Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Bajnai Gordon: Magyarországnak van jövője

Magyarország stabil alapokra építkezhet, ezért van jövője is - mondta az MSZP majálisán a miniszterelnök.

Bajnai Gordon szerint az ország elsősorban a kiművelt emberfőkre, a térség legfejlettebb infrastruktúrájára és az uniós forrásokra támaszkodva élheti túl a válságot. A kormányfő ajtaja nyitva áll valamennyi érdekképviselet előtt - jelentette ki az MSZOSZ-szel folytatott pénteki tárgyalás után a kormányfő.

A miniszterelnök - minapi brüsszeli látogatására utalva - úgy fogalmazott, hogy kezd helyreállni a külső bizalom Magyarország iránt, ám a kilábaláshoz a belső bizalom helyreállítása és a munka társadalmi megbecsülése a legfontosabb. Bajnai Gordon megismételte, hogy az ország felemelkedése érdekében vár áldozatot a nyugdíjasoktól, a családoktól, a közszférában dolgozóktól és a vagyonosoktól is. Így szerinte, amikor véget ér a válság, akkor egy nagyobb tortából mindenkinek nagyobb szelet jut majd. A kormányfő hozzátette: a válság lelki folyamat is, az önbizalmat pedig helyre kell állítani. A kormányfő pénteken tárgyalt a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségével is. Az egyeztetés utáni sajtótájékoztatón Bajnai Gordon azt mondta, hogy további intézkedéseken gondolkodnak, amelyek a rászorultak, a munkahelyüket elvesztők és nehéz helyzetbe került devizahitelesek megsegítését szolgálja. Az utóbbiaknál a terhek enyhítése, a fizetés átütemezése és az irreálisan alacsony ingatlanárak kialakulásának megakadályozása a cél.

A kormányfő megerősítette, hogy 30 milliárd forinttal növelik a munkahelyteremtő támogatást, így az - átmenetileg - csökkentett munkaidővel kívánják megvédeni a munkahelyeket. A kormányfő szerint a legfontosabb cél az, hogy mindenkinek megérje dolgozni és munkahelyeket teremteni. A miniszterelnök emlékeztetett rá, hogy uniós forrásokból több száz iskola, több tucat kórház, és több mint 1000 kilométernyi út épül Magyarországon. A kormányfő hozzátette: a 636 uniós projekt több mint felére már leszerződtek, 180 beruházás pedig már el is kezdődött. Az MSZP majális lakossági fórumán a párt alelnöke az ingatlanadóval kapcsolatos elképzelésekről beszélt. Kiss Péter közölte: több tervezet is van a kormány asztalán. Az egyik alapján csak az átlag feletti értékű ingatlanok után kellene fizetni, a nyugdíjasok pedig külön kedvezményt kapnának.

Azoknál, akiknek értékes ingatlanjuk van, de nehéz szociális körülmények között élnek, az adót az ingatlanjukra terhelnék. Az MSZP elnöke a holokauszt tagadását büntető törvénytervezetről beszélt. Lendvai Ildikó szerint, ha a szélsőségesek "a zsidókkal és cigányokkal kezdik, akkor a baloldaliakkal és a kisemberekkel folytatják". A kormánypárti politikus szerint a baloldalnak meg kell akadályoznia, hogy bárkit, politikai meggyőződése miatt rúghassanak ki munkahelyéről. Lendvai Ildikó szerint súlyos kommunikációs deficitje van az MSZP-nek, így társadalmi párbeszédre van szükség azokkal is, akik bizonytalanok vagy nem támogatják a szocialistákat.

