Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Bajnai: Nem a külhoni kapcsolatokon kell spórolni

A kormány folytonosságot hirdet a határon túli kapcsolatokban, nem ez az a terület, ahol spórolni kell a válság közepette - hangsúlyozta Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön, amikor a Parlamentben fogadta a határon túl élő magyar közösségek vezetőit.

Magyarország felelősséget, szolidaritást vállal a külhoni magyarokkal - mondta még a kormányfő.A negyedik Magyar-Magyar Kormányzati Konzultáción Bajnai Gordon a folytonosságról beszélt mindenek előtt. A kormány felemelt fejjel vállalja a folytonosságot a határon túl élő magyarokkal fenntartott kapcsolatokban - mondta. A gazdasági válságot mindegyik ország megszenvedi, és félő, hogy a krízis más területekre is átterjed: ennek hazánkban is vannak jelei - mondta a kormányfő. Hangsúlyozta, hogy a belpolitikai feszültségeket nem szabad átengedni a határokon túlra. Beszélt arról is, hogy a protekcionizmus könnyen átcsap sovinizmusba. A külhoni magyaroknak sem közömbös, hogyan tekintenek Magyarországra, mert csak sikeres, gyarapodó Magyarország nyújthat nekik támogatást - emelte ki Bajnai Gordon.

Magyarországnak világos, szimbolikus gesztusokat kell tennie, az elmúlt években esett sebeket begyógyítania - mondta a miniszterelnök. A folytonosság a támogatás- és fejlesztéspolitikában is testet ölt, nem ez az a terület, ahol spórolni kell, lelki értelemben adósságunk van e téren - hangsúlyozta Bajnai. A megkezdett programokat, így a Szülőföld Alapot folytatni kell, az országok közti együttműködésben az uniós források felhasználása jól halad, ami új távlatokat nyit - tette hozzá. A kormány egy évre vállalta a megbízást, de intézkedéseit a következő tíz évre szeretné megtenni, ami igaz a határon túli kapcsolatokra is, mindazokra, amelyekben egyetértés mutatkozik - közölte Bajnai Gordon. A kormányfő kijelentette, Magyarország üzenete az, hogy felelősséget, szolidaritást, együttműködést kínál a határon túl élőknek.

Olvasóink írták

 • 2. lolita 2009. május 29. 10:18
  „Foglalkozzon az orszag gondjaival,problemaival lenne tevekenysege epp eleg idehaza!!!!!”
 • 1. TancsKaszabell 2009. május 29. 06:32
  „Határozottan az a véleményem,hogy ebben súlyosan téved Bajnai Úr !
  Fogjuk vissza magunkat,nem állunk mi annyira jól pénzügyileg manapság !
  Miért is ?
  Mert gazdasági válság van nálunk is !
  Bizony a gazdasági válságot itt a Mi hazánkban, Mi szenvedjük el elsősorban ! Van itt rászoruló ember ,szükséget szenvedő társadalmi csoport bőven !

  Mindenki más csak utánunk következik,csak utánunk következhet !
  Tessék ezt egyszer és mindenkorra tudomásul venni Bajnai Úr !
  De vegye tudomásul minden kormány , a mindenkori kormány is !!

  Ma itt ebben az országban olyan a helyzet,hogy a spórolás mindenkire vonatkozik,ez közérdek !
  Ezért ez a külhoniak támogatására is vonatkozik ! El kell fogadniuk ezt a tényt, Mi is bajban vagyunk.
  Továbbá,nem tudom elfelejteni,bizony a sok "pártoskodás" mögött sima sikkasztások,tolvajlások húzódnak meg az eddigi gyakorlatban.Pártalapon megy a támogatás ,senki sem ellenőrzi,még a belső képviseleti "csatáikat" is velünk fizettetik meg,na és az egyházi urizálást is.Egyes egyházi vezetők a mi forintjainkból
  rombolják a szükséges összefogást !
  Fogjanak össze,ne engedjék a széthúzást,utasítsák vissza a külső beavatkozásokat.Ezekért az illetéktelen
  beavatkozásokért is rajtuk fogják elverni a pórt és az árát velünk fizettetik meg.

  Miért ?
  Mert ma a külhoniakkal szemben a többségi nemzetek, minden érintett országban, nem az egyetértést,nem a tolarenciát,nem a felelősséget tanúsítja ! Tessék csak körülnézni ! Ezek az országok a "nemzetiségi kártyával" játszadoznak ezzel némileg sikeresen elterelik a figyelmet a saját országuk gondjaikról.
  Ezek az országok nacionalista alapokon akarnak nemzeti egységet létrehozni,fenntartani vagy csak erősíteni ezekben a nehéz időkben.

  Próbáljunk megküzdeni saját belpolitikai feszültségeinkkel,súlyos gondjainkkal ! Ez ma a dolgunk !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma diszkrimináció és intolerancia a melegek iránt

A magyarországi romák még mindig diszkriminációtól szenvednek az élet minden területén, és… Tovább olvasom