Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Balatoni nyár

A Balaton az idei szezonban kiemelkedően teljesített, a belföldi utazók körében legnépszerűbb úti cél beváltotta a hozzá fűzött reményeket - köszönhetően többek között a Magyar Turizmus Zrt. aktív marketingtevékenységének, a balatoni szolgáltatók összefogásának, valamint a média segítségének – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Televízió Zrt. együttműködésében megvalósult Balatoni Nyár című műsorban az aktuális Balaton-parti hírek mellett 116 helyszíni riportot és 174 programajánlót láthattak a nézők a nyár folyamán. A friss információkkal, érdekes programokkal és sztárok élményeivel tűzdelt napi ötperces magazint esténként közel hétszázezren kísérték figyelemmel. Augusztus 20-án, a nyári turisztikai szezon végén az MTV is elköszönt a magyar tengertől. A műsor utolsó adásában Dr. Rudi Zoltán az MTV elnöke és Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója együtt értékelte a műsort és az idei szezont.

Az MTV Balatoni Nyár című tudósítás-sorozatát 58 estén át láthatták az érdeklődők a félnyolcas Híradó után. A képernyőn kéthetente váltotta egymást Csorba Viktória és Csutorás Róbert, akik a közszolgálati televízió pécsi, szegedi és miskolci körzeti stúdió munkatársaival közösen készítették a népszerű adásokat az Ezüstpartról. Az ötperces magazinhoz a Balaton-parti aktuális napi hírekből összesen 116 tudósítást, 174 programajánlót és 50 élő Híradó bejelentkezést készítettek a június 24-e óta. A műsorban a hasznos információk közreadása mellett olyan vendégek is megszólaltak, mint Szeremley Huba, Bujtor István, Szerednyey Béla, Talmácsi Gábor, Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő, Litkey Farkas többszörös vitorlázó bajnok, válogatott vízilabdások és a vízimentők. A Balatoni Nyár című műsort közel hétszázezren kísérték figyelemmel esténként. Kiemelkedő volt a nézettsége a közép- és felsőfokú végzettségű férfiak körében, akiknek több mint 30%-a figyelte mindennap a balatoni krónikát.

A Magyar Turizmus Zrt. mind a belföldi, mind a külföldi marketingkommunikációjában kiemelt termékként kezeli a Balatont. Több száz akcióval hívja fel a figyelmet a vízparti kikapcsolódási lehetőségekre, a régió programjaira. A Balaton régió 2007. évi marketingtervében a vízparti családi üdülés, az egészségturizmus és a Zöldturizmus Éve tematikájának megfelelően a természetjárás és az aktív turizmus kitüntetett figyelmet kap.

A főszezoni forgalom élénkítése érdekében az MT Zrt. május-június hónapban Balaton-kampányt folytatott „Tengernyi élmény itthon" szlogennel. A kampány része volt egy – rádiókban, televíziókban és az írott sajtóban folytatott – médiakampány, egy banner-kampány, egy óriásplakát-kampány, Balaton road show, valamint intenzív kiadvány-terjesztés. A külföldi vendégeket a Zrt. többek között németországi road-showal, sajtó és rádiókampánnyal, Stuttgartban és Berlinben reptéri Balaton nappal, Finnországban az OK Matkat utazásszervezővel közös kampánnyal csábította a „magyar tengerhez". Lengyelországban harminc perces spot vetítésével népszerűsítette a Balatont a Zrt, amely összesen 217 alkalommal volt látható három regionális lengyel televízióban.

A „magyar tengert" egyre több belföldi turista fedezi fel, 2006-ban a belföldi vendégéjszakák 24,6%-át tudhatta magáénak a régió. Az idei évben sem pártoltak el az utazók a legnagyobb tavunktól, a KSH adatai alapján 2007 első félévében 11,4%-kal nőtt a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma, a külföldi és belföldi vendégek száma pedig összességében 8,4%-kal növekedett a Balaton régió kereskedelmi szálláshelyein.

A Balaton régió szolgáltatói is kiváló eredményekről számoltak be. Minden várakozást felülmúló eredményt hozott a régió első héthavi idegenforgalmi gyorsmérlege, amely minden hónapban a kereskedelmi szálláshelyek visszajelzései alapján készül. 2007 első hét hónapjában az elmúlt évhez képest 17,4 százalékkal nőtt a belföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma a felmérésbe vont balatoni szálláshelyeken. A vendégek száma összességében 10,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek esetében 14,9%-os, a külföldiek esetében pedig 2,3%-os növekedésről számoltak be a szolgáltatók.

Annak érdekében, hogy a Balatonhoz az utószezonban is több vendég érkezzen, a Magyar Turizmus Zrt., a Balaton régió önkormányzatai és legjelentősebb turisztikai szolgáltatói, valamint a Fly Balaton repülőtér komoly erőfeszítéseket tesznek az úgynevezett Légi Marketing Alap létrehozására. Ennek célja, hogy új légi járatokat csábítsanak Magyarországra, többek között a Balaton régióba. Az alap létrehozására alakult szervezőbizottság első feladata, hogy megszervezze a következő találkozót azokkal a vállalkozásokkal, akik szándéknyilatkozattal jelezték részvételi szándékukat a kezdeményezésben. A találkozó célja, hogy meghatározzák a marketingalap képzésének módját és szabályait. A Magyar Turizmus Zrt. vállalja, hogy mindig ugyanakkora összeggel támogatja az alapot, mint a vállalkozások és önkormányzatok összesen.


Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. augusztus 22.
Gy. Mészáros Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják a budapesti betegtragédia körülményeit

Azonnal vizsgálatot indított az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF), amint szerdán a sajtóból… Tovább olvasom