Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Baltával és foggal támadt az áramszolgáltató munkatársaira

Baltával támadt az áramszolgáltató munkatársaira, s egyiküket meg is harapta egy vasztélyi férfi, mert kikapcsolták nála az elektromos áramot; a megharapott szerelő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a támadót őrizetbe vették - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

A Bicskéhez közeli Vasztély településen élő házaspárnál kedden kora délután jelent meg az E.ON két munkatársa, azért, hogy a család tartozása miatt kikapcsolja a házban az elektromos áramot - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férj közölte, hogy a tartozást már kifizették, de mialatt a befizetést igazoló csekket kereste az egyik szobában, az áramszolgáltató munkatársai már le is kapcsolták az áramot. A családfő ezen feldühödött, s egy baltával kezdett hadonászni, miközben folyamatosan kiabált a szerelőkkel - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

A szolgáltató munkatársainak sikerült lefogniuk a támadót és kivenni a kezéből a baltát, de a férfi közben egyikük kezét megharapta. Férje megfékezésére a feleség a rendőröket hívta segítségül, akik a férfit előállították, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. oaxacaca 2010. június 24. 09:51
  „Valahogyan úgy érzem,pont a lényeg sikkad el. Előre bocsátom, semilyen közsszolgáltatóhoz semilyen érdekem nem fűződik, de...Aki nem fizeti ki a számláját időben,az ugyanolyan lopás,mint ha ez egy üzletben történik meg. Talán a bácsi fizetett volna havonta,előírás szerint... Talán nem vaddisznó módon kellett volna viselkednie...etc. Nehogy már őt sajnáljuk, amikor állati módon viselkedett.
  A boltban tán könyörögnek,hogy fizess azért,amit elloptál??”
 • 26. viperetta335 2010. június 24. 06:54
  „Már egy-két havi tartozás után ott rinyálnak,hogy kikapcsolnak.Azt nem értem,mi van a hatalmas nagy tartozású vállalatokkal.Azoknak zokszó nélkül szolgáltatnak tovább,és közben marad a tartozás.Egyszer,még a nyolcvanas évek végén kikapcsolták nálam az áramot 325 Ft tartozás miatt!(Ez már akkor sem volt eget rengető összeg!)”
 • 25. jirzi 2010. június 23. 21:59
  „Van előre fizetős óra .Olyan minta feltöltős sim .Baóefizetsz 5000 ezret annyit fogyasztasz .Ennyi .Ja és nincs számla.”
 • 24. máris 2010. június 23. 14:03
  „SOROLHATNÁNK AZ EGYEDURALKODÓKAT, KÖZTÜK AZ UPC-is, DE A KIKÜLDÖTT VILLANYSZÁMLÁK IS KÍNAIUL VANNAK!!AZ EGYSZERŰ, MAGYAR , PROLIK, MEG SEM TUDJÁK FEJTENI!! AZT ÍRNAK, AMIT AKARNAK! TE MEG BAROM, FIZESS!! EZ A SZÉGYEN!!!!”
 • 23. SamuIstván 2010. június 23. 12:26
  „Legyen a Neve Édász vagy Eon a hozzáállásuk olyan volt régen is, mint most.
  Egy üzletet béreltünk ki 1997 -be a Mosonmagyaróváron városközpontban, mikor meg volt a bérleti szerződés be mentem az Édászhoz és szerződést akartam kötni.
  Közben ki derült az előző bérlő, aki már rég eltűnt hagyott egész komoly tartozást és azt mondták, hogy ezt ki kell fizetnem, különben nem kötik meg a szerződést.
  Eszembe nem volt, teljesen elzároztam előle és közöltem, hogy az engem nem érint, keressék meg azt, aki a szerződést kötötte.
  A válasz a volt ők nem magánnyomozok.
  Én meg vissza válaszként mondtam, hogy én meg nem vagyok jótékonysági egyesület.
  Egy fél óra vita után leesett nekik hogy nem fizetek ezután még is hajlandóak voltak új szerződést kötni.
  Szóval ez rég volt, de napjainkig sem változott semmit a hozzáállás.
  Míg a törvény őket védi ez így is lesz!”
 • 22. igazszó 2010. június 23. 11:14
  „Válasz:

  12. zotya975 2010.06.23. 05:46

  "Egyszer egy olyan önkormányzati bérlakásba költöztem, ahonnan elvitték a gázórát nemfizetés miatt. ..... én nem az vagyok akit keresnek, nincs tartozásom, és azt az órát már egyszer elvitték, ez nem az, ez egy másik. Szolgáltató monopóohelyzetben."