Olvasóink írták

 • 18. gjozsi88 2009. május 07. 19:26
  „18-ra!
  Ugyan már, ne keverjük össze a pár ezer okkal menekülő és a több tízezer kalandvágyból kiment embert!Azt gondolom, az utóbbi 56-osoknak, akik aktív korukban kinntről követték az eseményeket,(vagy nem), most ha lehet, maradjanak kinnt,eddig nem volt szükségük az országra, most ,szerintem, az országnak nincs szüksége rájuk!Milyen erkölcsi alapon szólnak bele az ügyeinkbe?
  Ha vissza olvasol, akkor láthatod, hogy a 14-re válaszoltam, aki "megfenyegetett" bennünket, hogy miközben aktívan részt vett, mint mindenki, a mostani helyzet kialakulásában, most végig van sértődve, mert nem termeljük meg az állam osztogatható pénzét és nem lesz ingyen pénz!”
 • 17. fortuna54 2009. május 07. 10:29
  „És a jelenlegi m.országon éllö ,csaló,korupt,naplopó,csak segélye váró több tizezer,talán százezer ember?
  Azok tesznek valamit a hazáért?Ha minden 56-os egyforma,akkor otthon minden ott éllö magyar?
  Ugye ezt te sem igy gondolod?”
 • 16. gjozsi88 2009. május 06. 20:10
  „fortuna54!
  Csak egy példa!
  Szegény Puskás öcsit ki üldözte el? A sok tizenéves kalandvágyó fiatalt,mi kényszerítette?
  A több százezerből max 1-2 ezernek volt oka a távozásra a többi csak ment, aztán mártírt csináltatnak magukból!
  Te nem élsz rosszul, de rengetegen vannak akik hazajöttek és azt gondolom, hogy életük aktív részét jobb körülmények közt töltötték a fejlett nyugaton, a mi költségeinkhez semmivel nem járultak hozzá, talán nem irreális koloncnak tartani őket!”
 • 15. fortuna54 2009. május 05. 19:27
  „15-ös.Azért hollandiában más a helyzet.Itt mindenki kap annyit,hogy meg tud élni,ha dolgozott,ha nem.
  Kap lakást,és tudgya fizetni a rezsit.Nekem a nyugdijam az itteni életre is elegendö,és nem kell visszamennem. Talán irigyled az 56-osokat,hidd el van is rá okod.Elöbb tájékozodj,mielöt hülyeséget irsz.”
 • 14. gjozsi88 2009. május 05. 18:45
  „14-re!
  Aztán vigyázz pofára ne ess!
  Nyugaton, már régen 65 év a nyugdijkorhatár, 1 év a gyes, a kórházba kapsz egy alapellátást, a többiért fizetni kell keményen! A gyereknek nincs ész nélkül ingyendiploma, nem lesz gázárkompenzáció, szocpol...! Majd nézd meg abszolut értékben mennyivel többet fizetsz adót mint itt! (az állam kiadásaira több jut)
  A tőzsdék mindenhol a világon buktak!
  Kívánom, hogy legyen szerencséd, de a trend, hogy akik eddig kinn voltak azok is tömegével jönnek haza, mert kinn se fenékig tejföl az élet!
  Tudod nem nagyon szeretem azokat az 56-osokat sem, akik akkor mindenféle mondvacsinált okból kimentek, szarban itthagyták az országot, most meg a legnagyobb hazafiak...! (Még nyugdijra is jogosultak,persze, hogy hazajöttek! Itthon játszák a janit, mert kinn az a pénz semmire nem elég!)”
 • 13. jirzi1 2009. május 04. 10:22
  „Én meg úgy gondoéom most itt befejeztem Magyar pályafutásomat .18 évig melóztam itthon bejelentett munkahelyel fizetett adóval .Nincs értelme.Azt értem el vele hogy a befizetett magánnyugdijjam állítólag bukott a tőzsdén .A korhatárt 65 évre emelik.Meg még ki tudja mi jut eszükbe ezeknek a drága politikusoknak .Hány bőrt húznának le rólunk .Inkább elmegyek valami kis baráti országba fizetem ott az adót.ELÉG VOLT”
 • 12. Eva- 2009. május 04. 09:10
  „11-hez

  És mennyien irigyelnek?

  Utánad alig csinálja egy-kettő!

  Pedig lehet, hogy többet keresel, mint egy államtitkár jelenleg.”
 • 11. obama 2009. május 04. 09:04
  „hogy ne egy zsido politikus vezeti ezt az allamot eloszor a sajat zsebet tomi meg aztan majd a nepnek egy kicsiket hogy honnan veszem hogy zsido? hat a neve az zsido.”
 • 10. xo16zy 2009. május 02. 11:01
  „Befogni a pofát és dolgozni!

