Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Bajnai: külföldről nem Magyarországot, hanem a kormányt bírálják

Európai és amerikai vezető politikusok különbséget tudnak tenni Magyarország és az Orbán-kormány között - összegezte a Policy Network brit balközép agytröszt konferenciáján szerzett tapasztalatait Bajnai Gordon volt miniszterelnök az MTI-nek pénteken. Arról is beszélt, hogy szerinte Magyarországon ma a "radikális populizmus" van kormányon.
Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője Koppenhágából telefonon nyilatkozva elmondta: a dán fővárosban tartott konferencián európai és észak-amerikai progresszív, balközép-centrista politikusok és szakértők vettek részt Helle Thorning-Schmidt miniszterelnök meghívására.

Bajnai Gordon azt mondta: tapasztalatai szerint Európa és az Egyesült Államok vezetői különbséget tudnak tenni Magyarország és az "Orbán-rezsim" között, vagyis amikor a kormányt kritizálják, akkor nem Magyarországot, az itt élőket bírálják.

Rossz hír azonban, hogy az Orbán-kormány az "örökös, értelmetlen háborúskodással" rontotta az ország érdekérvényesítő képességét, ami abból is látszik, hogy Magyarország az eddiginél csaknem ötmilliárd euróval kevesebbhez juthat hozzá az Európai Unió következő költségvetési időszakában - jegyezte meg.

Az Együtt-PM szövetség vezetője szerint Magyarországnak ma nem erős, hanem erőszakos kormánya van, és az ország emiatt hónapról hónapra pénztől és lehetőségektől esik el.

Bajnai Gordon a Policy Network konferenciáján a populizmussal és a választói apátiával szembeni válaszlehetőségekről szóló szekció egyik előadója volt. Itt - beszámolója szerint - arról is beszélt: míg Európa sok országában a szélsőségek és a populizmus megerősödésétől tartanak, Magyarországon "a radikális populizmus van kormányon". "Az a feladatunk, hogy megszabadítsuk Magyarországot attól a kormányzástól, amely elhagyta a közepet és elhagyta a mérsékelt konzervatívokat is" - fogalmazott.

A volt kormányfő azt mondta, hogy az Együtt 2014 vezetőjeként hívták meg Koppenhágába, és a konferencián pártját arra hozták példaként, hogyan lehet egy középre tartó választói koalíciót létrehozni.

A konferencián az előadók között volt mások mellett Peter Mandelson angol munkáspárti politikus, a Policy Network elnöke, az Európai Unió egykori kereskedelmi biztosa, Ed Miliband, a brit munkáspárt, Stefan Löfven, a svéd szociáldemokraták és Diederik Samson, a holland munkáspárt vezetője, Martin OíMalley az egyesült államokbeli Maryland állam demokrata kormányzója, valamint Barack Obama amerikai elnök újraválasztási kampányának több tanácsadója.

Olvasóink írták

 • 7. Valaki 2013. április 13. 18:49
  „Plaza, te nem értesz semmit! :)
  Nálatok hagyomány a tagság fekete kocsikáztatása.”
 • 6. LAZA 2013. április 13. 12:11
  „Valoghi!
  Hogyan merészelsz ellentmondani a vezérednek?
  No ezért lesz dá dá kubatov bácsitól.
  Néhány cikkel arrébb keresd a Német gazdasági kapcsolatokról szóló írást.
  Kecskemétre megint hoztak valami céget és vezéred ömleng.
  Figyelj egy kicsit mert kikapsz!”
 • 5. Valaki 2013. április 13. 07:36
  „Külföld a cocik pléhjancsija. Tiszta röhej az egész nyugat. :)”
 • 4. SiLa 2013. április 12. 18:57
  „Van aki politikából gazdagodott, van aki Apró "vagyonból, vagy egyéb másból. Megint az irigység.”
 • 3. load 2013. április 12. 17:40
  „1. apokalipszis
  " Ámerikásnagybácsi megvédi?"
  Az képtelenség!
  A NER-rel szemben (Nemzeti Együttműködés Rendszere), még az amerókai nagybácsi is tehetetlen.
  Mellesleg, feljelenthetnéd, ha már ennyire őszinte a csodálkozásod!
  Biztosan tudsz valamit, aminek Orbán nagyon, de nagyon örülne.
  Sőt, én is kiváncsi vagyok rá.”
 • 2. pillow 2013. április 12. 16:55
  „apokalipszis: követhetné egyből a baltás is, tudod, aki a politikából lett milliárdos, és akinek a telkére állami pénzből építenek stadiont, ami persze nem lesz az övé.”
 • 1. apokalipszis 2013. április 12. 15:19
  „Ez még mindig nincs börtönben?? Ámerikásnagybácsi megvédi? )))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó szezonját kezdte meg a Vidám Park

A Vidám Park szeptember 30-án végleg bezár, területét pedig több lépésben átadja az állatkertnek. Tovább olvasom