Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Balaton-parti ingatlanok kapcsán nyomoz a NAV

Három siófoki lakos 197 millió forint adóhiányt okozott a költségvetésnek azzal, hogy nem vallották és fizették be az adásvételekből származó bevételük utáni adót.
Százkilencvenhét millió forint adóhiányt okozott a költségvetésnek három siófoki lakos, akik a sorozatos balatoni ingatlanértékesítések kapcsán elfelejtették bevallani és megfizetni az adásvételekből származó bevételük alapján keletkező adót; az ügyben a NAV Dél-dunántúli régiós nyomozói különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatnak büntetőeljárást - tette közzé az adóhatóság a honlapján.

Egy testvérpár és egyikük felesége 2008-tól sorozatosan vásárolt siófoki építési telkeket, amelyeken társasházakat építettek, majd az elkészült lakásokat értékesítették. Az ingatlanok eladásából származó bevételeiket azonban részben eltitkolták a NAV elől, részben pedig fiktív számlák felhasználásával minimalizálták. A NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága által folytatott személyi jövedelemadó-vizsgálat során derült fény a csalók tevékenységére.

A pénzügyi nyomozók többlépcsős akciót hajtottak végre. A gyanúsítottak lakóhelyén és a könyvelőjüknél tartott házkutatások során begyűjtötték a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható számlákat, adásvételi- és vállalkozói szerződéseket, illetve az egyéb kapcsolódó iratokat. A gyanúsítottakat már kihallgatták, jelenleg az ingatlanokat megvásárló vevők tanúkénti kihallgatása zajlik.

A nyomozás eddigi adatai alapján feltárt csaknem 200 millió forint kár a revizorok és a pénzügyi nyomozók együttműködésének köszönhetően teljesen egészében megtérül, ugyanis az egyik elkövető által bérelt banki széfből sikerült 55 millió forintot lefoglalni, a gyanúsítottak tulajdonában lévő két építési telket, kilenc új építésű lakást és nyolc gépjárművet pedig zár alá vették.

Az elkövetők a beszerzett információk alapján üzletszerűen követték el a csalássorozatot, így a minősítő körülmény miatt akár tíz év börtönbüntetésre is számíthatnak - írja közleményében a NAV.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M7-esen - fotó

Mentőhelikopter vitte kórházba a Törökbálintnál történt baleset egyik sérültjét. Tovább olvasom