Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Bajnai megbeszélést folytatott a japán alsóház korábbi elnökével

Bajnai Gordon miniszterelnök megbeszélést folytatott Kono Johei volt japán alsóházi elnökkel és Jonekura Hiromaszával, a Sumitomo Chemical elnökével.
A közlemény szerint a két magas rangú vendég a magyar-japán kettős diplomáciai évforduló alkalmából érkezett Magyarországra az Erzsébet híd magyar-japán együttműködéssel megvalósuló díszkivilágításának felavatására.

A miniszterelnök köszönetét fejezte ki Kono Joheinek, aki magas pozíciókat betöltő politikusként, a Japán-Magyar Baráti Társaság elnökeként több évtizede a kétoldalú kapcsolatok lelkes és befolyásos támogatója.

Az ő javaslatára és közreműködésével valósulhatott meg az Erzsébet híd díszkivilágítása. A Jubileumi Év programjait előkészítő japán bizottság elnökeként pedig nagymértékben hozzájárult a programsorozat sikeres megrendezéséhez - olvasható a dokumentumban. Jonekura Hiromasza, a 2005–2007 között tevékenykedő Magyar-Japán "Bölcsek Tanácsa" elnökeként és a japán előkészítő bizottság tagjaként aktívan segítette a kétoldalú kapcsolatok fejlődését.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint Bajnai Gordon a találkozón kiemelte: az elmúlt évtizedekben a gazdasági együttműködés tovább erősítette a kétoldalú kapcsolatokat. A miniszterelnök rövid értékelést adott a globális pénzügyi válság magyarországi hatásairól is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktáblát kapott a Tömegkommunikációs Kutatóközpont

A negyven éve létrejött Tömegkommunikációs Kutatóközpontnak (TK) emléket állító táblát avattak… Tovább olvasom