Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Balla Irma-gyilkosság - Megkezdődött a másodfokú tárgyalás

Igazságügyi orvos szakértők meghallgatásával folytatódott a Balla Irma-gyilkosság másodfokú tárgyalása kedden a Debreceni Ítélőtáblán.
Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. Az ügyészség a gyilkossággal az áldozat fiát, S. Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság S. Sándort különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 12 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész súlyosításért, az ügyvéd felmentésért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Ítélőtáblára.

A táblabíróság Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa a keddi tárgyalási napról - néhány percig tartó tárgyalás után, annak ellenére, hogy a vádlott hozzájárult, hogy róla hang- és képfelvételek készüljenek - kiküldte a fotósokat és az operatőröket, akik legközelebb csak a perbeszédek során forgathatnak a tárgyalóteremben.

Ezt követően a táblabíróság megkezdte öt orvos szakértő meghallgatását arról, milyen behatással, eszközökkel keletkezhettek az áldozat arc- és nyaki sérülései, illetve származhattak-e különböző eszközöktől a sérülések.

Délután szerológus (DNS-szakértő), vegyész szakértő és híradástechnikai szakértő meghallgatásával folytatódott a tárgyalás. A háromtagú táblabíróság rendkívül alaposan, minden részletre kiterjedően kérdezte ki a szakértőket, s nem egyszer rámutatott a szakvélemények ellentmondásaira is.

Magyar György ügyvéd szerint az igazságügyi orvos szakértő igazolta, hogy lehetett az elkövetés eszköze az a pajszer, amelyet korábban éppen a védelem kezdeményezésére foglaltak le, s utólag lehet vizsgálni, DNS-mintákat azonosítani, amit a védelem indítványozni fog.

A tárgyalást követően az ügyvéd az MTI-nek elmondta: a szakvéleményekből az is kiderült, hogy ilyen kivégzésszerű gyilkosságnál annyi vér folyik, ami az elkövető ruházatát, testét is szennyezi, itt pedig ez nem volt fellelhető.

Az is kiderült, hogy a ruházatból származó elemi szálak keveredése - amire a vád épült - utólag modellezhető, amit szintén indítványozni fog a védelem - tette hozzá.

Magyar György megjegyezte: a mobiltelefon cellainformációi, az úgynevezett fellépési adatok 2007-ben, a bűncselekmény elkövetésekor még lekérhetőek lettek volna, amelyek igazolhatnák, hogy S. Sándor a gyilkosság idején nem tartózkodott Debrecenben. A nyomozás hiányosságai azonban nem értékelhetőek a vádlott terhére - fűzte hozzá az ügyvéd.

Olvasóink írták

  • 1. Goldmund 2011. január 26. 12:08
    „Végül is, ha nem tudják rábizonyítani, akkor az ártalatanság vélelme miatt fel kell menteni.
    Azt meg elképzelni sem tudom, hogyan épülhet a vád a ruházatból származó elemi szálak keveredésére. Együtt lakó családtagoknál az volna a furcsa, ha sosem érnének egymáshoz.
    Ha pedig a fiú ártatlan, még belegondlni is szörnyű, hogy közel 4 éve tart a meghurcoltatása, mintha nem lenne elég lelki teher neki, hogy meggyilkolták az édesanyját.
    A valódi gyilkost meg 4 év után nekiállni keresni - hát elég esélytelen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiatörvény - Az MSZP 24 órát adott Kósa Lajosnak

Az MSZP felszólította Kósa Lajost, a Fidesz alelnökét, hogy 24 órán belül vonja vissza azokat a… Tovább olvasom