Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

˝Bajnai milliárdokkal károsítja az államot˝ - a volt miniszterelnök perel

A Fidesz szerint Bajnai Gordon ismét megbukott, miután kiderült, hogy neki és családjának komoly üzleti érdekeltségei vannak külföldön.
A Fidesz szóvivője szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök ismét megbukott, miután egy hetilapból kiderült, hogy neki és családjának komoly üzleti érdekeltségei vannak külföldön, "egy átláthatatlan osztrák cégháló veszi őket körül".

"Létezik egy egész Bajnai-cégbirodalom, amelynek minden érdekeltsége ráadásul Bécsben működik, hogy az osztrák államkasszát gazdagítsa" - mondta Zsigó Róbert csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, utalva a Heti Válasz legfrissebb számában megjelent cikkre, amely Bajnai Gordon és családja osztrák gazdasági érdekeltségeit boncolgatja.

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott: az Együtt-PM választási szövetséget vezető volt kormányfő egész üzleti pályafutását offshore cégek, adóparadicsomok veszik körül.

"Bajnai Gordon és köre szemmel láthatóan olyan gazdasági érdekkör, amely soha nem szerette kivenni részét a közteherviselésből, mindig inkább azon dolgozott, hogy a pénzt kivigyék, kiszivattyúzzák Magyarországról" - mondta Zsigó Róbert, aki szerint Bajnai Gordon és családja így valószínűleg milliárdokkal károsítja meg Magyarországot. A volt miniszterelnök olyan ember, aki inkább adózik Ausztriában, mint Magyarországon - tette hozzá.

A szóvivő végül arra kérte Bajnai Gordont, őszintén mondja el, mi az igazság gazdasági ügyeiben.

Együtt-PM: Bajnai Gordon anyagi biztonságát nem a politikai befolyás segítségével alapozta meg

Bajnai Gordon anyagi biztonságát nem a politikai befolyás segítségével lenyúlt közpénzek, hanem az üzleti életben elért eredményei alapozták meg - írta az Együtt-PM szövetség az MTI-nek küldött közleményében, hangsúlyozva, hogy a volt kormányfő teljes egészében Magyarországon adózik jövedelmei után. Egy másik közleményben azt közölték, Bajnai Gordon személyiségi jogi pert indít a Fidesz szóvivője ellen.

Az Együtt-PM szövetség álláspontja szerint Zsigó Róbert sajtótájékoztatóján "ismét átlépett egy határt", ezért indít Bajnai Gordon személyiségi jogi pert ellene.

Felidézték Zsigó Róbert a sajtótájékoztatón elhangzott szavait, e szerint a szóvivő azt mondta: "Bajnai Gordon és családja így valószínűleg milliárdokkal károsítja meg Magyarországot".

Közölték, az idézett mondat miatt Bajnai Gordon azt is követeli, hogy a Fidesz szóvivője nyilvánosan kérjen tőle bocsánatot.

A Heti Válasz csütörtökön egyebek mellett arról írt, hogy Bajnai Gordon szüleivel közös befektetési cége Ausztriában adózik. Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője ezt sajtótájékoztatóján úgy kommentálta, hogy a volt kormányfő ismét lebukott, miután kiderült, neki és családjának komoly üzleti érdekeltségei vannak külföldön. Az Együtt-PM szövetség vezetője egész üzleti pályafutását offshore cégek, adóparadicsomok veszik körül - tette hozzá.

A választási szövetség első reagálásában arról írt, "óriási különbség az Orbán-Simicska-rezsim politikusainak többségéhez, illetve a mögöttük álló oligarchákhoz képest", hogy Bajnai Gordon anyagi biztonságát nem a politikai befolyás segítségével lenyúlt közpénzek alapozták meg, hanem az üzleti életben elért, nemzetközi szinten is elismert eredményei. Ez "olyan tény, amely Bajnai Gordont hitelessé és alkalmassá teszi arra, hogy a korszakváltás programját képviselje" - olvasható a közleményben.

Bajnai Gordonnak egyetlen, a szüleivel közös ausztriai vállalkozásban van kisebbségi tulajdonrésze. A cégnek azonban nem aktív tagja, a döntéshozatalban nem vesz részt, onnan pénzt semmilyen jogcímen nem vett és nem vesz ki, így adófizetési kötelessége sem keletkezhetett Ausztriában. Jövedelmei után teljes egészében Magyarországon adózik, még a külföldi tanácsadói tevékenysége után is - közölte az Együtt-PM.
Megjegyezték, hogy a Bajnai család egyetlen tagjának sincs és nem is volt a magyar állammal üzleti kapcsolata, "nincsenek az államtól elnyert szőlőik, sem állami megrendelésektől nyereséges kavicsbányáik".

Szerintük a Heti Válasz cikke "és az arra hivatkozva meginduló fideszes sajtókampány csak arra jó, hogy Orbán Viktor kihívójának - a politikai vetélkedésben részt nem vevő - családtagjait zaklassa, a kormányváltást akaró polgárok között pedig zavart és félelmet keltsen".

Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. Legs 2013. június 25. 20:42
  „Fidesz szóvivője szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök ismét megbukott, miután egy hetilapból kiderült, hogy neki és családjának komoly üzleti érdekeltségei vannak külföldön, "egy átláthatatlan osztrák cégháló veszi őket körül".

