Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Baktériummal fertőzött a Tesco füstölt főtt tarjája

A tarjában liszteriózist okozó baktériumra bukkantak rá, így a terméket azonnal kivonják a forgalomból.
Elővigyázatosságból azonnal visszahívja a Tesco standard füstölt főtt tarja elnevezésű, május 14.-i fogyaszthatósági idejű saját márkás termékét, a vásárlóknak a teljes vételárat visszafizetik - közölte az áruházlánc az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint erről a hatósággal történt egyeztetést követően döntött a cég, mivel az általuk kezdeményezett legutóbbi laboratóriumi vizsgálat során Listeria monocytogenes baktérium jelenlétét mutatták ki az egyik vizsgált termékben.

A termék azonnali visszahívása mellett egyúttal megkezdték a helyi szállító gyártóegységének kivizsgálását és további ellenőrzését - írták.

Kiemelik: a vásárlók egészsége és a termékek biztonsága elsődleges szempont a Tesco számára, ezért rendszeresen ellenőrzik a termékek minőségét. Tavaly 396, előre csomagolt sajátmárkás terméken végeztettek független, akkreditált laboratóriumi vizsgálatot, 1364 különböző szempont alapján.

A cég az esetleges kellemetlenségekért elnézést kér a fogyasztóktól.

A Listeria monocytogenes baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása után kialakuló, súlyos tünetekkel járó betegséget liszteriózisnak hívjuk. E kórokozó élelmiszereinkben gyakran előfordul, megbetegedést azonban csak nagyobb baktériumszám mellett okoz.

A liszteriózisról bővebben ide kattintva olvashat >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befogták a patakban megbújó aligátorteknőst - fotók

Az emberre is veszélyes állatot a biatorbányi viadukt alatti patakból húzták ki csütörtök kora… Tovább olvasom