Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Báli este akár ötvenezerért

Úri mulatság bálozni? Megítélés kérdése, ami tény, nem olcsó. Számoljunk közösen.

Egy báli belépő átlagosan tízezer forint, a ruha inkább húsz, fodrásszal, taxival együtt egy párnak – ha ezekre mind költ – ötven-hetvenezer forintjába is kerülhet az átmulatott hétvége. Vízkereszt után elkezdődött a báli szezon.

Úri mulatság bálozni? Megítélés kérdése, ami tény, nem olcsó. Persze mindez attól is függ, ki mennyit hajlandó áldozni egyetlen estére. Megpróbáltuk kiszámolni, mégis mibe kerül egy párnak a bálozás: az összes szóba jöhető kiadást számba vettük, s bár ennél nyilván lehet többet és kevesebbet is költeni, mégis nyugodtan tekinthetjük átlagosnak a végeredményt.

Új bál, új ruha – akció ide vagy oda, húsz-húszezer forinttal legalább számolni kell a bálba induló párnál. A belépő átlagosan tízezer forint, amelyben az étel-ital fogyasztás benne van, erre tehát külön nem kell már költeni. Azért itt érdemes megállni, mert az átlagos tízezer forint fölé bőven mehetünk egy-egy különleges vagy akár határon túli bál esetében. Ha nem is az operabál százezres belépőjét vesszük alapul, még mindig találunk 40–50 ezer forintos báli ajánlatokat: elsősorban Budapesten és a Balaton környéki szállodákban. Győrben és a megye városaiban mindenesetre kevésbé jellemző, hogy tíz-tizenötezer forint fölé mennének a belépők.

Hátravan még a fodrász (esetleg kozmetikus), ez is átlagosan ötezer forint, a taxiköltség, amely – a megtett kilométertől függően – újabb ezreseket vesz ki a zsebünkből. Ha mindent összeadunk, ötven-hetvenezer forinttal biztosan lehet számolni egy pár számára, amelyből a fele a belépő ára, a többi a pluszkiadásoké. A vendéglátósok abban bíznak – s erről szerdán a győri kiadásunkban írtunk –, hogy ezt évente legalább egyszer megengedhetik maguknak a megyei párok.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától látható a mozikban A herceg haladéka című film

A héten tartják Tímár Péter legújabb filmjének, A herceg haladékának országos premierjét: Kulka… Tovább olvasom