Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Bajnai: Nincs vége a válságnak

Bajnai Gordon ragaszkodik a 3,8 százalékos hiányhoz, valamint ahhoz, hogy 120 milliárd forintos megtakarítás legyen az önkormányzatoknál, 40 milliárdos pedig a MÁV-nál.


A válságnak nincs vége, ahogy a válságkezelésnek sem és az ország még nincs túl a nehezén - hangzott el az MSZP kongresszusán.

Bajnai Gordon szerint most válság van és nem választás, így a jövő évi költségvetésnek is erre kell reagálnia. Az MTI úgy tudja: a miniszterelnök a MSZP szombati, zárt ajtók mögött zajló kongresszusán leszögezte: három számot kőbe lehet vésni, amelyekből nem enged. Bajnai Gordon ragaszkodik a 3,8 százalékos hiányhoz, valamint ahhoz, hogy 120 milliárd forintos megtakarítás legyen az önkormányzatoknál, 40 milliárdos pedig a MÁV-nál. Az MTI úgy tudja, a miniszterelnök azt mondta: a válságnak nincs vége, ahogy a válságkezelésnek sem és az ország még nincs túl a nehezén.

Mint mondta, felelősségből kettő-null a baloldalnak. A választók látják, melyik pártra számíthatnak a bajban - fogalmazott a kormányfő, aki azt kérte a küldöttektől: ne hagyják, hogy a válságkezelés ellendrukkerei rossz hírekkel takarják el a jó híreket. Bajnai Gordon a vagyonadóról azt mondta, véleménye szerint vagy a vagyon adózzon vagy a munka. Erre szerinte a baloldal válasza ugyanaz, mint a válságkezelő kormányé: inkább a vagyon. Ez százból 90 embernek jó, a többinek rossz hír - mondta a kormányfő.

Teljes cikk itt olvasható!

