Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Baleset az M1-esen Győrnél: nyolc sérült kórházban

Megindult a forgalom szombat kora délután az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán Győr térségében, ahol nem sokkal 12 óra után baleset történt.
14:35 - Megindult a forgalom az M1-es autópályán

Megindult a forgalom szombat kora délután az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 118-as kilométer közelében, Győr térségében, ahol nem sokkal 12 óra után baleset történt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kocsis Tünde alezredes elmondta: eddig ismeretlen okból két külföldi és két magyar rendszámú személyautó ütközött. A mentők nyolc személyt kórházba szállítottak. A rendőrség a helyszínelést követően az útzárat feloldotta, így most már zavartalan a forgalom a balesettel érintett pályaszakaszon, ahol korábban torlódás alakult ki.

Korábban:

Baleset történt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 118-as kilométer közelében szombaton röviddel 12 óra után. Az autópályát a mentés és a helyszínelés idejére lezárták.

Fotó: tudósító
Fotó: tudósító

Több autó ütközött össze, a mentők nyolc sérültet szállítottak kórházba. Az M1-es autópályát a rendőrség eltereli a forgalmat.

Az Útinform azt javasolja, hogy aki teheti, a 81-es főúti csomópontban, a 115-ös kilométernél térjen le az M1-es autópályáról.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. zöldke 2013. augusztus 19. 21:36
  „18. aghla
  Az Ön példája bizonyítja, amit állítok: a megoldás kulcsa az orvosoknál van!”
 • 20. zöldike 2013. augusztus 19. 20:47
  „18.19aghla
  Igen!
  Köszönöm az őszinteségét és a tájékoztatását! Ezek szerint a gond annál is nagyobb, mint amire az átlagember gondolt.
  De én akkor is úgy látom, pl. a nyugdíj mellett dolgozó szakorvosok könnyen és gyorsan elrendezhették volna a dolgot, ha összefognak és egységesen nem kérik a továbbfoglalkoztatásukat. Orvoshiány miatt azonnal be kellett volna zárni néhány kórházat, amin felháborodtak volna a betegek, így a kormány lépéskényszerbe került volna a normális megoldás érdekében. De mint Ön is mondja, "belülről elvétve jön kezdeményezés"- nos, ez a sajnálatos.
  Tény, hogy a betegeket érinti a leghátrányosabban a helyzet. De ha a képzett, művelt, és a mindenkori hatalom által évtizedek óta megalázott értelmiségi réteg, amelyik belülről látja a problémát, nem képes az összefogásra és az együttes tiltakozásra sem a saját, sem a betegellátás helyzetének érdekében, akkor ki? A hajléktalan? A munkanélküli? A közmunkás? A pedagógus? A rokkant? A minimálbéren élő 4,6 millió, aki napi szinten a saját megélhetéséért kénytelen küzdeni? Az az ötszázezer külföldön dogozó, aki családostól igénybe veheti a német/ösztrák/angol eü.biztosítást? A fanatikus Fidesz-hívők, akik sértésnek vesznek minden jogos kritikát? Vagy az a maradék, szűk réteg, aki éppen a jelenlegi rendszer előnyeit élvezi?
  Úgy tűnik, sajnos minden marad a régiben!”
 • 19. aghla 2013. augusztus 19. 10:39
  „17 zöldike (nem tudom azonos-e zöldkével)

  "átpasszolja a laikusoknak a problémájuk megoldását,"
  Higgye el, saját problémámmal nem untatnám az olvasókat!
  Úgy hiszem ez inkább a betegeket érintheti hátrányosan.
  Ha Ön nem így gondolja, akkor eddig leírt mondataimat tekintse semmisnek!”
 • 18. aghla 2013. augusztus 19. 10:04
  „A felelősség természetesen elsősorban a miénk!
  Felelős azonban az is, aki embertársai rovására előnyt remél. (azt senki sem hiheti, hogy az erősen korlátozott ellátás keretei között nem mások kárára kapja)
  Felelőtlenek a politikusok, akik becsült számokkal dobálóznak, ami köszönőviszonyban sincs sem a valósággal, sem a NAV adataival. Ők valóban lepasszolják a problémát: most már az intézmény vezetője döntheti el hogy megengedi-e a paraszolvencia elfogadását vagy nem. Utóbbi esetben bűncselekménynek minősül!

  Azért tartanám hasznosnak a civil fellépést is, mert belülről elvétve jön kezdeményezés és azt is elfojtják.
  10 éve egy egyetemi városban egyszerre 8 baleseti sebész mondott fel és ment át másik városba dolgozni. Az ellátásban súlyos zavarok alakultak ki. Néhány hónap alatt -a bérek rendezésével- helyreállt a rend. Ott azóta 2-3 szor magasabb órabérért dolgoznak a kollégák.
  Ebben az időben mi is jeleztük: nagy a baj! Nem sztrájkoltunk, nem mondtunk fel.
  Három szakszervezet kérésére az Orvosi Kamara szakembere - most parlamenti képviselő- lejött tárgyalni a képviseletünkben. A szakszervezetek képviselőit- közöttük a problémát jól ismerő felelős főorvosokat- a küszöbről zavarták el.
  Azóta is folyamatosan a törvények megszegésével (túlórák, 24 órás műszak) dolgoztatnak minket illetve dolgozunk a betegekért. Erről-mivel még az elévülési időn belül van-, nem írok részleteket.

