Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Balogh József már nem tagja a Fidesznek

Balogh József független országgyűlési képviselő már nem tagja a Fidesznek - közölte Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-vel. Az élettársát bántalmazó Balogh Józsefet a napokban gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség.
Kocsis Máté - megerősítve az Index hírportálon megjelenteket - az MTI-nek nyilatkozva vállalhatatlannak és megengedhetetlennek nevezte azt, amit Balogh József tett, mert - mint fogalmazott - "nincs az az élethelyzet, amikor egy férfi megverhet egy nőt. Ezt nem lehet magyarázni".

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: a Fidesz családpolitikai felfogása alapján elfogadhatatlan, ami történt. Mint mondta, "egy férfinak a feleségét tisztelnie és szeretnie kell, nem pedig bántani".

Váczi Pál megbízott főügyészhelyettes hétfőn közölte az MTI-vel, hogy súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Balogh József független országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség, a honatya beismerő vallomást tett.

A megalapozott gyanú szerint a képviselő és élettársa április 28-án reggel 6 óra körül érkezett haza egy családi eseményről Fülöpházán lévő tanyájukra, amikor a képviselő ittas állapotban, minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte élettársát. Balogh József először négy-öt alkalommal "a közepest meghaladó erővel", ököllel a sértett arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Az asszony kiáltásaira Balogh József nevelt fia a sértett védelmére kelt, aki így el tudott menekülni a helyszínről - írta a főügyészhelyettes.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett. A képviselő a gyanúsítotti kihallgatáson a szándékosságra is kiterjedő, teljes körű beismerő vallomást tett - közölte az ügyészség.

A korábban fideszes országgyűlési képviselő Balogh József az Indexnek az esetről annak idején elmondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, egy vak komondoron, úgy szerezte sérülését.

A politikus május 2-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal kilép a Fidesz-frakcióból.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője aznapi közleményében azt írta: elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait, és ezt a véleményét a Fidesz képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Rogán Antal mindezt tudomására hozta Balogh Józsefnek is, aki ezt követően tájékoztatta arról, hogy kilép a Fidesz frakciójából.

Balogh József már korábban bejelentette, hogy kéri mentelmi jogának felfüggesztését. Polt Péter legfőbb ügyész súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte ezt. Az Országgyűlés szeptember 16-án 290 igen szavazattal, két nem ellenében, egy tartózkodás mellett döntött Balogh József mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Olvasóink írták

 • 14. Santos 2013. november 08. 17:30
  „11.Joebacsi,még csak70? Ezt jól megaszontad!”
 • 13. Jandex 2013. november 08. 05:41
  „Őfensége még csapattag?/ v rá nem vonatkozik?! /”
 • 12. WeiseÖdenburg 2013. november 07. 16:02
  „11. Joebacsi70 2013.11.07. 15:05
  Nagyon hangulatos kis írás. A főkérdés nálam is felmerült! Akkor kivezetett ? Minden sértés nélkül,gyanúm az egyik kutya a
  másik eb. Csak a szerencsétlen látássérült volt,míg el nem hunyt "Komondor" Az előző asszonnyal is elestek párszor,csak ott nem a komondor,hanem a "Terike" volt a ludas !”
 • 11. Joebacsi70 2013. november 07. 15:05
  „Bulvárkacsa. Mindketten átestek a vak komondoron, eközben véletlenül megütötte párszor közepesnél nagyobb erővel az asszonyt és egyszer beleverte a fejét a korlátba hajánál fogva. Ennyi. Szerencsétlen véletlen. Mindketten be voltak rúgva. (Jó kérdés, akkor ki vezetett ?)
  Sőt, altatót is vett be, mert nem bírt aludni. Kérdés, esés előtt vagy után?
  Ráadásul már a fültanú vak komondor sincs az élők között.”
 • 10. mindigatutit 2013. november 07. 11:08
  „"Az élettársát bántalmazó politikus szerint a Fidesz ellen használták fel őt, és a pártnak nem volt más választása, mint hogy kizárja."-nem is tudom mit mondjak erre az "emberre",minimum egy jellegtelen féreg”
 • 9. dödike 2013. november 07. 09:17
  „Egész idáig mögötte álltak.Most hogy látják hogy nem tartható a helyzet hamar elkezdték ütni.Kereszténydemokratáék meg kussolnak.”
 • 8. gralaci 2013. november 07. 07:59
  „Pozdorja és zakarias3!
  Kizárólag saját döntése. Ilyen a képviselők jogállásról szóló törvény. Egyet tehetnek a képviselők: kiutálják. Nem állnak vele szóba, nem fogadják kezét stb.
  Lehet hozni más törvényt is, csak kissé veszélyes. Például, ha olyan a törvény, Ágyánt is kiszórhatta volna a Fidesz. Gondolom, akkor sokan azért hisztiznének.”
 • 7. oPTiKa 2013. november 07. 07:57
  „Lehet, hogy megütötte Terikét, de véletlenül. Aztán még 30-szor. A végén meg véletlenül megfogta a haját és véletlenül beleverödött a feje a korlátba...”
 • 6. kalex 2013. november 07. 07:55
  „És a parlamentből mikor takarodik el az a köztörvényes bűnöző?
  Nem kéne lecsukni...kicsit...56 évre?”
 • 5. WeiseÖdenburg 2013. november 06. 21:48
  „4. zakarias3 2013.11.06. 20:08
  Ne legyél kegyetlen,ha lemond "Terike is elesik ettől a jó kis pénztől,Ö már megbocsájtott Józsinak.”
 • 4. zakarias3 2013. november 06. 20:08
  „Szadista barom,semmi keresnivalója a parlamentben!Amennyiben mégis ott marad,az az összes parlamenti képviselő szégyene!”
 • 3. pozdorja 2013. november 06. 16:46
  „De azért az országgyűlésben még ott terpeszkedik. Én nem egyezek bele, hogy innentől az adómból akár csak egy fillért is kifizessenek ennek a senkiházinak.”
 • 2. szimre50803 2013. november 06. 16:01
  „Jó lesz erkölcs tanárnak Rózsika csapatába!”
 • 1. spiderz 2013. november 06. 13:36
  „Az a bajkeverő vak komondor....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a kormány betartotta a nyugdíjasoknak tett ígéreteit

A Fidesz nyugdíjas szervezetekkel tartott konzultációján a rezsicsökkentésről is szó esett. Tovább olvasom