autóbalesetet és valaki meghal, mint írtad, az nem szándékos emberölés, hiszen a szándékod, a célod nem arra irányult, hogy iszol és direkt balesetet okozol és ezzel más halálát is akarva okozod. alkoholos befolyásoltság alatt történő vezetés a járművezetés ittas állapotban nevezetű btk különösrészi tényállást meríti ki, ha az ittas járművezetéssel balesetet okozol és van halálos áldozat, az minősítő körülmény, tehát az elkövető súlyosabban büntetendő. az a szándékos emberölés, ha azzal a célzattal ülsz az autóba, hogy te most bizony ölni fogsz. mellesleg az önhibából eredő ittas vagy bódult állapot továbbra se nem enyhítő, se nem mentesítő körülmény. ha pedig kapna 10 évet, mint itt valaki írta, jó magaviselettel sem szabadulhatna 5 év után, mert egyrészt fegyházban kell letöltenie a büntetését, másrészt kedvezménnyel is csak a büntetése háromnegyedének kitöltése után szabadulhat.”
 • 10. Nosavin 2012. december 29. 21:06
  „Kedves ntomasz.. látszik nincs egy csöppnyi jogi alapismereted illetve btk-s ismereted sem.. pl ha alkoholos befolyásoltság alatt okozol autóbalesetet és valaki meghal akkor az szándékos emberölés.....”
 • 9. drKotász 2012. december 29. 19:40
  „6. ntomasz
  Valamit nagyon rosszul tudsz. A drog és az alkohol nem enyhítő körülmény.”
 • 8. vera2012 2012. december 29. 19:29
  „3.zeta62 Igen, Kennedyt az ellenfelei gyilkolták meg, de nem Oswald húzta el a ravaszt. A politika piszkos dolog.”
 • 7. p.panamera 2012. december 29. 19:14
  „Az ilyennek nem kell tovább szenvednie. Csak egy golyó adni neki.
  Mi lesz? lecsukják 10 évere? majd jó magaviselet miatt kiengedik 5év után, s két nap múlva újra elkap valakit... Nem az ilyen szemetet kéne pszichológushoz vinni, hanem azt aki szerint ez beéri csak pár év börtönnel.
  Csukják csak le, s ketyeg tovább mint egy időzített bomba, nem egy ilyent láttunk már...
  Hallani fogunk még róla.”
 • 6. ntomasz 2012. december 29. 18:44
  „"A gyanúsított azt mondta, hogy szintetikus kábítószert fogyasztott a tett éjszakáján, és a drogra alkoholt ivott - közölte akkor Dakos József."

  Ennyi. Ezzel meg is alapozta a védelmét, gyakorlatilag ártatlan lesz, hiszen nem ő volt a gyilkos, hanem a drog és az alkohol. Még egy évet sem fog ülni a szemétláda... :(”
 • 5. Pikulics 2012. december 29. 18:34
  „"Bándy Kata-gyilkosság: lezárták a nyomozást"
  Megtalálták A GYILKOS-t? Egyes szám?
  Elöbb hiszem el, hogy a Jézuska hozta a számitógépemet!
  Sumákolnak, félrebeszélnek, csusztatnak: egyetle szavuk sem hihetö.
  A tegnapi világos ma sötét, a többöl egyke lett, sumák az egész vonalon.
  Hogyhogy nem szégyellnek tükörbe nézni?”
 • 4. gonzo 2012. december 29. 18:14
  „Hogy is mondta annak idején a cé bűnöző?"Egyedül fogom elvinni a balhét"-tehát többen voltak.Csak,hogy el ne felejtsük!”
 • 3. zeta62 2012. december 29. 18:03
  „2. vera2012 2012.12.29. 17:42

  Viszont nem kell milliárdokat ráfordítani évtizedekig.
  A magányos tettesben padig Kenedi óta sem hiszek.”
 • 2. vera2012 2012. december 29. 17:42
  „A halálbüntetés nem kemény, nem szenved.”
 • 1. Reális 2012. december 29. 14:00
  „Csak a halálbüntetés lenne igazságos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Mahunka Sándor

Meghalt Mahunka Sándor nemzetközi hírű talajzoológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Széchenyi-díjas kutató. Tovább olvasom