  Megjegyzem a hozzászólásodhoz, hogy ez ez Önkormányzat és az INSZOL sara volt! Hivatali hanyagságukkal , még az is felvetődik, hogy a nemtörődésükkel segítenek , de nem a bajbajutottnak, az új bérlőnek! A lakást először az INSZOL nevére kellett volna írni, és az INSZOL nevéről a nevedre iratni! INSZOL-nak rendeznie kellett volna a régi lakóval a számlaügyeket, mert amit tettek veled, az már a zaklatás is kimeríti, és minden önkormányzati cég, és az INSZOL nagyon aljas, ne bízz meg bennük soha. Be kell menni a szolgáltatóhoz, és mielőtt nevedre veszed az órát tisztázni kell, mert van óra átadás- átvétel, vagyis az előző tulajnak is ott kell lennie, rendezni a számláját!
  Viszont a szolgáltatók megtteszik azt az aljasságot, hogy a már kifizetett számlákat letörllik a rendszerből, és új áron, új számlákat gyártanak, amit főleg az átutalásos, vagyis a csoprotos beszedési fizetőkkel kifizettetik emelt áron!
  Nagyon észnél kell lenni, mert trehány banda az önkormányzat, és az inszolg is!”
 • 21. kismarti 2010. június 23. 10:46
  „Mondanám nagyon egyszerű a dolog: Át kell térni havi elszámolásra. Mi ezt tettük és az EON-nak már röpke 2 év alatt sikerült is bevinni a renszerébe :) ezt az óriási kívánságot.”
 • 20. www0325 2010. június 23. 10:44
  „Azt nem értem, ha nem fizetek egy havi díjat, már fenyegetnek, hogy kikötik az órát! Akkor hogy a bánatban gyűlik fel a becses kisebbségnek 100-150 ezres tartozása?
  Egyébként egy akjas cég, aki manipulál a számlákkal, össze vissza szedi a díjakat!”
 • 19. Huligan 2010. június 23. 09:56
  „mármint az öreget”
 • 18. Huligan 2010. június 23. 09:55
  „le kellet volna lőni őket azt kész”
 • 17. Pedró 2010. június 23. 08:40
  „Pár éve nálunk is kikapcsolták az áramot. Csak a diszpécser elku...ta az utasítást!
  A házban két villanyóra volt, két különböző néven. Az egyik órán túlfizetés, a másikon egy hónap tartozás.
  Erre a "kedves" szolgáltató lekötötte a vezetéket az oszlopról, mert nem volt otthon senki!
  Amikor reklamáltunk, hogy nem értesítettek levélben az egy havi elmaradásról és milyen jogon kötötték le mindkét órát csak annyi volt a válasz: "Ez van, nem tudnak mit tenni, mert már csak ügyelet van."
  Előjegyzésbe vettek visszakötésre, ami két napba került nekik. Télen, fűtés nélkül két napig!
  Visszakötés után még a visszakötési díjat is be akarták hajtani, mire mondtuk, hogy akkor találkozunk a bíróságon és természetesen tetemes kártérítész is kérünk a két nap áramszünet miatt!
  Érdekes mód egyből nem kellet a visszakötés díját kifizetnünk!
  A végén még azt sem mondták, hogy BOCS? AMIÉRT SZABÁLYTALANUL KÖTÖTTÜK KI AZ ÁRAMOT!

  Szemét banda az egész!!!”
 • 16. AntiFricc 2010. június 23. 08:26
  „ejon német gagyi, annyit érnek, mint a német technika (tehát semmit). 15 éve kevesebb áramszünet volt, mint az utolsó pár évben.”
 • 15. jirzi 2010. június 23. 08:25
  „9,nem engem harapott meg de ha tudnád mik vannak itt...........”
 • 14. hehe08 2010. június 23. 08:11
  „a másik színű kommunisták...... :)”
 • 13. Lobbo71 2010. június 23. 06:56
  „Cloeon_dipterum "Ez van, mikor a kommunisták átadják a zsidók kezébe a magyar energiaszektort."
  Az E.ON 1998 és 2002 között szerezte meg a regionális áramszolgáltatókat. Akkor kik is voltak hatalmon?...”
 • 12. zotya975 2010. június 23. 05:46
  „Egyszer egy olyan önkormányzati bérlakásba költöztem, ahonnan elvitték a gázórát nemfizetés miatt. Nem kis utánjárásomba került, hogy kapjak egy másikat mint új bérlő tiszta lappal. Állandóan arra ment a játék hogy rendezzem más tartózását. Azt hittem ezzel vége a kálváriának de tévedtem. Még 1 azaz egy évvel a beköltözés után is keresték ezen a címen a hova én bejelentkeztem a régi lakót , bacogattak az elmaradt számlákért és mindíg el akarták vinní az új gázórát az előző lakó nemfizetése miatt. Már el sem raktam a csekkek igazoló szelvényeit, állandóan kéznél volt a személyi, szerződés, stb, ha jöttek leszerelni az órát, ami szerencsére lakáson bellül volt, akkor igazolni tudjam, én nem az vagyok akit keresnek, nincs tartozásom, és azt az órát már egyszer elvitték, ez nem az, ez egy másik. Szolgáltató monopóohelyzetben.”
 • 11. igazszó 2010. június 23. 00:17
  „Az eon nagyon aljas módon számláz! Úgy csal, és manipulál a számlákkal, hogy egy teljeskörű vizsgálatot megkell indítani ellenük. egy ismerősömnek tülfizetése volt, és kérte a 60 ezer körüli összeg visszautalását, erre fel nem utalták vissza, hanem a már korábban kifizetett számlákat egy évre visszamenőleg kitörölte, és új áron számlázott, igy kb 10 ezeret küldött vissza neki!
  Ez már nem törvénysértés, hanem véleményünk szerint büncselekmény. Érdemes az eonra odafigyelni nagyon!
  Az elektornikus rendszerük, honlapjuk csak disz, állandóan valami belső javításra hivatkoznak, igy az óraállásokat sem lehet beírni!
  Aki nemfigyeli az elszámolásokat rendszeresen, nem is tudja, mennyivel nyulják le rendszeresen az égázzal együtt a szolgálatot igénybevevők pénzét!”
 • 10. Cloeon_dipterum 2010. június 22. 23:35
  „Ez van, mikor a kommunisták átadják a zsidók kezébe a magyar energiaszektort.”
 • 9. zeta62 2010. június 22. 23:27
  „Fogadjunk téged harapott meg, jirzi!”
 • 8. Goldmund 2010. június 22. 22:46
  „Mondjuk a tiszta ügy az, ha minden be van fizetve időben, és akkor szóbe sem kerül, hogy kikössék az áramot.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betört a házba, aludt egyet, aztán elvitte a lecsót

Elaludt betörés közben egy bicskei férfi, és amikor többórás pihenés után felébredt, minden… Tovább olvasom