Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Bajnai Gordon visszautalja fizetését

Kormányfőként havi több mint 1,4 millió forintot keres, ezt az összeget utalja vissza az államkincstárnak.
Bajnai Gordon miniszterelnök a vagyonnyilatkozatában feltüntetett kormányfői fizetését nem veszi fel, hanem minden hónapban visszautalja az államkincstárnak - közölte szombati közleményében a Kormányszóvivői Iroda. Bajnai Gordon egy évre, havi egy forintért vállalta ugyanis a kormány vezetését - rögzíti az iroda.

A legfrissebb, pénteken nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata alapján Bajnai Gordon kormányfőként havi több mint 1,4 millió forintot keres. Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint ezt az összeget utalja vissza a miniszterelnök minden hónapban - első alkalommal egyébként júniusban. Bajnai Gordonnak összesen öt ingatlana van, valamint 140 millió forintot tart forint alapú befektetési alapban.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. bodor 2009. május 26. 13:34
  „Kár háborogni, ha van annyi pénzed akár te is lehetsz bárhol, bármilyen politikus,a pénz határozza meg a funkciódat.A politikusoknak kell rendelkeznie bizonyos összeggel, hisz felelös a vagyonával,vagy mégsem?”
 • 62. Sagittarius 2009. május 18. 20:03
  „Oda ne kaksizzak!!...megtette!!! Ez aztán igen! Elmegy ám a jó .............(ismét nagyon hosszú sípszó)..... -ba veled együtt "zotyó"! Ne húzzál fel, mi a büdös francot tettek ezek az ország érdekében súlyos éveken, évtizedeken át, azon kívűl, hogy kilopták a szemünket! Nyald szét őket, közibük tartozol! Saját magatokkal riogassátok a népet, ne azzal, aki már évek óta labdába sem rúg mellettetek! Ez az egy nyomorúságos dumátok van, és még ti háborogtok a gyűlöletkeltés, és a lejáratás ellen. (köptem egy jó méterest)”
 • 61. zotyo 2009. május 18. 08:59
  „De ő legalább meg tette!De nem olvastam még hogy aViktor mikor fizeti vissza a pofátlanul felvett pl.nem vissza térítendő 50 milliot!Ha a gordonkáé etikátlan a vikikéé nem?Vagy hogy is van ez?Eggyik kutya másik eb ezért kell mind a kettöt kitörölni a politikai életből!”
 • 60. Sagittarius 2009. május 17. 22:25
  „59. Lárika 2009.05.17. 21:53
  Ne izgúlj, egyikben sincsen annyi tisztesség, hogy a saját zsebében túrkáljon az ország javára! Ha lenne, már nem lennének pozícióban mert nem bírná el a pofabőrük, meg a gyomruk amit művelnek! Fogcsikorvatva tekernek, és akár a xart is megennék, csak a posztjukon a tűz közelben maradhassanak.”
 • 59. Lárika 2009. május 17. 21:53
  „Az összes szocinak követnie kellene ezt e példát! Már az sokat segítene :-)))”
 • 58. antalszabo 2009. május 17. 16:17
  „Minő nagylelkű ez a Gordon:)
  Nem hiszi még ő maga sem, hogy ezt a rizsát bevesszük. Ezt már Kurcsány lejátszotta.
  Hogy ezek a szocik milyen adakozók!!!!!!”
 • 57. igazságmondó 2009. május 17. 12:42
  „Képes 1 Forintért még jobban tönkre tenni az országot.
  Nem kell neki a pénzt,mert ha jövőre lelép a végkielégitéssel együtt duplán vissza kapja.”
 • 56. kisis 2009. május 17. 07:36
  „Messziről jött ember azt mond amit akar!.....Ki hiszi el neki, hogy visszautalja a pénzt? Neetessen minnket mert nem szeretjük a LÚDaskását!”
 • 55. Sagittarius 2009. május 16. 23:14
  „Utalja ám a jó ....................(nagyon-nagyon hosszú sípszó)........................-ba! Aztán meg majd azt dumálja, hogy 1 Ft-os fizetésért mit várunk tőle, ...talán jó munkát?! Miből tartja el a családját, és tartja az életszínvonalát???? Azonnali APEH vizsgálatot követelek!!”
 • 54. bogote 2009. május 16. 22:47
  „Ha én is igy megszedtem volna magam akkor én is visszautalnám.”
 • 53. bogote 2009. május 16. 22:47
  „Ha én is igy megszedtem volna magam akkor én is visszautalnám.”
 • 52. pulci 2009. május 16. 22:21
  „Tuzson te mit akarsz mondani ezzel a sok szovjet utalással, az meg hogy kormányközeli cégek kaptak támogatást az nem különös ez a fidesznél sem volt máshol és ez nem csak nálunk van így ezen nem kell csodálkozni.”
 • 51. xo16zy 2009. május 16. 21:56
  „Utalja vissza az ellopott pénzt a gazdáknak meg az országnak, ne a - neki - aprópénzt szórja a népnek!!! Kötél!”
 • 50. tuzson 2009. május 16. 21:48
  „Apja, id. Gyurcsány Ferenc (Igal, 1933. november 2.) lecsúszott középosztálybeli családból származott, ötévesen elvesztette szüleit. Édesanyja, Varga Katalin pápai munkáscsalád gyermeke, gyárban dolgozott. A család az ifjabb Gyurcsány Ferenccel és Éva nővérével Pápán telepedett le egy komfort - fürdőszoba - nélküli lakrészben, egy egykori gazdag kereskedő házában, amelyben velük együtt több szegény család lakott. Nehéz életkörülményeiket elsősorban az apa gyakori és túlzott alkoholfogyasztásaés rendszertelen munkaviszonya okozta, a gyerekek mégis ,,normálisan" nőttek fel az anya takarékos és beosztó gazdálkodásának köszönhetően. 1976-ban a család a lényegesen jobb körülményeket biztosító, akkor épült Vajda Péter lakótelepre költözött.