  Melyik szóvivő mondta?Ha jól tudom 3 is van:)Egyébként a fidesz is megbukott,csak még nem ismerik el.”
 • 82. Demalgon 2013. június 24. 19:29
  „Egyébként santoska, nőlj még egy kicsit, aztán talán emberszámba tudlak venni, de egyenlőre mind fizikálisan, mind mentálisan nem tartozol éppen a beszámithatók közé. Fejlődésed útjába csak saját korlátozottságod áll. Küzdd le az akadályt, és tán boldogabb ember leszel, vagy kicsit normálisabb a jelenlegi megragadt állapotodhoz képest.”
 • 81. Demalgon 2013. június 24. 19:21
  „Santos, tudod, hogy a betegkartonok eltulajdonitása az egészségügyi intézményből bűncselekménynek számit, ha az orvosi kartonjaid adatait megmásitod, akkor az már halmazati bűncselekmény. Ennek tükrében talán enyhitő körülmény, ha az illetékes ellátónak visszaszolgáltatod a kartonokat, és egyúttal beismered azon bűncselekményeket, ami miatt az országból menekülnöd kellett. Mutathatnál példát példaképeidnek.

  A zuhanás is a repülés formája, mielőbbi gyógyulást, mert amig nem rehabilitálódtál sajnos nem lehet megállapitani a különbséget normális gondolkodású egyén és közötted.”
 • 80. Santos 2013. június 24. 17:51
  „75.demi.Te pálotszáju pöttömke.Gondolom szüleid már megbánták azt az egyetlen forró éjszakát,mikor téged világnak indítottak.Még jó hogy viktorék gondoskodnak,szellemileg károsultak életben maradásárol.Nyugodj meg,nem akarok melletted lenni,még egy percig sem.”
 • 79. Valaki 2013. június 24. 17:16
  „Tik már 1917 óta bizonyítjátok óriási tehetségeteket!
  Jelentősen csökkent is az emberiség létszáma.”
 • 78. Demalgon 2013. június 24. 16:15
  „valagi, ne légy féltékeny arra, ami neked nincs. Nem tanultál, hülye maradtál, az iskolából kibuktál, legalább ne fényezd magad, mint az oktatás sikertelensége, akibe még a kezdő pedagógus sem tudott tudást verni.”
 • 77. Valaki 2013. június 24. 14:34
  „64. machers

  Megint ez a coci logika. :)))
  Egy tyúk is sokkal értelmesebb nálatok!”
 • 76. machers 2013. június 24. 13:00
  „74. Santos 2013.06.24. 08:49
  Hombre!
  Már miért ne lenne?”
 • 75. Demalgon 2013. június 24. 11:49
  „Mindenki nyugodtan alszik, aki mellett nem vagy ott, mint a sötétség nagykövete.”
 • 74. Santos 2013. június 24. 08:49
  „Gondolom nyugodtan aluszol,hisz nincs melletted senki.”
 • 73. machers 2013. június 23. 22:17
  „71. Santos 2013.06.23. 22:04
  hombre!
  Remélem nem bánod, de dorgáló szavaidtól azért nyugodtan alszom. Ebből is láthatod, hogy velem kapcsolatos véleményed nem iránymutató számomra. Ettől még ne add fel! Szórakoztatsz.”
 • 72. machers 2013. június 23. 22:14
  „70. Legs 2013.06.23. 20:50
  Még nem, de te majd elmeséled.”
 • 71. Santos 2013. június 23. 22:04
  „Machers csak még annyit,te és tejfölös száju barátod,tölem elpukkanhadtok.Majd éppen ilyen nulácskákkal tudna elöre halladni egy órszág.Mindent máskép látnak,mind a többség.Ha valahol nem megy jól a dolog,három év után elpártolnának a kórmánytol.Ugye ez lenne a logikus és mi van Magyarórszágon?Még mindíg a fidesz az élen.Aki ezt nem lássa,vagy butuska,vagy érdekböl lázító.”
 • 70. Legs 2013. június 23. 20:50
  „69. machers 2013.06.23. 19:41

  Te már csak tudod milyen lejáratni magad:)))”
 • 69. machers 2013. június 23. 19:41
  „67. Santos 2013.06.23. 14:37
  Finnyás vagy és kétszínű. Mikor tanulatlan barátod megkérdőjelezte más emberségét, akkor kussoltál. Most, meg pörögsz, mint a ganészóró.
  Mellette pedig fogalmad sincs, miért ezt a hasonlatot használtam. De ez már egy másik történet.
  Egyszer próbálj meg az adott cikkhez hozzászólni. Hidd el! Egy új világ nyílik meg előtted. Ez a belevakkantás egy egyszerű bodegában sem vall úriemberre.
  Csak lejáratod magad.”
 • 68. Demalgon 2013. június 23. 15:40
  „Mondjuk talán arról van szó kedves deviáns kommentelő, hogy közmunkás. Munkahelyek teremtése helyett közmunkások generálását minimális összegért a célzata a kormánynak. Előbb gondolkodj, mielőtt kinyitod a lepcsés szád.”
 • 67. Santos 2013. június 23. 14:37
  „64-es.Szerinted közmunkásnak-betonttörni szégyen?Kinek képzeled magadat,te felfújt profilázító?”
 • 66. Demalgon 2013. június 23. 14:33
  „Amúgy, ha bárki felhozná az államadósságot:

  http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/csak-virutalisan-csokken-az-adossag-406239”
 • 65. Demalgon 2013. június 23. 13:28
  „Szerintem is nagyon úgy fest, hogy egy széltoló, léhűtő és naplopó ez a valagi ... na várjunk csak ez már álláshalmozás!”
 • 64. machers 2013. június 23. 11:50
  „63. Valaki 2013.06.23. 11:05
  Ezek szerint te itteni munkanélküli vagy.
  Ne add fel! Közmunkásnak, betont törni jó leszel.”
83 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Bajnai ˝az idegen érdekek képviselője˝

A Jobbik parlamenti frakciója szerint a napnál is világosabb, hogy Bajnai Gordon az idegen érdekek… Tovább olvasom