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. load 2009. július 09. 21:34
  „40. kolombela
  Te valamit nagyon félreértettél.
  Nem akarlak én meggyőzni semmiről, csak azt mondtam, jobban ismerlek, mint gondolnád.”
 • 40. kolombela 2009. július 08. 11:27
  „load 39.
  Egyszer már leírtam, azt a két fő vonalat, hogy mit szeretnék. Úgy látszik, te annyira okos és parafenomén vagy, hogy a leírtak ellenére jobban tudod a kívánságaimat mint én. Ez a fajta eljárás valamire emlékeztet, méghozzá arra, amire te is hivatkozol írásod utolsó részében. Ha nem tetszik az amit másik gondol, vall, akkor megmagyarázzuk neki, hogy az illető amit gondol az nem az igazi, majd mi megmondjuk neki, hogy mit gondol. Ezt nevezik diktatúrának és teljesen lényegtelen, hogy jobboldali-e vagy baloldali.
  Egy a lényeg, nehogy véletlenül másnak legyen igaza, mert az igen nagy presztizs veszteséget jelent. Ugye?
  Már csak azt nem értem, hogy ha ennyire nagy tudással rendelkezel, akkor mi a fenét keresel még itt a kisalföldi fórumozók között és osztod az észt a ,,műveletlen, primitív" polgárok körében. Neked küldetésed van, foglalkozz azzal.”
 • 39. load 2009. július 08. 01:36
  „27. kolombela
  ,, Azt, hogy mit szeretnék, azt hiszem rajtam kívül nem tudhatja senki, még te sem"
  Dehogy nem kolombéla.
  Annyit írogatsz ide a Kisalföld Online-ra, hogy már nyitott könyv vagy előttem.
  Egy ember nagyjából 17-20 éves korára kész.
  Utána már nem sokat változik, tehát minden személy egy életen át cipeli a gyermekkorában kialakult mentalitását, értékrendjét, habitusát.
  Jöhetnek új eszmék, korszakok, irányzatok, amihez az egyén viselkedésével, reakcióival, kimondott véleményével igazodik, de ezek determinációja mindig az első két évtized.
  Olvasgatom itt kritikátlan lelkesedésedet a feltörekvő friss politikai erő a Jobbik iránt és kíváncsivá tett, mi lehet ennek az indítéka.
  Letöltöttem hát magamnak a Jobbik EP választási programját
  olvasható itt: http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2009EP.pdf
  és próbáltam kisilabizálni belőle, hogy neked (és még sokan másoknak) mi lehet a vonzó ebben a nem is cselekvési, inkább ideológiai szándéknyilatkozatban.
  Nos - a teljesség igénye nélkül - ilyen lózungokat találtam:
  ,,Ezzel állítjuk szembe az ember- és közösségközpontú gondolkodást, amely nem azt kérdezi, mi a jó a profit, a pénz, a verseny szempontjából, hanem, hogy mi a jó az ember(ek) szempontjából. A döntés vezérelve itt a hasznosság helyett az igazságosság.
  Az az értékrend, amelyet mi képviselni tudunk és szeretnénk az emberközpontú (s nem pénz- és profitközpontú), a magyar érdekeket a globális, illetve idegen érdekekkel szemben elsődlegesnek tekintő értékrend.
  Minden további döntésünknek az értékközpontú, ember- és közösségközpontú logikából kell következnie, s a mi emberképünkből, amelyben az ember nem tárgy vagy eszköz, amely a hatékonyság függvényében felhasználható vagy eldobható, hanem méltósággal és küldetéssel rendelkező személy.
  A középpontban nem a pénz és a profit, hanem a dolgozó ember áll. A munkát végző ember nem profittermelő eszköz, hanem méltósággal rendelkező személy."
  És így tovább.
  Ezek természetesen nagyon szép és tisztelhető, sőt kívánatos elvek, de a kérdés az, hogy mindezek hogyan fordíthatók le a napi gazdasági gyakorlat, a napi politika, a társadalom, az Európai Unió és a globalizálódó világ nyelvére.
  Utoljára ezeket az elveket egy Vlagyimir Iljics Uljanov nevű filozófus forradalmár fogalmazta meg ilyen szépen, fél könyvtárnyi anyagot jelentetett meg ebben a témában, de a politikai, gazdasági, társadalmi gyakorlat megvalósítása az emberiség számára egy zsákutca lett.
  Mi 1946-tól 1989-ig nyögtük ennek a történelmi tévedésnek a terheit.
  Egy másik szín, egy másik zászló alatt nem kellene még egyszer végigjárni ezt a kudarcos történelmi utat.
  A te vonzódásod ezekhez a közhelyesen megfogalmazott, populista, népbarát célokhoz egy feltételezést hordoz magában, amit én most itt nem mondok ki.
  Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a Jobbik mostani szavazói - nem kis részben - az MSZP táborából jöttek.”
 • 38. Deir_Yassin 2009. július 07. 13:34
  „Döntsd el, melyik oldalon állsz!

  Arany középút, sunyi tartózkodás a mostani helyzetben nincs!

  Vagy kiállunk a magyar szabadság mellett,
  vagy közömbösségünkkel a hatalmát már csak brutális rendőrterrorral
  fenntartani képes zsarnokságot támogatjuk.

  Ezért minden honfitársunkat hívunk és várunk, hogy együtt


  TILTAKOZZUNK


  a zsarnokság, a rendőri kegyetlenség, a semmi jogelleneset el nem követő Magyar Gárda Egyesület föloszlatása ellen!


  Győrött, a Megyeháza előtti téren,

  a Szent István út közelében tartunk rövid

  tiltakozó tüntetést

  2009. július 7-én kedden este 7-kor.

  a Jobbik Magyarországért Mozgalom Győri Szervezete”
 • 37. kolombela 2009. július 07. 13:32
  „moderálva off”
 • 36. patriot 2009. július 07. 12:34
  „Primax!