  Az intezmény vezetői sincsenek könnyű helyzetben. Azzal a GYEMSZI-vel kellene harcolniuk, akitől a kinevezésüket kapták.
  A GYEMSZI - amit éppen azért hoztak létre, hogy legyen áttekintése az országos viszonyokról- nem veszi, vagy nem akarja észrevenni az itt látható
  https://picasaweb.google.com/lh/photo/Z1dLmJA4vbGLV5xeXpUt2NMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
  anomáliát sem.

  A civilekekre nem kívánok terhet rakni ezzel kapcsolatban. Döntsék el maguk, mi a teendő!”
 • 17. zöldike 2013. augusztus 18. 23:50
  „14. 01010
  aghla írása valóban színvonalas! Színvonalasan átpasszolja a laikusoknak a problémájuk megoldását, hogy a hatalom nem biztosítja a megélhetésüket, ráadásul illegális "nyomásgyakorlással" alig fizetett túlmunkára kötelezi őket.
  Természetesen azzal egyetértek: megalázó az orvosok fizetése, lényegesen többet érdemelnének! De úgy gondolom, a munkabérük és a munkakörülményeik elleni kifogásukat a munkáltatójuk felé saját maguknak kellene előterjeszteni! És kívánatos lenne, ha arról tudna hírt adni: szerveződik egy erkölcsileg kikezdhetetlen orvosi lobbi, amely hitelesen követeli a betegellátás körülményeinek javítását.”
 • 16. Mankapunka 2013. augusztus 18. 23:22
  „Szembe sem szabad menni, mégis csomó autós megteszi. Lásd a rendőr autó esete az elsőbbség adással Pesten.”
 • 15. zöldke 2013. augusztus 18. 22:32
  „10. aghla
  Elnézést, de hiányzik egy szó az előző hozzászólásomból: majdnem ( mindenben egyetértek Önnel)!
  Nem gondolom komolyan, hogy 3 éves a probléma! De azt igen: egy bármikor keletkezett probléma megoldása a mindenkori kormány feladata! A jelenlegi miniszterelnök a 2010. ápr. 26-án tartott sajtótájékoztatóján is ígéretet tett az egészségügy konszolidációjára. (Az ígéretét pedig a kétharmados többség birtokában a 3 év alatt teljesíthette volna.) Tehát ismerte az egészségügy gondjait, ezért nem feltétlenül szükséges a laikus, civil polgároknak az OEP honlapját böngészni azért, hogy bizonyítékot találjon szakmai hibákra.
  A sürgősségi osztályokon alkalmazott orvosok számát a betegforgalmi adatokhoz viszonyítani, az OEP finanszírozás igazságtalanságát bizonyítani a szakemberek dolga!”
 • 14. 01010 2013. augusztus 18. 20:15
  „12
  a körforgalomban nincs kötelező haladási irány ?”
 • 13. zöldke 2013. augusztus 18. 20:11
  „10. aghla
  Mindenben egyetértek Önnel!
  Nem az egyik politikai oldal nyakába kívánom varrni a problémát! 2007-ben is egyetértettem az eü. dolgozókkal, amikor munkalassítással próbáltak nyomást gyakorolni az akkori kormányzatra. Pusztán azt nem értem, és korábban sem értettem, hogy egy magasan képzett elit miért nem tudja hallatni a hangját a mindenkori hatalommal szemben!”
 • 12. Mankapunka 2013. augusztus 18. 19:11
  „Madarász

  Tiltja a KRESZ, hogy tolatást végezz a körforgalomban?

  Neked hányadik nickneved ez? :)”
 • 11. 01010 2013. augusztus 18. 10:28
  „"10. aghla"
  Gratulálok az újabb színvonalas írásához!
  Ami szerintem igazat is ír!”
 • 10. aghla 2013. augusztus 17. 22:59
  „zöldke
  Komolyan gondolja, hogy ez három éves probléma?
  A paraszolvencia lassan 60 éves és a társadalom nem tesz ellene semmit. Süket dumák mennek és amikor a pillanatnyi politikai érdek úgy kívánja akkor hecckampány szinten foglalkoznak a kérdéssel.
  Elhinné bárki egy bíróról, hogy ha a peres felek pénzt dugdosnak a zsebébe akkor az nem befolyásolja a döntését?
  Elhinné bárki az intézkedő rendőrről, hogy az odacsúsztatott pénz kizárólag a hála jele? Miért tilos nekik az, ami az orvosoknak megengedett? Bizonyosan nem vagyunk erkölcsösebbek más szakmák képviselőinél, ne engedjék nekünk se!
  A paraszolvencia fenntartása nagyon jól jön a mindenkori kormánynak. A hatalom nem biztosítja megélhetésünket, de megengedi hogy besározódva megszerezzük azt. Egy erkölcsileg kikezdhetetlen orvosi lobbi komoly gondot okozna azzal, hogy hitelesen tudná követelni a betegellátás körülményeinek javítását.

