Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Baltanyéllel verte diákját az oktató - felfüggesztett börtönt kapott

Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság egy gyakorlatvezető oktatót, aki bántalmazta az egyik diákját - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze hétfőn az MTI-vel. Az MTI úgy tudja, hogy egy sárospataki középiskolában történt az eset.

Martossy György elmondta: a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség még ez év márciusban állított bíróság elé egy 56 éves férfit. A vádlott gyakorlatvezető oktatóként dolgozott egy szakképző iskolában, és az oktatási idő alatt összetűzésbe keveredett diákjaival.

Az egyik diákot az épület folyosóján egészen a mosdóig üldözte. A tanár a nála lévő két baltanyéllel "testszerte ütlegelte" a földre tepert fiút; a diáknak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelen lévő diákokból megbotránkozást és riadalmat váltson ki - mondta a főügyészségi osztályvezető ügyész. 

A Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt az oktatót egy év börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette.

Az MTI önkormányzati forrásból arról értesült, hogy egy sárospataki szakközépiskolában történt az eset.

Olvasóink írták

 • 9. Lókupec 2011. június 07. 12:07
  „Azért a tanárokat sem kell félteni. Diákéveim alatt ha valami problémám volt csak annyit kaptam válaszul: Hát én most micsináljak.”
 • 8. 41 2011. június 07. 09:10
  „Ovinkornak címezném észrevételemet.Ált. iskola 6.osztályában történt esetekről írnék.A Tanárnő nem tudja leadni az óra anyagát,mert a kisdiák bekiabál.Hosszas könyörgés után sírva,tehetetlenül elhagyja a termet.Beírást kap a gyermek,de ettől még másnap ugyan úgy történik minden.Harmadik ellenőrző könyv telik be (az intők,figyelmeztetők miatt),változás még sincs.Leköpi a pedagógust,felé rúg,stb..Szülőt behívatjuk,de a gyermek agresszív,verekedős,tiszteletlen és nem engedi a Tanárt dolgozni,Ő pedig tehetetlen.A többi gyermek issza meg a levét az egésznek.Nos ha ilyen történik általános iskolába,hát el tudom képzelni ez a tanuló mit fog csinálni idősebb korába,amikor már erőfölényben is lesz.Nem vagyok híve a testi fenyítésnek(soha nem ütöttem meg a gyerekemet),soha nem kellett,de ha történetesen az enyém viselkedne Így,hát nem szólnék ha előkerülne a baltanyél.”
 • 7. zrx_xzr 2011. június 07. 08:35
  „nekunk altalanosban hittan oran a tisztelendo atya is odasuhintott a rendszeresitett mogyorofa vesszovel, ha nagy volt a zaj meg rohoges es elszabadult a pokol. azutan egybol rend lett es nem halt bele senki. ha pedig vki otthon panaszkodott, a szuleitol is kapott egyet. nem tudom, mi ezzel a problema.”
 • 6. Ovinkor 2011. június 06. 23:12
  „A jogos felháborodás és az erélyes rendreutasítás azért nem azonos a baltanyéllel verekedéssel.”
 • 5. @Gabben 2011. június 06. 22:49
  „szegény tanár! a diák biztos megérdemelte!”
 • 4. senkialadár 2011. június 06. 22:14
  „"oktatási idő alatt összetűzésbe keveredett diákjaival" na ez a hiba hogy ez meg van engedve,ahogy egyre jobban tudják a jogaikat annál jobban felejtik el a diákok a kötelezettségüket”
 • 3. geza11 2011. június 06. 21:56
  „...és akkor elpattant egy húr...
  Egy tanár manapság örülhet, ha csak leanyázzák v. simán leköpik.
  Szerencsésnek érezheti magát, ha a "nekemjogaimvannakmegyekazombudszmanhoz"tanuló v.
  valamely közeli teljesen szimpatikus hozzátartozója nem veri agyon!
  Éljen a NAGYLIBERÁLISNEVELÉSMENTESSÉG...!!!
  Riadalmat váltott ki...?! NAVÉGRE!!!!!!!”
 • 2. széchenyi12 2011. június 06. 19:59
  „Biztosan mondom: deviáns cigó volt! Már akit vert! És nem ok nélkül, teszem hozzá!”
 • 1. miracle 2011. június 06. 19:38
  „És előtte nem történt semmi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mádl Ferencre is emlékeztek az Országgyűlésben

Az Országgyűlés hétfőn név szerinti szavazással elfogadta azt a fideszes alkotmánymódosító… Tovább olvasom