  ..az már elérkezett,csak még egy év haladékot akarnak lopni maguknak!”
 • 35. Primax 2009. július 07. 12:28
  „Exitus acta probat.
  (Ovidius)”
 • 34. tosa2 2009. július 07. 08:21
  „patriot !!
  ha valakinek más a véleménye mint neked, akkor nálad már
  kiüti a biztosítékot !?”
 • 33. tosa2 2009. július 07. 08:00
  „hehe08 !!!
  marhára örülök a véleményednek!!!!!!! köszi! én sem tudtam volna jobban összehozni.”
 • 32. bugriskin 2009. július 07. 07:27
  „A KSH és APEH olyan mint a többi e rendszer vezetésének a kiszolgálói! Azt tesznek, amit a politika parancsol nekik, persze jó pénzért! Naháááááát!”
 • 31. patriot 2009. július 06. 21:09
  „hehe08!
  Mi a p...nak iszol ha nem bírod? :))”
 • 30. hehe08 2009. július 06. 20:52
  „Annyira gusztustalan ez a mai magyar politika, hogy már nincs kedvem hozzászólni......
  Ti meg vitatkoztok a semmin...... sem bajnaival sem orbánnal nem leszünk ki a bajból....
  naháát!
  Te valószínűleg csak a tolvaj-csaló vállalkozói réteget ismered, de aki munkát ad a negyed országnak (és ezáltal a családjuknak) azokat nem..... nem mindig a tv-ből kellene az információt venni.... inkább próbálj meg vállalkozni....!
  A másik meg, hogy igen, VELÜNK van a baj:
  - mindig mindenre kifogásokat keresünk
  - sosem nézünk szembe a problémával
  - sajnos a vérünkben van az egyenes út mellett járás (pedig az úton szebb lenne....)
  - sorolhatnám......

  Szóval ne vitatkozzatok, hanem találjatok megegyezést és találjátok meg azokat a fórumokat ahol hangot lehet adni az ésszerű megoldásoknak.....

  Freddy´s szavával élve...... nemde....”
 • 29. patriot 2009. július 06. 20:39
  „" A pécsi tömegközlekedési vállalat vezetésének egésze repülhet, miután a vállalat buszainak botrányos eladása miatt Pécs polgármestere felmentette a cég felügyelőbizottságát és igazgatótanácsát, és kezdeményezte a vezérigazgató visszahívását is. Pécs buszparkja jelenleg egy máltai offshore cég kezében van; az ügy miatt felülvizsgálhatják a vállalat részleges privatizációját."

