Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Balettművész balesete

Zádorvölgyi László tegnap reggel motorkerékpárjával tanítani indult, amikor vétlenként közlekedési baleset érte. A balettművész lábát megoperálták, s már biztos, hogy ebben az évadban nem táncolhat.

A növendékek hiába várták tegnap órára a tanár urat. Zádorvölgyi László kis Simson motorkerékpárjával reggel fél nyolckor az iskolába tartott, amikor hirtelen egy Opel – aminek vezetője nem adta meg neki az elsőbbséget – kivágódott elé. A balettművész másodpercek alatt lerepült a járművéről, s rögtön érezte, hogy nagy baj történt. A jobb lábából ömlött a vér, laikusként is látta, hogy nyílt törést szenvedett. A Győri Balett művészének hamar a segítségére siettek a járókelők, s a hibázó sofőr is. A mentők is gyorsan kiérkeztek a helyszínre, s próbáltak enyhíteni a fájdalmán.

A kórházban aztán megröntgenezték Zádorvölgyi László balettművészt, s nemsokára már a műtőben találta magát, ahol dr. Mayer János vette kezelésbe. A két és fél órás operációt gerincérzéstelenítéssel tudták elvégezni, mivel a páciens reggelizett.
Zádorvölgyi Lászlót táncos pályafutása alatt kisebb balesetek már érték a színpadon. A szalagszakadás nem ismeretlen számára, de ilyen súlyos sérülése még nem volt.

Nem is tudja, hogy a szíve vagy a lába fáj most jobban, hiszen októberben premierje lett volna a Macbeth című darabban, angliai és svédországi utazás is várt volna rá.
Egyelőre azonban még arról sincs sejtése, hogy járni mikor fog, nemhogy táncolni. Jövő kedden újra a műtőbe tolják, hiszen még egy operációt végeznek el rajta. Egy kis részen plasztikázni kell ugyanis a sérült lábát.
Fél év múlva pedig a csavarokat szedik majd ki belőle. A balett-táncoss azért reménykedik benne, hogy jövő ősszel talán már színpadra állhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szokatlan ablakformák

Gyakorlati hasznán túl az ablak az enteriőr egyik alapvető dekorációs eleme. Alakja, stílusa, mérete… Tovább olvasom