  Ezt nem érti a magyar. Mindig csak a könnyü pénz meg az ingyen jólét, az kellene.
  Én az egyetem előtt kimentem a tengeren túlra dolgozni - itthagyva családot, barátokat, nyelvtudás nélkül az ismeretlenbe - hogy legyen pénz a tanulásra. Aztán az egyetemi évek alatt is sokat dolgoztam (diákmunka). Majd diplomával kaptam egy elég jó állást multinál. És most munka mellett tanultam (másoddiplomára). Hétvégente pedig keresetkiegészítésként dolgoztam, sokat.
  Mostanra meglett minden, egy még jobb állás, jó keresettel, szép család, minden becsülettel, null probléma és még mindig tanulok (most nyelvet), és:
  Befogom a pofám és dolgozom!
  Tedd ezt te is.”
 • 9. pampus 2009. május 02. 06:10
  „Ez a "gjozsi88" kifelejtette a listájából a gripeneket hadrendbe állítva a tehetségtelen politikusok illetményeiket, a semmirevaló reklámjaikkal. persze sorolhatnám a végtelenségig azokat amik nem kellenek ebbe az országba, de nincs értelme. Ugyan is a hatalom és szolgalelkű pribékeik anyafarkasként védik az uralmukat.”
 • 8. gjozsi88 2009. május 01. 19:32
  „Még annyit!
  Tudod ki a leghangosabb elégedetlenkedő?
  Az aki az államtól várja a saját boldogulásának megoldását, a nyugdijas, aki élete során 12 havi nyugdijra fizette be a járulékot, de 13. is kell neki, a közalkalmazott, akiből nálunk van a legtöbb a világon, a különböző ingyen utazó, gázárkompenzációs, segélyen élő,ingyen diplomázó, majd későbbi munkanélküli...!
  Sehol a világon nincs ilyen magas szintü szociális háló mint nálunk, aminek a fenntartása lehetetlen!
  A reál szférás meg azért kénytelen háborogni, mert a fenti kb. 8 millió embert el kell tartania és ezért sokat kell adózni!”
 • 7. gjozsi88 2009. május 01. 19:24
  „6-osra!
  xo16zy!
  A hajdusági libások azért mentek tönkre, mert az Orbán kormány "egyenlő versenyhelyzetet" teremtve, számolatlanul szórta az állami pénzeket a Bábolnai gazdaságba, igy azok talpon maradtak, majd azt követően a nagy Viktor elprivatizálta, amiről és még 11 állami gazdaságról azóta sem számolt el!
  Bajnai, aki akkor egy magántőkést szolgált, mentette a megbizója vagyonát és igy is több tiz milliárdot buktak, igaz a liba tenyésztők is!
  Most ezek a libások Orbán Viktort, a Fideszt éltetik, holott jelentősen hozzájárultak a kárhoz???”
 • 6. Reális 2009. május 01. 18:58
  „Van jövőtök, Márianosztrán!”
 • 5. xo16zy 2009. május 01. 17:42
  „Hopp. A libarablást kifelejtettem a felsorolásból.”
 • 4. 13.István 2009. május 01. 17:20
  „KI irta a beszédet, ez nem más mint megint dicsekvés,vakítás, agymosás.
  Ezek már akkor hazudnak mikor azt mondják: ÉS.
  De a milliárdok röpködnek csak nem az emberekhez.
  Gondolkodik,elképzel, egyeztet megvéd.
  Készítik a pörköltet, a fröccsöt, a doboz cigit. és mehetsz szavazni a lelkedet megvették!!”
 • 3. s.margit 2009. május 01. 15:38
  „Jut itt nagy szelet de nem nekünk hanem a bársony székeseknek,”
 • 2. Arvisura 2009. május 01. 13:10
  „Bizony van. Egy feltételnek kell teljesülnie hozzá: a MSZP, SZDSZ, FIDESZ-KDNP, és aMDF takarodjon ki a parlamentből.”
 • 1. jockey 2009. május 01. 12:58
  „Van hát! Csak nem veletek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: fel kell lépni a romákat érő erőszak ellen

Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke szerint a gyilkosságok megengedhetetlenek. Tovább olvasom