  Szocialista válság megoldók : a veszteséges vállalatot eladják egy offshor cégnek,az ebből származó pénzt ellopják majd az így privatizált és működésképtelen céget így is-úgyis kénytelen lesz visszavásárolni az önkormányzat.”
 • 28. Sally 2009. július 06. 20:35
  „Mennyit fognak ezek még rabolni a válság leple alatt? Nyugaton már vége van. Igaz, itt már 2002-ben elkezdődött, és még 9 hónapig hótziher eltart :((((”
 • 27. kolombela 2009. július 06. 19:16
  „Load 20.-hoz
  Írásodból csak két dologra reagálok, a többi marhaság.
  1, Azt, hogy mit szeretnék, azt hiszem rajtam kívül nem tudhatja senki, még te sem. Amit vizionáltál rólam egyáltalán nem igaz. De hogy ne találgass annyit (mert legközelebb rasszista, antiszemita, stb. is leszek) inkább elmondom, pár mondatban, hogy mit szeretnék.
  Először azt, hogy a jelenlegi parlamenti pártok és képviselők és azok holdudvara takarodjon el örökre a közéletből, mert a saját önös érdekeiken kívül nem képviseltek semmit és senkit.
  Még szeretném azt is, hogy olyan pártok és politikusaik legyenek, akik elsősorban az ország és tisztességes állampolgárai érdekében munkálkodnak és csak másod sorban a saját érdekeikben (az hogy jobboldali vagy baloldali, az teljesen mindegy). Most mondhatod, hogy álomvilágban élek, de ebben sem lesz igazad, mert nem álmodozom róla. Tőlünk nyugatabbra ezek kisebb-nagyobb mértékben megvalósultak, ezért sem lehet álmodozás.
  2, Előhozakodtál a Szentkorona-tannal. Ha figyelmesebben olvasnád írásaimat -és nem a kötözködés a célod- akkor emlékezhetnél arra amit mondtam. Egyszer sem írtam azt, hogy a tan egymagában megoldja gazdasági, politikai problémáinkat. Ellenben az eszmeiségének magunkhoz vétele elő tudná segíteni abban hiszek. Minden eszmét, legyen az akár ezer éves egy adott kor modern körülményeihez lehet igazítani úgy, hogy fő szellemiségét ne veszítse el.”
 • 26. ideals 2009. július 06. 19:16
  „.. én csak azt látom, hogy az összes intézkedésük a népnyúzásról szól, a gazdagok meg röhögnek a markukba, a nagyvállalatok igazgatóival és a képviselő urak/hölgyekkel az élen. Most gondoljatok bele, hány éccakát nem aludhatott a szerencsétlen, sajnálnivaló t. képviselő úr, mire végre kipattant az agyából a megflelelő szó, amivel a költségtérítésük elszámoását el lehetett mismásolni, és jócskán megemelni a havi jövedelmüket. Az ember zsebében kinyílik a bicska, ezek ott a parlamentben közönséges gyilkosok, lassú halálra ítélve saját népüket, akiknek a nyomorán gazdagodnak! Népnyúzó aljadék társaság! Tök mindegy, melyik pártból ül a széken, ha a saját zsebéről van szó, akkor rögtön "bír" szavazni. Undorítóak, úgy, ahogy vannak, ott fent valamennyien, egyik 19, másik meg egy híján 20. Ja, lehet, hogy pont nem a cikkhez kapcsolódik a véleményem, de muszáj volt kiböknöm..”
 • 25. Nahááát 2009. július 06. 19:06
  „erikucca! Kevesen írnak ekkora baromságor mint Te! Mi is az a "magyar munkaalapu penz"? Egyébként pedig a multikat nem kell adózásra bírni. Elárulom Neked, ebben az országban szinte csak ők adóznak. A több százezer "hazai" kis- és középvállakozás - tulajdonosai pedig az ilyen fórumokon ordítanak a Hazáért - nem kis energiát fordít az adózás elkerülésére. Ajánlom figyelmedbe - KSH, APEH, ... nyilvános adatait.”
 • 24. Lobbo71 2009. július 06. 18:38
  „erikucca, lehet, hogy a miniszterelnök nem ért sokat a gazdasághoz, de hogy te semmit nem értesz hozzá, az egészen biztos :-)”
 • 23. bugriskin 2009. július 06. 17:35
  „Aggódni nem kell Bajnai nem fogja a"Kőbaltás" nyugdíjreformot bevezetni! Ugyan is az valószínű, hogy sokkal humánusabb lenne, mint az Ő találmánya!
  Egyébként jól szuperál az új magyar zenekar! Mely áll egy Gordonkából és közel tízmillió bőgőből!”
 • 22. erikucca 2009. július 06. 16:52
  „Ne ez a jöttment magyarazza mi a jo es mi nem.Fogalma sincs a gazdasagrol,
  egy egyszerü szerviens aki a penzvilag magyarorszagi kiszolgaloja.
  Miert nem arrol beszel, h a multikat adozasra kellene birni es nem lenne
  szükseg megszoritasokra?!Miert az embereket sarcolja, mig a Magyar Nemzeti
  Bank elnökenek az alapfizetese 7.8 millio ft?!Miert nem bocsajtanak ki magyar
  munkaalapu penzt, amivel iszonyu gyorsan helyreallna minden?
  Azert mert nem a MAGYAR erdekeket kepviseli, hanem a penzvilaget...”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejtetőre borult: baleset a 82-es főúton - fotókkal

Vasárnap délben fél 12 körül közlekedési baleset történt a 82-es főúton Veszprémvarsányt elkerülő… Tovább olvasom