Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Bajnai Gordon: Legalább 2,5 millió szavazat kell a kormányváltáshoz

A volt kormányfő szerint az MSZP, amelynek jelenleg körülbelül 1 millió 200 ezer szavazója van, szintén döntő szerepet fog játszani abban, hogy leváltsák a kormányt.
A kormány- és rezsimváltáshoz 2,5-3 millió szavazatra van szükség - mondta Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke a Budaörsi Közéleti Klub szerdai rendezvényén.

A volt kormányfő szerint az MSZP, amelynek jelenleg körülbelül 1 millió 200 ezer szavazója van, szintén döntő szerepet fog játszani abban, hogy leváltsák a kormányt, de önmagában valószínűleg nem lesz elég a kormány- és a rezsimváltáshoz.

Szándékosan nem pártot alapítottak, és nem is gondolja, hogy ezt kell tenni – tette hozzá. Álláspontja szerint olyan megoldást kell találni jövő nyárra, hogy az identitását megőrizve mindenki csatlakozhasson a kormány leváltását célzó erőkhöz.

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy csak az elvi és etikai normák kidolgozása után lehet felelősen dönteni a mozgalomhoz való csatlakozásról. Ez heteken belül elkészül, majd a programalkotás következik.

Bajnai szerint sokféle irányzat összefogására lenne szükség, és legalább 25 évre meg kellene állapodni a haladás irányában. Olyanokat is meg kell nyerni, aki nem szavaznának az MSZP-re, így a mérsékelt jobboldaliakra is szükség van – fogalmazott.

A volt kormányfő egy fontos szereplő szeretne lenni abban a körben, amely "olyan ellenzéki alternatívát épít, amely képes leváltani ezt a nagyon kártékonyan működő kormányzatot és ezt az országot megbénító rezsimet".

Egy esetleges későbbi kormányzati szerepvállalásról azt mondta, hogy "aki most személyi kérdésekről beszél, az azt akarja, hogy ne legyen ellenzéki összefogás".

A Medián legfrissebb közvélemény-kutatásáról, amely az Együtt 2014 mozgalom erősödését jelezte, úgy fogalmazott, hogy sok bizonytalan szavazót tudtak megszólítani és reméli, hogy ez a tendencia tovább folytatódik.

Olvasóink írták

 • 6. machers 2012. november 09. 22:06
  „5.fortuna54 2012.11.09. 20:59
  A tyúkokat este számolják.”
 • 5. fortuna54 2012. november 09. 20:59
  „Azért a fideszre szavazok,még ma is többségben vannak.Hogy ti ezt nem lássátok,állandóan nyafogó társaság?”
 • 4. BJ.MÓVÁR 2012. november 09. 00:12
  „Szerintem is képesek lennének koalícióra lépni a Jobbik,meg a Fidesz!!! Ezért lesz nehéz leváltani a kormányt,még-ha sikerült is közutálatot elérni nekik!!Az SZDSZ is átverte a választókat a gengszterváltás idején,azt hirdették,kommunikálták hogy elképzelhetetlen az MSZP-vel való koalíció,aztán szépen lepaktáltak!!A Fidesz is bele fog kapaszkodni mindenkibe,aki hatalmon maradásukat segítheti!! NINCS SENKI AKIRE SZAVAZNI LEHETNE!!!Nem kell az MSZP de a FIDESZ se Ideje lenne ezeket a KISZ titkárokat végre elzavarni!!!”
 • 3. fortuna54 2012. november 08. 15:21
  „Hogy miröl állmodozik ez a ludasmatyi.”
 • 2. load 2012. november 08. 08:24
  „A Fidesz-Jobbik koalicióra gondoltál?”
 • 1. Cloeon_dipterum 2012. november 07. 20:47
  „A Jobbiknak annyi kell.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves mélypontra zuhant a lakosság egészségügy iránti bizalma

A háziorvosok a többletjuttatások nyomán újra bizakodóbbak. Tovább olvasom