Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Balfi utca 67.: költöznek a lakók

A terveknek megfelelően idén tavasszal megkezdődött a soproni Balfi utca 67. szám alatti önkormányzati lakások bérlőinek kiköltözése. Az még egyelőre nem eldöntött, hogy mi lesz az ingatlan sorsa.
A kilenc bérlőből már heten el is hagyták a soproni Balfi utca 67. szám alatti lakásokat. Jelenleg ketten keresnek az igényeiknek is megfelelő új otthont. Egyvalaki azonban korábban már megvásárolta az önkormányzattól a lakását, így vele külön megállapodást kötnek majd.
– Az itt lakók szinte mindegyike jól járt a cserével, hiszen jobb körülmények közé, magasabb komfortfokozatú lakásba költözhettek be – mondta el az egyik, még költözés előtt álló lakó. – A családommal viszont addig nem fogadjuk el a cserét, amíg nem ajánlanak fel nekünk is megfelelőt.
A Balfi utcai ingatlan helyzetével lapunkban többször foglalkoztunk (legutóbb: Kisalföld, december 13., Elbontják a nyomortanyát). Az épület olyan rossz állapotban van, hogy nem éri meg felújítani. Omladoznak az egymás mellé ragasztott kis házak, a lakások vizesek, ezért döntöttek a kiköltöztetés mellett, ami nincs határidőhöz kötve, de a tervek szerint még idén őszre az utolsó bérlő is elhagyja a mostani lakását – tudtuk meg a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodájában.
Információink szerint még nincs eldöntve, hogy mi lesz az épület, illetve az ingatlan sorsa. Annyi bizonyos, hogy le kell bontani, hiszen a szomszédságában orvosi rendelő, illetve gyógyszertár is működik. Az is a jövőben derül ki, hogy társasházat, önkormányzati bérlakásokat alakítanak-e ki, esetleg értékesítik a területet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív pihenés húsvétkor

Egyre többen csomagolnak össze húsvét közeledtével: a locsolkodókra várás helyett az ország más… Tovább olvasom