Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Bajnai: ma kiemelten kell ünnepelni, ha valakinek van munkája

A politikus hangsúlyozta, a történelem egyik legnagyobb gazdasági válságának idején lett miniszterelnök, most mégis rosszabbak a körülmények, mint akkor.
Május 1-jéről azt szokták mondani, hogy az a munka ünnepe; manapság kiemelten kell ünnepelni, ha van munka, amiből meg lehet élni - mondta Bajnai Gordon az Együtt-PM fővárosi, a Szabadság téren tartott majálisán.

A pártszövetség vezetője arról beszélt, hogy nem véletlenül választották helyszínül a "szabadság terét", mert egyfelől ma sokak szabadsága veszélyben van, és a téren egy "bűnös" emlékművet akarnak felállítani.

Az Együtt-PM szövetség már megalakulásakor stratégiai szövetséget kötött a Magyar Szolidaritás Mozgalom, amely kifejezetten a dolgozók képviseletére jött létre - folytatta. Hangsúlyozta, hogy választási programjukban is kiemelten szerepeltek a munkahelyteremtő intézkedések, amelyek egyúttal azt is segítették volna, hogy a munkából meg lehessen élni.

Az Együtt-PM majálisa a Szabadság téren (Fotó:MTI)
A volt kormányfő hangsúlyozta, hogy a téren jelen vannak a szolidaritás azon tagjai is, akik egy figyelemfelhívó akció keretében a sajtótájékoztató után Csepelre indultak egy konvojjal, de megálltak beszélni a Szabadság téren.

Egy kérdésre válaszolva Bajnai Gordon azt mondta, a történelem egyik legnagyobb gazdasági válságának idején lett miniszterelnök, ezért az egyik legfontosabb célja a társadalom egyben tartása, a munkahelyek megőrzése volt.

Kiemelte, hogy amikor egy évvel később átadta az ország vezetését Orbán Viktornak, akkor a gazdaság növekedett, az euró pedig 265 forintos árfolyam körül állt. Egyúttal hangsúlyozta, hogy akik munkanélkülivé váltak, azok akkor még kilenc hónapig részesülhettek munkanélküli segélyben, amelynek az időtartama jelenleg csak három hónap.

Az Együtt-PM majálisa a Szabadság téren (Fotó: MTI)
Elmondta, hogy bevezették azt az intézkedést is, amelynek nyomán a munkájukat elveszítők kérhették, hogy két évig csökkenjen havi tízezer forintra a lakáshitelük törlesztőrészlete. Hozzátette, hogy ezt később a Fidesz-kormány megszüntette.

Arra a kérdésre, hogy az EP-választásról szóló vitájukra miért hívták meg a Jobbikot is, az Együtt-PM vezetője azt mondta, a választási vereségnek számos tanulsága van, például az, hogy az elmúlt években a demokratikus ellenzék pártjai elvi okokból nem vitatkoztak a Jobbikkal. Ez pedig azt eredményezte, hogy a Jobbik "csendben, surranópályán" megerősödött.

A Szabadság téri majálison többek között kisállat-simogatóval és ugrálóvárral várták az érdeklődőket, és a párt "májusegyütt" feliratú lufijait osztogatták közöttük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szén-monoxid-mérgezés miatt lettek rosszul a raktárban

A szakemberek határérték feletti szén-monoxidot mértek, az okát még keresik A mentők hét embert… Tovább olvasom