  A Magyarok Világszövetsége által feltárt iratok szerint édesapját többször elítélték kisebb bűncselekmények elkövetéséért.”
 • 49. knifemaster 2009. május 16. 21:42
  „43.
  Biztos így van ,de én csak és kimondottan a cikkre reagáltam,semmi másra.A mellékvágányt nem én raktam le.
  Tudom geci vagyok,mondhattam volna előbb is 0:-]
  A többi részére is reagálnák de nem vagyok gazdaságtudományi szakember,csak egy mezei lakatos,meg hát most hogy segélyen vagyok nem lenne objektív a véleményem a nagyokról.Így felesleges is.
  De valahogy az az élni hagyni nyugatabbra de már lassan keleten is jobban működik,magasabb életszínvonalon mint itt.
  Miért is?”
 • 48. tuzson 2009. május 16. 21:36
  „Két éves működése egyes becslések szerint csak a törökök között 60 000 áldozatot követelt.[1] Az atrocitásokat Kun Béla és Zemljacska, a krími régió párttitkára kezdeményezte.[3] Működésének nyomán, mint Magyarországon is annak idején, terrorhullám söpör végig a tartományban, melynek törökök, tatárok és oroszok további ezrei estek áldozatul. Módszereit még a bolsevikok köreiben is megkérdőjelezték, s bár pozícióját elvesztette, hitelét nem teljesen. Az oroszoktól új megbízást kapott, a németországi fronton kellett helytállnia.”
 • 47. tuzson 2009. május 16. 21:32
  „Kun Béla repülőgépen menekült az országból.
  Délután - úgy öt óra felé - a Hungária Szállóban székelő szovjetház körül fölrebbent egy repülőgép, átrepült a Dunán, a Várhegyen, s merész kanyarodással a Vérmező felé tartott.
  A gépet maga a népbiztos vezette.
  Alacsonyan szállt, alig húsz méter magasságban, úgy hogy arcát is látni lehetett.
  Sápadt volt, borotválatlan, mint rendesen. Vigyorgott az alant álló polgárokra, s vásott kajánsággal, csúfondárosan még búcsút is intett egyeseknek.
  Zserbókat vitt, melyekkel teletömte puffadozó zsebeit, aztán ékszereket, grófnék, bárónék, kegyes, jótékony hölgyek drágaköveit, templomi kelyheket, sok más egyéb kincseket.
  Karjairól vastag aranyláncok lógtak.
  Egyik ilyen aranylánc, mikor az aeroplán magasba lendült s eltűnt az ég messzeségében, le is pottyant a Vérmező kellős közepére, és ott egy öreges úr, régi krisztinai polgár, adóhivatalnok a Várban, a Szentháromság téren, valami Patz nevezetű - Patz Károly József - meg is találta.”
 • 46. tuzson 2009. május 16. 21:30
  „Szovjetunióban. Ismert jelszó volt: "Hallgatsz a sírig vagy te kerülsz sírba”
 • 45. pulci 2009. május 16. 21:23
  „A 43-as hozzászóló nem véletlenül jan-22-én született ha nem elnézést kérek. A hozzászólással teljes mértékben egyetértek és azoknak akik kételkednek abban, hogy az EU belépésünk mit hozott az országnak ill. Sopronnak és hogy ezt a két nagypárt hogy értelmezi az nézzen utána hogy Firtl képviselő úr hogy égett le a parlamentben amikor azt merte kijelenteni hogy Sopronban nem észleltünk semmit az EU támogatásokból. Bajnai rendesen kiosztotta és szembesítette a tényekkel miszerint az elmúlt és elkövetkezendő évekbben közel 10 mrd. ft Eu-s pénzt fektettek be ill .fognak befektetni a városba.”
 • 44. tuzson 2009. május 16. 21:20
  „- Több mint 745 millió forintot nyertek el a Bajnai Gordon volt munkahelyének érdekeltségébe tartozó cégek uniós pályázatokon
  - A Wallishoz köthető társaságok akkor is sorra nyerték a fejlesztési forrásokat, amikor a miniszterelnök még vezérigazgató volt
  - A kormányfő nemrég nem a Wallisról, hanem Magyarországról mondta: az élmezőnybe tartozunk az uniós pénzek lehívásában
  - A Deloitte Zrt. most is a nyugdíjrendszert modellezi közpénzből a Miniszterelnöki Hivatal felkérésének köszönhetően
  - Az Oszkó Péter által pénzügyminiszteri kinevezéséig irányított ciprusi tulajdonosi körű cég 60 millió forintos megbízást kapott
  - A KISZ-es, MSZMP-s, most pedig MSZP-s Barabás János 9,6 millió forintért ad társadalompolitikai tanácsokat a kancelláriának
  - Barabást, az állampárt központi bizottságának ideológiai titkárát Gyurcsány Ferenc bizalmasaként tartják számon
  - Nem maradt ki az adófizetők pénzéből finanszírozott megbízásokból a kifejezetten szocialistabarát Infonia Alapítvány sem”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vírus: a WHO szerint még nem lélegezhet fel az emberiség

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának pénteki közlése szerint még nem lélegezhet fel… Tovább olvasom