  Addig kedves zöldke, követeljék Önök az átlátható, világos jogosultságok alapján igénybe vehető egészségügyi ellátást. Lesznek sokan közöttünk akik támogatni fogják. Senkinek sem hiányzik, hogy kifejezett törvényi tiltás ellenére illegális "nyomásgyakorlás" eszközeivel kényszerítsék heti 40+8+12 óra alig fizetett túlmunkára úgy, hogy a működés alapfeltételei hiányoznak.
  Öntudatos civil polgárként esetleg nézzen körül a neten. Nyilvánosan elérhető adatokat talál az OEP honlapján arról, mennyivel kevesebb finanszírozás jut megyénkbe a többihez képest. Találhat adatokat más városok sürgősségi osztályain alkalmazott szakorvosok számáról, viszonyíthatja ezeket a betegforgalomhoz. Csak arra kérem, ne varrja ezt az egyik politikai oldal nyakába!
  A megoldáshoz szerintem politikai ciklusokon átívelő, kitartó, hisztéria mentes, össztársadalmi követlés vezethet.”
 • 9. zöldke 2013. augusztus 17. 21:31
  „6.aghla
  Tapasztaltam, hogy a balesetin kevés az orvos!
  De nem értem: az orvosok, eü. dolgozók többsége jobboldali kötődésű, a Fideszre szavazott. Miért nem kérik számon a pártjuk képviselőit az ígéreteik be nem tartásáról?
  Hogy létezik, hogy a vezető értelmiség, az orvostársadalom képtelen érvényesíteni az érdekeit?”
 • 8. Dündürüttüőrvezető 2013. augusztus 17. 21:08
  „5 mán´ megint túl okos vagy te nagyarcú”
 • 7. Madarász 2013. augusztus 17. 20:34
  „Valahogy az utóbbi napokban mintha megkergültek volna az emberek és úgy vezetnek, mint a vaklégy... Manka, ne légy olyan nagyra a kamionosokkal, tegnap délután egy "kollégád" tolatott vissza a kamionnal a körforgalomban. Elvétette a kijáratot és egyszerűen visszatolatott, nem érdekelte, hogy mögötte is vannak autók. Ehhez mit szólsz?”
 • 6. aghla 2013. augusztus 17. 20:20
  „Csütörtökön öt sérült, most nyolc. Azt tudja valaki,
  -hogy az új sürgősségire hány szakorvost vettek fel az átadástól mostanáig?
  -hogy a baleseti sebészek létszáma mennyivel marad el a minimum feltételekben meghatározott számot?
  -hogy kiemelt kórházként gyakran a zalaegerszegi sérülteket is itt látják el, ennek ellenére itt a legrosszabb a finanszírozás?
  https://maps.google.com/maps/ms?msid=215481341110361549524.0004b5c85f52f8c527d2b&msa=0”
 • 5. Mankapunka 2013. augusztus 17. 20:02
  „Legrosszabb párosítás, a hétvégi-nyári sofőr. Érdekes, hétfő reggel mikor még a sok előző esti kamionos ideje nem telik le, nincs ennyi baleset, mint ennél a sok személyautósnál.

  Érdekes, ilyenkor kevés a komment, de ha van benne kamion, akkor a sok kisebbségikomplexussal rendelkező fittipaldi itt van.”
 • 4. rozsautcai 2013. augusztus 17. 17:33
  „Még kint dolgoztam a sógoroknál,amikor dugó volt az autópályán.A rendörök pillanatok alatt profi módon intézkedtek.Mellém is jött egy rendörautó és gyorsitásra sarkallt.A Samarám 160 ig bírta ,párat intett a redör és legyintett ,majd elporzott mellettem.”
 • 3. 01010 2013. augusztus 17. 17:18
  „2. Alpokalja valami van észrevételében ami NAGYON igaz ..
  De ausztriába is ugyanez "sor" megy be és ott sikeresen NORMÁLISAK .. lehet hogy a magyar rendőr "gyengekezű" és nincsenek is ehhez a feladathoz elegen :(”
 • 2. Alpokalja 2013. augusztus 17. 16:28
  „Nyári tapasztalat Ausztriából, hogy abban a pillanatban, amikor elkezdett lassulni a sor, a két sávban haladó autók az út két oldalára húzódtak. Nem volt ökörhugyozás, jobbra megyek, balra megyek, ügyeskedek. Két szabályos sorban álltak az autók, nem volt 2-3 autónyi hely közben, senki nem mászkált gyalog a sávok között, hogy esetleg kivasalja egy érkező rendőr, mentő, tűzoltó, autómentő, autópálya kezelő autó.
  Fejben még igen csak fel kell nőni Európához. :(”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Bajnai támogatói féllmilliárddal pénzelték az ország lejáratását

A Fidesz szerint mintegy félmilliárd forint hálapénzt fizetettek ki a Bajnait támogató pénzügyi… Tovább olvasom