Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Bajnai: takarékos költségvetést készül

A miniszterelnök szerint olyan takarékos költségvetést készítenek jövőre, amely megfelel a GDP várható csökkenésének.

Magyarországon az idén és jövőre, két év alatt összesen nyolc százalékos lesz GDP-csökkenés. Épp ezért takarékos költségvetés készül, amelynek célja a stabilitás, a biztonság és a növekedés feltételeinek megteremtése - mondta Bajnai Gordon pénteken Budapesten, azt követően, hogy a jövő évi költségvetésről tárgyalt az MSZP elnökségével.

A szocialista párt elnöksége testületileg most kapott először tájékoztatást a kormányfőtől arról, milyen büdzsét kell készíteni ahhoz, hogy az ország teljesíteni tudja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé tett vállalását. Az elmúlt hetekben az MSZP szűk vezetőségével és a miniszterekkel már konzultált Bajnai Gordon, de a pénteki találkozóval kezdődnek a politika egyeztetések a büdzséről.

Bajnai Gordon legutóbb egy interjúban a jövő évi büdzséről szólva megismételte, hogy a sarokszám a 2010-re tervezett 3,8 százalékos hiány, valamint azt, hogy a büdzsé válságköltségvetés lesz, hiszen Magyarország és az egész Európai Unió még válságban van.
A kormány tervei között az szerepel, hogy szeptember 8-án benyújtja a parlamentnek a költségvetés tervezetét, és azt a szokásosnál jóval korábban, akár már november végén elfogadhatná az Országgyűlés. 

Olvasóink írták

 • 9. itapa 2009. augusztus 10. 08:14
  „Húzzuk meg azt a bizonyos nadrágszíjat? Rajta, húzzuk! De remélem benne lesz 1-2 tökfej politikus nyaka is. (vagy inkább legyen az összes) :)”
 • 8. gjozsi88 2009. augusztus 09. 19:54
  „kolombela!
  A pénzlenyulások jelentős része az általad zárójelben irt területeken folyik leginkább,különböző szintű közhivatalnokok intézik egymás közt, közbeszerzési törvény mögé bújva, azok akiknek, még a 13. havi fizetését sem engedted volna elvenni!Ezekben a rendszerekben rengeteg tartalék van, amit, ha jól használnának fel, több mindenre jutna,kevesebb is több lenne!Ez az elvonás egyfajta kényszerítés, a mérhetetlen pazarlás megfékezésére!
  Ráadásul semmit nem engedtünk átalakítani, az orvos a közellátásból gyógyít privátban, a közhivatalnok közbeszerzésből visszajuttat jobbra-balra és zsebre is tesz(mindenki jól jár, az állam nem).. stb.
  Azt gondolni, hogy eddig nem így volt az illúzió, a felelősséget a szoci kormányra kenni egyoldaluan botorság, ugyanis a közintézmények felett, zömmel jobboldali önkormányzatok állnak! A különbség, hogy a szocik közül szinte minden elkövető a vádlottak padjára került, mig a fideszesek közül, senki, ráadásul elég pökhendi válaszokat adnak konkrét visszaélésgyanus kérdésekben!Ez normális embereknél ki kellene, hogy verje a biztosítékot, de még mindig ők a legnépszerübbek!”
 • 7. kolombela 2009. augusztus 08. 13:15
  „Takarékos költségvetés. Magyarra lefordítva: minden olyan területről kivonják a pénzt, ahonnan eddig is, (pl. egészségügy, oktatás, önkormányzatok) és lehetőleg a legtöbb pénzt nyúlják le abból, amiből csak lehet.”
 • 6. 01010 2009. augusztus 08. 10:42
  „sporoljanak magukon.
  Béren kívüli juttatást ,Kajajegyet ad a közvetlen dolgozoinak Bajnai ... szerintük mások vígan élnek a minimálbér közeli fizetésből?
  És jövöre pont ezeket a juttatásokat ADÓZTATTJA MEG ?!?!”
 • 5. tricse 2009. augusztus 07. 23:07
  „Hajrá Sára én veled vagyok!”
 • 4. sára 2009. augusztus 07. 22:57
  „Valahogy ezt az egész költségvetést úgy érzem, vagy inkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valaki elmegy egy fogorvoshoz, és nemveszik észre, hogy a fog végén egy ember van!

  Ha csak a mi országunk lakosságánák egészségi, morális, anyagi állapotát nézzük, ami már generációk generációira vetül, látni kellene, hogy nemlehet tovább húzni a nyakon a kötelet!

  Nem lehet kivánni , hogy évtizedes lemondás, nélkülözés figyelembevétele nélkül, mindenkit optimális pozicióból indulva megfosszanak már a legalapvetőbb jogaitól, és a szakadék szélére lökjék, hisz ez már más kategória, amit büntetni kell, és el kell számolnia annak, aki erről dönt, vagy rákényszeríti a döntését másra, közben saját maga nem is ismeri ezt az érzést, mert bort iszik, és vizet prédikál!
  Ezt nemszabad hagyni, igenis joga van minden embernek alapvető jogaihoz, biztonséghoz, munkához, lakáshoz....
  Nem ártana a "kis" emberek véleményét is kikérni, meghallgatni, elfogadni, hisz mi gíyakorlatból ismerjük, és tudjuk, amit más életében még soha nem ismert...szájhősökre nincs szükség, hisz nélkülünk a döntéshozókra sincsen szükség....!
  Zsebbe mi is beletudnánk tenni a pénzt, akár olvasatlanul, de aki érez, és tudja mit jelent éhezni, megvonni magától, gyermekétől, az gondol a társára is, és nemteszi meg!”
 • 3. tricse 2009. augusztus 07. 22:52
  „Valamivel többre mennénk ha egy minimálbérből élő,tisztességes melós családapa készítené el azt a költségvetést!”
 • 2. Totyis 2009. augusztus 07. 21:08
  „Kisebb parlament vagy kevesebb juttatások a képviselőknek, netalántán a 100.000.000 Ft-os jutalmak, végkielégítések eltörlése miért nem szerepel? Idióta banda! Megint mi adó fizetők szorulunk az tuti!”
 • 1. Sceptic 2009. augusztus 07. 19:47
  „Takarékos költségvetés. Persze. Ha hozzácsapnánk a barátilag kiosztott végkielégítéseket, meg az el nem végzett munkáért felvett sok-sok milliót, egész jól jönnénk ki a végén. Bajnai meg mehetne végre a pincsókába. (Ez a pics.ába alternatívája volna, de azt ki fogják moderálni... :) )”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállt a forint gyengülése a bankközi devizapiacon

A meglepetést okozó amerikai adatok miatt megakadt a forint negatív korrekciója, de az… Tovább olvasom