Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Balos hackerek mentik Gyurcsányt

Magyar baloldali hackerek rohamozták meg az openDemocracy nevű szervezet honlapját, hogy megakadályozzák Gyurcsány Ferenc miniszterelnök antidemokratikus tevékenységért járó citromdíját.
A hónap elején még úgy tűnt, a citromdíj elnyerésére jó esélye van, a saját bevallása szerint is éveken át hazudozó Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, akit egy puccsista tábornokkal, egy gyermekcsempész arab emírrel és a békealkotmányt módosítani akaró japán miniszterelnökkel egyetemben neveztek a versenybe.

Az openDemocracy munkatársai szerint a betörők bebizonyították, hogy legalább annyira rossz demokraták, mint a nevezett politikusok. A számítógépes kalózok ugyanis írtak egy programot, amely automatikusan szavazatokat generált, másodpercenként bombázta az internetes szavazást működtető szervert, és az emiatt gyakorlatilag megbénult. A citromdíjkiosztás szervezői szerint a hackerek ezzel egy demokratikus kezdeményezésnek okoztak kárt, még ha annak a formája humoros volt is.

A citromdíj célja az, hogy megszégyenítse és nevetségessé tegye a demokratikus kormányzást aláásó, politikai bizalommal visszaélő vezetőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ünnepeltük az ’56-os évfordulót?

Tovább olvasom