Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Balesetet szenvedett egy magyar iskolásokat szállító autóbusz

Balesetet szenvedett egy magyar iskolásokat szállító magyar rendszámú autóbusz szombat délelőtt 10 óra tájban a délnyugat-lengyelországi opolei vajdaságban, Wroclaw környékén, Namyslów település közelében, három gyermek súlyosabban megsérült.
Az autóbuszon a kerekegyházi általános iskola tanulói utaztak, 10 hetedik osztályos gyerek 5 felnőtt kísérővel. Egy nemzetközi táborban vettek részt Lengyelországban. Kisbuszuk valószínűleg defektet kapott. A balesetben 3 gyerek súlyosabban, többen könnyebben megsérültek. A súlyosabb sérülteket egy wroclawi kórházban ápolják, egy kislányon műtétet hajtanak végre. A többieket kivizsgálás után elengedik - tájékoztatta az MTI-t Varga Szabolcs varsói magyar konzul. A gyerekek egy részét két mentőhelikopter szállította kórházba.

A TVN24 lengyel hírtelevízió 13 sérültről tájékoztatott, köztük két súlyosabb sérültről. A rendőrség megkezdte a baleset okainak vizsgálatát. Egyelőre nem ismertek pontosan a szerencsétlenség körülményei. Az opolei vajdasági rendőrség szóvivője szerint a magyar autóbusz előzés közben frontálisan összeütközött egy szembejövő teherautóval, és felborult.

A namyslówi rendőrség illetékese szerint viszont a busz defektet kapott, ezért tért át az úttest baloldalára, és így következett be az ütközés. Közvetlenül a magyar busz után egy lengyel, török és spanyol gyerekeket szállító autóbusz haladt, de szerencsére ennek a busznak nem történt baja. Ugyancsak szombaton és ugyancsak Wroclaw környékén történt egy másik, de szerencsésebb kimenetelű baleset is egy 20 cseh iskolás gyereket szállító autóbusszal. A busz a wroclawi repülőtérre tartott, amikor letért az útról, és árokba borult. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben egy személy sérült meg.

20:41 - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) autóbuszt indít a Lengyelországban buszbalesetet szenvedett gyermekek és tanáraik közül hosszabb ideig kint maradó 4-5 gyerek, illetve felnőtt számára - közölte a tárca kommunikációs főosztálya szombaton az MTI-vel. A minisztérium azután döntött így, hogy Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár felvette a kapcsolatot a varsói magyar konzulátussal.

A diákok és kísérőik többségének hazaszállításáról a kerekegyházi önkormányzat és a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gondoskodik. A kórházi kezelés miatt vagy egyéb okokból vasárnap hazautazni nem tudó, várhatóan 4-5 gyereknek, illetve felnőttnek a fejlesztési tárca a tervek szerint egy, a későbbiekben kijelölendő Volán-társaság bevonásával autóbuszt indít. A busz akár már a jövő hét elején Magyarországra szállíthatja a Lengyelországban maradókat.

A kormányzati szervek minden szükséges segítséget megadnak a balesetet szenvedett busz utasainak, hogy mielőbb biztonságban hazaérkezhessenek. A varsói magyar konzuli hivatal folyamatos kapcsolatot tart a gyermekekre felügyelő pedagógusokkal - olvasható az NFM közleményében. A kerekegyházi általános iskola tanulóit szállító autóbusz szombat délelőtt a délnyugat-lengyelországi opolei vajdaságban, Wroclaw környékén, Namyslów település közelében szenvedett balesetet.

Három gyermeket és egy felnőttet vittek kórházba, egy gyerek állapota súlyos. Az autóbuszon 10 hetedik osztályos gyerek utazott 5 felnőtt kísérővel. Egy nemzetközi táborban vettek részt Lengyelországban. Kisbuszuk valószínűleg defektet kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatan sérültek meg egy közúti balesetben Etyek külterületén

Három felnőtt és három gyermek sérült meg egy balesetben Etyek külterületén, ahol két személyautó… Tovább olvasom